Segesta teško oštećena neobjašnjivim propustima sudačke trojke. Vrapče isti problem osjetilo prije 2 kola na vlastitom terenu. Zbog čega dolazi do takvih situacija?

Segesta teško oštećena neobjašnjivim propustima sudačke trojke. Vrapče isti problem osjetilo prije 2 kola na vlastitom terenu. Zbog čega dolazi do takvih situacija?

VRAPČE – SEGESTA 3:1 (1:0).

ZAGREB – igralište NK Vrapče. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Spudić (Ivanić Grad) 5. Pomoćni sudci: Aščić (Velika Gorica) i Batušić (Cvetković). Delegat: Očić (Veliko Trgovišće).

Strijelci: 1:0 Houdek (28'), 2:0 Tomšić (53'), 3:0 Florentino (66'), 3:1 Đurić (90').

VRAPČE: Ševerdija 7, Marić 6,5 (od 55' Pađen 6,5), Gjaja 7 , Borko 7 , Tolić M. 7 , Bošnjak 6,5 , Ćosić 7, Houdek 7,5 , Tomšić 8 (od 90'+1' Tolić G. /), Florentino 7,5 , Špišić 7 (od 79' Pudić /). Trener Bezer: 7,5.

SEGESTA: Zrinščak 5,5 , Zlatunić 6 (od 57' Gomelt 6), Kopić 6, Živčić 5,5 , Radošević 5,5 , Bertina 5,5 , Kesić 5,5 (od 64' Galonja 5,5), Kapac 6, Pušić 5,5 (od 46' Martinović 6), Đurak 5,5 (od 70' Solomun 6), Pličanić 6 (od 46' Đurić 6,5). Trener Buinac: 6,5. Ocjena utakmice: 7. Igrač dvoboja: Tomšić (VRAPČE).

U prohladno jesensko poslijepodne snage su krenuli odmjeriti u tom trenutku prva i peta momčad prvenstva 3. NL Centar. Teren u Vrapču nije previše dopuštao, Segesta je pokušala svojom kvalitetom nadigrati Vrapčane međutim domaći su se bolje snalazili na svome terenu.

Agresivnost i trka od samog početka bile su na vrlo visokom nivou kod obje ekipe. U 4' prvi puta konkretnije prijeti Segesta kada iz slobodnog udarca sa 20 metara Radošević pogađa stativu, ali Vrapče nije sjedilo skrštenih ruku pa već u 6' Špišić u jednom prodoru dugom 40ak metara pokušava zaprijetiti vratima gostiju, ali golman Zrinščak lako hvata ionako slab udarac. Ali Zrinščak ipak nije mogao ništa nakon izvrsno plasiranog udarca od strane Houdeka koji u 28' Vrapče dovodi u prednost.

Kako je agresivnost bila na nivou u nekoliko navrata imali smo prilike vidjeti i grublje startove. Pogotovo je bio grub onaj nad napadačem gostiju Pušićem, no začudo Vrapče prolazi bez ikakvih sankcija. Sudac Spudić umjesto kartona pokušavao je smiriti situaciju razgovorom, ali klupa Segeste bila je žestoko izrevoltirana ovom odlukom. Također jedan grub start počinio je kapetan Tomšić nad gostujućim igračem kada se ovaj već riješio lopte. Sudac je tada ipak pokazao žuti.

U drugom poluvremenu Tomšić dovodi Vrapče u dvostruku prednost iz jednog slobodnog udarca na samom rubu kaznenog prostora, činilo se kako je pozicija preteška za išta osim ubačaja jer se prekršaj dogodio uz samu gol-out liniju. No prekaljenom majstoru kao što je kapetan domaćih Tomšić ništa nije ne moguće, te stoga od 53' na semaforu stoji 2:0. Kako je vrijeme odmicalo nizalo se sve više sudačkih grešaka koje su bile neobjašnjive. Kao naprimjer kada domaći stoper u vlastitom kaznenom prostoru igra rukom, no ni ovaj puta za glavnog suca nema elemenata za najstrožu kaznu. U međuvremenu Vrapče odlazi na još veću prednost kada nadobudni Florentino siječe jednu loptu gostiju i postiže pogodak za 3:0. Florentinu je ovo 14 gol u sezoni, još jedan pokazatelj o kakvom se kalibru radi stoga se ne bismo čudili kada bismo ga iduće sezone vidjeli u nekom višem razredu natjecanja hrvatskog nogometa.

Do kraja dvoboja još u nekoliko navrata suci čine fatalne greške, kao naprimjer kod zaleđa koje je u najmanju ruku upitno. Čak su i kibici Vrapča pozicionirani u liniji konkretnog zaleđa komentirali ovu odluku kao nevaljanu. Na kraju u 84' gosti ipak dobivaju penal koji je to teško bio sudeći po dotadašnjem kriteriju glavnog suca, jedino se može pretpostaviti kako je taj penal kompenzacija za prethodno ne dosuđeni, ipak Segesta realizira danu priliku te smanjuje zaostatak na 3:1.

Daleko od toga da je Vrapču pobjeda poklonjena, domaćini su svoje pogotke zabili na korektan način što je priznao i trener gostiju Buinac.

Ipak najžalosnije je kada su u centru pažnje umjesto igrača u fokusu suci, čini se da je u 3. NL Centar to konstanta što su na svojoj koži osjetili i Vrapče i Segesta. Iako je najbolje prepustiti nadležnima da reguliraju postojeće probleme, svakako treba podići svijest o ovakvim događajima koji postaju sve češći.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.