Jakirović zasad uspješniji nego što je Zebec bio 1. ožujka 1967. Jakir ima sve! Zebec je prošao u drugo europsko proljetno kolo protiv Rumunja, ali je pao u domaćem kupu.
Featured

Jakirović zasad uspješniji nego što je Zebec bio 1. ožujka 1967. Jakir ima sve! Zebec je prošao u drugo europsko proljetno kolo protiv Rumunja, ali je pao u domaćem kupu.

ZAGREB – GORICA 4:0 (2:0).

ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 3455. Glavni sudac: Lovrić 6,5 (Đakovo). Pomoćni suci: Novosel (Gat) i Šarić (Županja). Četvrti sudac: Romić (Osijek). VAR: Bel (Osijek) i Pataki (Đakovo). Delegat: Posavec (Maruševac). Kontrolor suđenja: Svilokos (Sisak).

DINAMO: Zagorec 6,5, Pierre-Gabriel 6,5 , Živković 6,5 , Bernauer 6,5 (od 78' Šutalo /), Perković 6,5 (od 78' Cvetko /) , Špikić 6,5 (od 71' Kaneko 6,5) , Sučić 6,5 (od 64' Ademi 6), Halilović 6,5, Vidović 7, Brodić 7,5 (od 71' Vrbančić 7), Kulenović 7.

Trener Jakirović: 7.

 

GORICA: Radošević 5,5 , Munksgaard 5,5 (od 46' Đekić 5,5), Leš 6, Maloča 5,5 (od 59' Matković 5,5), Krizmanić 6, Soldo 6, Mrzljak 5,5 (od 59' Kapulica 6), Blummel 5,5 (od 46' Rukavina 6), Pršir 6, Mitrović 6, Jurić 5,5 (od 46' Matavž 5,5).

Trener Jeličić: 6.

STRIJELCI: 1:0 Vidović (9'), 2:0 Brodić (26'), 3:0 Kulenović (56'), 4:0 Vrbančić (83').

IGRAČ DVOBOJA: Brodić (DINAMO).

OCJENA UTAKMICE: 6,5.

Posljednju utakmicu 1/4 finala kupa odigrali su u Maksimiru Dinamo i Gorica, ova dva takmaca sraz su imali niti mjesec dana ranije također na Maksimiru.

Dinamo je tada pobijedio zahvaljujući golovima Baturine i Špikića (2:0).

Gorica je u ovaj susret ušla sa nešto izmijenjenim sastavom u odnosu na nedjeljnu pobjedu protiv Slavena, ali ipak bez prevelikih iznenađenja.

S druge strane Dinamo je načinio nekoliko značajnijih promjena; za početak „plavi“ su promijenili sustav igre, u dvoboj su ušli sa dva napadača, Petković je ostao na klupi, a Martina Baturine i Stefana Ristovskog nije bilo ni u zapisniku. To je nadasve i bilo za očekivati s obzirom da je trener Jakirović nešto slično i najavljivao u svrhu odmaranja standardnih prvotimaca.

Na samom početku dvoboja Dinamo je u potpunosti opravdao ulogu favorita, zabivši već u 9' za vodstvo.  Dinamo u tim trenucima djeluje vrlo razigrano; uz puno kratkih dodavanja, preklapanja bekova i krila te prodora veznih igrača.

Uslijed jednog takvog prodora Brodić dolazi do svog drugog pogotka u manje od tjedan dana te donosi vodstvo Dinamu od 2:0.

U drugom dijelu Gorica vrši tri izmjene, dok Dinamo ne čini nijednu.

U 55' tek uvedeni Đekić čini prekršaj unutar šesnaest metara nad Vidovićem te glavni sudac Lovrić pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator jest Sandro Kulenović te Dinamo od 56' vodi 3:0.

Do kraja susreta Gorica se malo podizala, ali još je do kraja jedino Dinamo pojačao svoju gol razliku kada je u 83' Luka Vrbančić, inače na dvojnoj registraciji u Dubravi TK, zabio majstorski pogodak za konačnih 4:0. Vrbančić je ponovo zabio u kupu (prošli puta protiv Ponikvi) te pokazao da se na njega itekako može računati.

Iako je mandat Sergeja Jakirovića na klupi Dinama započeo turbulentno i u nezadovoljstvu ponekih, ipak se počinje ispostavljati kako bi baš on mogao postati Dinamov najuspješniji trener.

Jedno je sigurno, a to je da je Jakirović zasada uspješniji nego legendarni trener Branko Zebec u sezoni 66/67 kada je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova. Naime Zebec je 1. ožujka prošao u drugo kolo proljetno eliminacije europskog natjecanja, međutim ispao u domaćem kupu od Sarajeva dok je Jakirović uspio proći i u domaćem kupu.

Ispostavlja se kao logičan zaključak da bi Jakirović mogao doći iz krajnosti u krajnost; od velikog osporavanja do velikog uspjeha.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.