SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dobit Dinama u 2016. oko 14 milijuna eura, najveća u povijesti. Poslije dužeg vremena progovorio Mamić: Pratite me u sudnici, neću vas osramotiti

Foto: Djuka / Skupštinarima se obratio Zdravko MamićFoto: Djuka / Skupštinarima se obratio Zdravko Mamić

U ponedjeljak navečer održana je izvještajna Skupština GNK Dinama, vrlo zanimljiva, različita od prijašnjih u pogledu otvorenosti prema javnosti, s nizom detalja iz bilance, doduše bez rasprave skupštinara, ali poslije dužeg vremena, s izlaskom za govornicu Zdravka Mamića. Direktor Svetina proglasio je prošlu 2016. godinu najboljom u financijskom i natjecateljskom smislu u cjelokupnoj povijesti GNK Dinama, što su on i predsjednik Nadzornog odbora Rožić dokumentirali odgovarajućim podacima.

Prihodi u 2016. godini iznose 492,7 milijuna kuna, rashodi su 389 milijuna, pa je dobit 103 milijuna kuna ili oko 14 milijuna eura.

Interesantna je specifikacija. Prihod od ulaznica i godišnjih ulaznica predstavlja samo 0,36 posto ukupnog prihoda. Od TV prava, također je mali: 0,59 posto. Grad Zagreb sudjelovao je s 4,86 posto. Glavninu od 90,1 posto čine prihodi od Uefe za sudjelovanje u Ligi prvaka i od prodaje igrača. U taj sklop velikih brojki dodan je podatak da je već zatvorena bilanca za 2017. godinu, tako što isplate za Roga, djelomice Brozovića i Mirka Marića, dolaze u tekućoj godini.

Direktor Svetina poručio je da će Dinamo i ove godine biti prvak, bez obzira na trenutačnu Rijekinu prednost i podsjetio da se nakon događaja u Splitu nije oglasila ni jedna politička stranka, ali poslije dosuđenog kaznenog udarca za Modre u Vinkovcima, na noge se digla cjelokupna javnost.

Zdravko Mamić izašao je pred skupštinare neposredno prije završne riječi predsjednika Barišića. Bit njegova govora odnosio se na predstojeće suđenje u Osijeku.

-Dokazat ću svoju nevinost. Pratite me u sudnici, neću vas osramotiti.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room