SportNews.hr

prava sportska priča

Peteva treba smijeniti!

Foto: Šogy / Soudani izbjegao isključenje, Grezda zabio pa zamjenjenFoto: Šogy / Soudani izbjegao isključenje, Grezda zabio pa zamjenjen

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:2 (1:1)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 2.000. Glavni sudac: Pejin (Donji Miholjac) 5,5. Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Zobenica (Vinkovci). Četvrti sudac: Bel (Osijek)

Strijelci: 1:0 - Grezda (5), 1:1 - Hodžić (29) 11 m, 1:2 - Hodžić (67) 11 m.

LOKOMOTIVA: Šemper 7, Karačić 6, Kolinger 6, Rrahmani 6, Rožman 6, Capan 6,5, Ali Karimi 5,5, Majer 6 (od 52. Lima Silva -), Grezda 7 (od 59. Halilović -), Cekici 6, Mihaljević 5,5 (od 67. Antunović -). Trener Tokić 6.

DINAMO: Livaković 6, Stojanović 5,5, Lešković 6, Schildenfeld 6, Sosa 6, Moro 7, Antolić 5,5 (od 63.Pavičić -), Sammir 5,5 (od 57. Gojak -), Soudani 5,5, Guilherme 6 (od 87. Olmo -), Hodžić 7,5. Trener Petev 5,5..

Ocjena utakmice: 6.

Igrač dvoboja: Hodžić (Dinamo)

Nema se sad tu što filozofirati. Peteva treba smijeniti. Dinamo je jedva i to iz dva kaznena udarca (?!)  svladao Lokomotivu, a sudac iz Doljnjeg Miholjca je oprostio isključenje Soudaniju poslije udaranja Capana. Dečki s Kajzerice krenuli su goropadno, a završili poput zečeva! Citirati ću stih iz one dječje pjesmice o zeki; "Kao da je netko poviknuo stoj!"

 Očekivati da će Bugar napraviti čudo, preobraziti momčad, prestići Rijeku i opet osvojiti naslov prvaka, ravno je samoubojstvu! S novim kormilarom možda bi se još nešto moglo učiniti, no vrlo teško. Jozak je tu, na funkciji sportskog direktora, samo je pitanje da li bi pristao olako se potrošiti.

Mislio sam večeras na konferenciji za novinare postaviti Petevu nekoliko konkretnih pitanja, ali  sam u posljednji trenutak odustao, uvidjevši da je čovjek posve nesiguran, čak uplašen. Na pitanja što su mu kolege novinari postavljali odgovarao je površno, kratko i u frazama.

Prvo i osnovno želio sam ga pitati zašto Dinamo i pored "njegovih" zimskih priprema i pretpostavke da će se poslije njih promijeniti sustav i stil i dalje igra slabo. Zašto ujednačeni i dosadni ritam, spora razmjena lopte, slabi pritisak u dubinu suparnika, s kompliciranom završnicom. Zašto nema jasnoga trenerskoga rukopisa, gdje je nestao njegov renome, ako ga je uopće i imao. Novinari su ga pitali da li primjećuje sve veću nervozu među igračima. On je odgovorio škrto i nejasno.

Kako u Dinamu ništa nije bez pozadine, što možda i nije loše, ako je u interesu kluba, ipak je na javnosti  da prepozna zbog čega je s Petevom prije početka proljetnog nastavka potpisan novi ugovor do ljeta 2020. godine? Što je u biti toga čina? Što je čelništvo navelo na taj potez? Pokraj svih trenera ovoga svijeta Dinamo je po učitelja otišao u Bugarsku koja je na 55. mjestu Fifine rang-liste uspješnosti.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>