SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Kako razgovarati s igračima, ako sam predložio smjenu njihovog trenera? Lešković se gotovo prestrašio. Hodžić mi nije potvrdio da sam se dobro okladio. Livaković s uočenom osobnošću. Moro čita SportNews

Foto: Djuka / Moro je naš čitatelj Foto: Djuka / Moro je naš čitatelj
Foto: Djuka / Moro je naš čitatelj 
 
Popodne je u Maksimiru organizirano druženje osmorice igrača Dinama s novinarima uoči subotnjeg derbija s Hajdukom. Zapravo griješim, druženje je nešto drugo. Ovo su bili klasični razgovori koje je Dinamov glasnogovornik Lesički nazvao "media day". Odziv novinara i snimatelja bio je na visokoj brojčanoj razini, a od igrača došli su Livaković, Gojak, Pivarić, Sammir, Antolić, Hodžić, Lešković i Moro.
 
Prije početka serije razgovora, Lesički je izvijestio da je klub primio odluku o jednoj utakmici kazne za Soudanija i da će se žaliti - ne klub - nego on, pojedinac Soudani.
Meni je bilo nelagodno jer kako razgovarati s igračem (igračima), ako sam tako reći jučer predložio smjenu njihovoga trenera Ivajla Peteva. Ja, naime, i dalje stojim na tom stajalištu i ne znam u čemu je tajna njegove privilegije da bude toliko zaštićen. Ni jedan trener prije njega i to oni s "trenerskim rukopisom" nije bio osiguran višegodišnjim bezuvjetnim ugovorom. Padali su Gračan, Ivanković, Jurčić, Zajec, Halilhodžić.. i uvijek se to događalo u trenutku i s već rezerviranim rješenjem. Kako kod Mamića ništa nije slučajno, tako ni Petev nije slučajan i nema drugoga nego čekati da vrijeme donese svoje.
 
Bilo mi je teško početi razgovore jer iz iskustva znam da igrači ne volje dubinske i komplicirane debate. Oni više vole fraze, pojednostavljene izričaje i ne vole puno o sebi. I kako sad da počnem s pitanjima "zašto ujednačeni i dosadni ritam", "zašto sporo razmjenjujete loptu", "zašto slabo pritiskate u dubinu suparnika" itd. Znao sam to i zato sam prvom sugovorniku Leškoviću odmah rekao: Ja sam onaj novinar koji je zatražio smjenu vašeg trenera Peteva. Dečko se, naravno, lecnuo. S pravom je pomislio da ću ga ispitivati o tome. Meni to nije bilo na kraj pameti.
 
Sljedećim sugovornicima nisam priredio takvo predstavljanje. A to su bili Moro, Hodžić i Livaković. Nikola Moro je igrač za kojega se zauzimam u tekstovima jer mi moj instinkt i iskustvo, a ne znanje, govore da će biti veliki igrač. Petevu je trebalo dugo da to shvati i zato je pao u mojim očima.
 
Vi ste u momčadi, još mi "nedostaje" Lovren, krenuo sam u razgovor s Morom. Zamišljam one Lovrenove driblinge koji lome protivnike.
-Ne možemo odmah svi, mudro je nastupio Moro i "odao" da čita SportNews.
 
Ali možete li pobijediti Hajduka i do kraja prestići Rijeku?
-Hajduka ćemo pobijediti, a Rijeku prestići ako pobijedimo sve utakmice do kraja prvenstva, poručio je Moro.
 
Potom mi je pripao Hodžić. Za njega sam nedavno nudio okladu da će na svršetku sezone biti prvi strijelac, ispred Andrijaševića, Soudanija i Ejupia. Pitao sam ga, jesam li se dobro okladio? Hodža je odgovorio lukavo, iako sam mislio da će reći drukčije:
-Bitno je da momčad bude prva. Ako ja pripomognem - dobro! U inozemstvo kad dođe vrijeme i klub odluči
 
Livaković vratar, djelovao je najzrelije. Njega znam još iz Zagreba. Uvijek je iskazivao određenu osobnost.
-Idem postepeno, sa stepenice na stepenicu. U Zagrebu sam zaslužio prijelaz u Dinamo. Tu sam počeo kao četvrti vratar. Dogodila mi se i nesreća s lomom prsta. Ipak postao sam prvi golman i stigao do reprezentacije. Možemo biti prvaci ako pobijedimo sve suparnike do kraja!
 
Tako sam otprilike doživio "media day" u Maksimiru.

Fotogalerija:

foto: Djuka

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>