SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Hajduk bunkerom pobijedio u Maksimiru i bitno pokvario izglede Dinama da prestigne Rijeku i osvoji naslov. Cijeli tjedan sam upozoravao da trenera Peteva treba smijeniti

DINAMO - HAJDUK 0:2  (0:1)

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 12.436.. Glavni sudac: Vučemilović-Šimunović (Osijek) 7. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Pataki (Đakovo)

Strijelac: 0:1 - Erceg (29), 0:2 - Futacs (90)

DINAMO; Livaković 6,5, Šitum 6, Lešković 5,5, Perić 5,5, Pivarić 6, Antolić 6,5, Moro 6 (od 58. Gojak .-), Knežević 5,5 (od 32. Sammir 5,5), Soudani 6,5, Guilherme 6 (od 58. Ćorić -), Hodžić 6. Trener Petev 5,5..

HAJDUK: Stipica 8, Tudor 7 (od 85. Ismaili -), Nižić 7,5, Terziev 7, Memolla 6,5, Savvas 6,5, Jefferson 6,5, Hamza 6,5, Vlašić 7 (od 62. Kožulj -), Erceg 7 (od 46. T. Bašić -), Futacs 7. Trener Carrillo 7.

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja:Stipica (Hajduk)

Cijeli tjedan sam upozoravao da je trener Petev potrošen i da Dinamo neće pobijediti Hajduka, ako ga se prije toga ne smijeni i pruži šansu nekom drugom. Kao nikada bio sam u pravu

Dinamo je počeo s veznim redom koji je bio loš. Stoperi su poklonili Hajduku vodeći gol. Sammir je ostavljen na klupi do 32 minute. Izostale su dubinske lopte i prodori s krila. Dodavanja su bila kratka i bez efekta. Do Hajdukovih vrata se teško dolazilo osim u jednoj individualnoj akciji kada je Soudani pogodio prečku. U ne baš osobitoj prvoj dionici gosti su djelovali sigurnije i agresivnije. Dinamov uvjerljiviji posjed lopte (65:35) nije donio prednost.

U nastavku Dinamo je zaigrao brže, s puno jačim pritiskom i mnogo šansi posebice Soudanija i Hodžića. Ali kako do promjene realtata nije došlo trener Petev je povukao radikalan poteze: istodobno je iz igre izveo Moru i Guilhermea, a uveo Gojaka i Ćorića. Pritisak Modrih se još više pojačao, prigode su se redle, ali je vratar Splićana Stipica branio izvrsno. Gotovo u čitavom tom razdoblju Hajduk je igrao klasičnim bunkerom. No, u zadnjoj minuti susreta potvrdio je svoju pobjedu.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>