SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Jozak zaobišao istinu: Dinamo nema snage smijeniti Peteva ni postaviti Sopića. Dinamo je potpisao zagonetan ugovor s Bugarom koji ovaj neće prekinuti bez isplate. Mit o ovom Dinamu počinje slabiti

Foto: Djuka / Romeo JozakFoto: Djuka / Romeo Jozak

Pred novinare je konačno u pravom smislu stigao i taj Romeo Jozak, sportski direktor Dinama s najvišim sportskim kvalifikacijama koji bi u budućnosti trebao predstavljati određenu Mamićevu nadopunu, ako se nešto dogodi ili Mamić bude prezauzet sudskim procesima. 

Mirko Barišić, formalni predsjednik, s 81 godinom je "sobna biljka iz tropskih krajeva" za kojega ne znam da li ima i pravo potpisa, uživa u putovanjima i privilegijama, ponekim govorom i najavom trenerskih smjena. 

Miroslav Rožić, novi predsjednik Nadzornog odbora koji je naslijedio bolesnoga dr. Mirka Gjurašina nedavno se totalno izblamirao u oproštajnom govoru na Skupštini spomenuvši da je Mirko za Dinamo, uz ostalo, gotovo dao i svoj život u nesreći  1979. na rimskom aerodromu uoči utakmice s Perugiom. Rekavši da je profesor Mirko vjerojatno jedan od rijetkih koji se sjeća toga događaja i u dvorani jedini. Premda je spominjanje te bizarnosti na tom rastanku  bilo nepotrebno, na trenutak sam se našao u dilemi: da li da se javim i kažem da sam i ja tada bio u rimskoj zračnoj luci i  da sam se rušio sa svojim prijateljem i liječnikom dr Gjurašinomi  i da posjedujem  fotografije s dr. Gjurašinom i gospodinom Srebrićem. Eto, još su neki dali skoro život za Dinamo! Ali nisam želio remetiti blaženstvo novog predsjednika N.O.

Treći iz tog četverokuta koji bi trebali pokriti leđa Zdravka Mamića je direktor Tomislav Svetina fiškalski sposoban, koji je nogomet učio uz pokojnog menadžera Dinka Pokrovca, no nije takav znalac kao Jozak. 

Četvrti je financijski direktor Matej Škegro kojega ne znam, ali mu dobro znam oca.

Sigao je dakle Jozak i njegova je zadaća bila objasniti kako to da poslije dva uzastopna poraza i sasvim vidljive blamaže nije smijenjen trener Petev. Jozak je govorljiv, izražava se lijepo, ponekad pretjeruje u slatkorječivosti i ne govori bit. Poslije gotovo svakog novinarskog pitanja on upotrijebi uzrečicu "bravo", kao da je tu u funkciji ocjenjivača pitanja. A ne obrnuto.

-Rezultati su nas pokolebali i poljuljali, ali s obzirom da smo 48 sati prije dali podršku Petevu bili bismo posramljeni da smo mu dali otkaz poslije Koprivnice. Zato smo odlučili s njim nastaviti suradnju bez ikakvog pritiska rezultata. Mislim da kontinuitet ima veću ispravnost nego impulzivnost koja je loša..

Tako je otprilike zborio Jozak i žao mi je što zaobišao punu istinu.

Prvo Dinamo bi dao otkaz Petevu da je mogao u jednom danu ishoditi raskid ugovora, a da ga to ne bi koštalo možda i milijun eura. Da je to mogao već bi trener bio Sopić. Petev je nedavno potpisao trogodišnji ugovor po kojem vjerojatno u slučaju otkaza može tražiti isplatu do kraja. U tom smislu Petev je jak igrač jer je na arbitražnom sudu i s ciparskim klubom AEL Limassolom. Zašto je potpisan takav ugovor i što je u pozadini sigurno zna Zdravko Mamić. Petevljev međunarodni ugled sigurno nije bio razlog. Može se dogoditi da do raskida ugovora s Petevom dođe i za nekoliko dana ako se pronađe modus.

Jozak je izbjegao da već sada preuzme momčad, čak i da je s Petevom raskinuto još jučer, jer se želi sačuvati gliba s kojim bi mogao upasti s ovim sastavom.

Izgleda da je Dinamo počeo slabiti na više polja: napušta ga politika, suđenje ipak neće biti brisanje poda s optužnicom kako je najavio Mamić, jer pritisak javnosti poslije serije posljednjih društvenih potresa postaje sve veći, prvenstvo je poslije desetljeća praktički izgubljeno, osvajanje Kupa je daleko. Iako će eventualni odlazak Mamića mnogi pozdraviti, to neće biti dobro i Dinamo će upasti u krizu. Vođenje profesionalnog nogometnog kluba je zanat koji valja svladati.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>