SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Rudeš počeo s novim trenerom 49-godišnjim Baskom Inaki Alonsom. Pomoćnik je Splićanin Matić koji govori Španjolski. Sedmorica novih, šestorica dolaze iz Španjolske. Za pet godina igrat ćemo u Europi, kaže predsjednik I. Knežević

 

Točno u podne predstavljen je novi trener Rudeša Inaki Alonso, 49-godišnji Bask rođen u mjestu Duranga između Bilbaoa i Vitorie-Gasteza, grada iz kojeg je strateški pratner, prvoligaš i finalist španjolskoga kupa Deportivo Alaves. Baskija je autonomna zajednica, povijesna, jezična i kulturološka regija podijeljena između Španjolske i Francuske. Španjolska Baskija ima snažnu autonomiju za razliku od francuske. Pomoćni trener bit će 46-godišnji Splićanin Ivan Matić koji govori španjolski jezik. Oni su u 9 sati održali s igračima prvi trening.

Prije Alonsa na predstavljanju je istupio predsjednik NK Rudeš Ivan Knežević:

-Ovi igrači s kojima sada raspolažemo su garancija za opstanak. Do kraja prijelaznog roka doći će šestorica iz Španjolske i oni bi trebali osigurati plasman u sredini ljestvice. Naš cilj je da Rudeš za pet godina igra u europskim natjecanjima.

Alonso nije davao neke spektakularne izjave i to je logično.

-Rudeš i HNL gledam kroz različite snimke i tu se učim. Razgovarat ću i s trenerom Hajduka. Rudeš je dosada igrao agresivno i nadam se da ćemo tako i nastaviti, kazao je Alonso i naglasio sličnost u mentalitetu između Hrvata i Baska. Ne znam neku sličnost osim borbe za neovisnu državu, ili u najamanju ruku snažnu političku autonomiju.

Novinarima su podijeljena imena 25-orice igrača koji su trenutačno na raspolaganju. Među njima od prošle sezone nema Babića, Šarea, a pod upitnikom je Mesarić. Novaci su: vratar Gudelj (Imotski), te igrači Pedišić (Zadar), Livančić (Vitez), Muić (Zagreb), Tešija (Zagreb), Turčin (Rijeka) i Perić Komšić (Lokomotiva).

Lista izgleda ovako: Čondrić, Hendija, Gudelj, Lončarić, Borevković, Franić, Jelić Balta, Pedišić, Livančić, Burić, Boršić, Muić, Grbić, Vuco, Ivančić, Tešija, Kamenar, Posavec, Havojić, Mihić, Jocques, Ćubel, Turčin, Aralica i Perić Komšić.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>