SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Tokić, trener Lokomotive: Babić je donio igru u dubinu, povukao vezne, povukao Kolara i Doležala, nad njim je opet skrivljen kazneni udarac

 

Foto: Šogy / Majstorović u Puli najbolji po ocjeni trenera Tokića

Lokomotiva je pobijedila u Puli i prevladala malu krizu. Trener Maro Tokić je preskočio sklizak teren "opozicijskih pokušaja" koji se pojave uvijek kada nastupi  stanovita kriza rezultata. Lokomotivin vrh je najavio borbu za drugo mjesto, a u tijeku isticanja  tih ambicija prodao je dvojicu ponajboljih igrača, Bočkaja i Grezdu, od kojih se Bočkaj pretvorio u istinsku Osijekovu zvijezdu u nekoliko posljednjih utakmica. Kao nadomjestak vrh je ponudio gotovo trajno ozlijeđenoga centarfora Radonjića, što mi, neka gospoda oproste, nisu bila "čista posla". Tko zna kakve i prema kome direktor Šika ima obveze? Za neke tako visoko isticane domete nisu mi se činili dovoljnim Doležal i Kolar.

Prije utakmice u Puli kritizirao sam forsiranje Radonjića, Doležala i Kolara, te se založio za Matka Babića i Kristijana Lovrića.

Dan poslije povratka iz Pule razgovarao sam s trenerom Mariom Tokićem.

Recite Mario, možda su se dečki uvrijedili mojim stajalištem, ali mislim da sam time pomogao u ukupnoj mobilizaciji?

-Mislim da jeste. Vi ste iskusan. Treba znati prodrmati učmalost.

Tko se u Puli isticao?

-Majstorović je opet bio najbolji. Šemper je na vrata unio sigurnost. Dobar je bio i Šunjić. Ali ono bitno je Matko Babić. Ne samo da je nad njim skrivljen kazneni udarac iz kojeg je Majer zabio svoj drugi gol, nego je on svojom igrom u dubinu vezao dva suparnička stopera i našu veznu liniju povukao prema naprijed. Osim toga pokraj Babića i Kolar i Doležal počeli su tražiti dubinu. Mislim da ste u pravu i u pogledu Lovrića. Njegove mogućnosti na zadnjem ili prednjem veznom su velike. Jedino što mu još ne dostaje taktička disciplina. I ono najvažnije. U osam tjedana četiri puta je bio ozlijeđen. Predlagao sam mu da stisne zube. U klubu već ide zafrkancija oko njegovih ozljeda.

Drago mi je bilo čuti takvo trenerovo mišljenje.

Mislim da veliki Matteoni u SN nije dobro ocijenio igrače. Njemu su bliži Juventus i Real Madrid nego Lokomotiva. To je njegovo pravo. Lokomotivu će možda netko drugi.

Time se opet dovodim u "opasnost" da me neki anonimac uvrijedi i dovede u pitanje moju ocjenu da Drago Ćosić, moj dobar znanac i novinar hrvatske televizije, nije bio u pravu kad je igračem Dinama na utakmici u Norveškoj proglasio Fernandeza, a ne Livakovića. Time ga nisam uvrijedio. Ćosić je (urednik) na HTV, a ti (djeluješ) na ovom sranju od portala, poručio je dotični "drug", svakako površan i neznalica. Ja ću ga podsjetiti da sam 16 godina bio glavni urednik i komentator Večernjeg lista i Sportskih novosti u zlatno tiražno doba pisanoga novinarstva, neovisne Hrvatske da sam stariji čovjek i da mi nikada nije padalo na pamet biti televizijski novinar.

Dotični "drug" je izgleda mlađi "kit" i još ima vremena učiti znanje i ponašanje.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>