SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Inter prošao u obrani slabi Rudeš. Trener Alonso misli da ovi igrači ne mogu igrati visoki presing u prvoj ligi. Bit Interove pobjede u trokutu Puljić-Rak-Bencun

Foto: Dsjuka / Puljić i Blažević strijelci za pobjedu Intera

RUDEŠ - INTER 0:2 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 1.000. Glavni sudac: Vidulin (Kanfanar) 7. Pomoćni suci: Zobenica (Vinkovci) i Tomas (Vladislavci). Četvrti sudac: Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 - Puljić 36), 0:2 - V. Blažević (88)

RUDEŠ: Picak 6,5, Borevković 5,5, Glauder 5,5, Mesarić 5,5, Pavić 6 (od 75. Entrena -), Ivančić 7, Vuco 6, Kamenar 6 (od 62. Rivas -), Franić 6 (od 46. Turčin 6), Lulić 6, Havojić 6. Trener Alonso 5,5.

INTER: Santini 7, Dalić 6 (od 46. Čirjak 6), Filipović 6,5, Prenga 6,5, Haramustek 6, Šarić 6,5, Mazalović 6,5, Rak 7,5, Bencun 7 (od 75. Vukmanić -), V. Blažević 7 (od 89. Ottochian -), Puljić 7,5. Trener Toplak 7.

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Rak (Inter)

Intrer je pobijedio Rudeš u Kranjčevićevoj s 2:0 (1:0), a da je Ottochian zabio pri samom kraju moglo je biti i 3:0 za goste. Razgovarao sam poslije utakmice s nekim igračima Zaprešićana koji su bili iznenađeni slabom igrom Rudeša u obrani. I ja također. Premda mi je poslije susreta direktor Rudeša Tomislav Knežević nudio okladu da će za dva tjedna sve biti u redu, ja - iako okladu nisam prihvatio - ne mislim tako. Povjerenik za natjecanje Josip Brezni upozoravao me da do kraja prvenstva ima 30-ak kola i da može biti svašta. Znam to. Može na kraju Rudeš biti i ispred Istre 1961 i ispred Cibalije, pa i bolji, ali ovo što je večeras pružio nije bilo dobro. Ostajem kod stajališta da je trener Alonso odustao od Bišćanove igre visokoga presinga koja je u Drugoj HNL bila izvježbana do savršenstva i ponudio neku novu neprepoznatljivu koncepciju u kojoj su neki igrači prebačeni u rezerve (Franić, Kamenar i Boršić), a neki postali nesigurni (Vuco, Mesarić i Borevković) dok je samo Ivančić ostao stabilan. Pitao sam o tome na konferenciji za novinare - kojih zapravo nije ni bilo - trenera Inaki Alonsa. Zašto je odustao od Bišćanove  dobitne kombinacije i prihvatio se neke svoje koja barem meni nije jasna?

-Ne može se u prvoj i drugoj ligi igrati istim stilom. Visoki presing u prvoj ligi mora se igrati s drukčijim, kvalitetnijim nogometašima, otprilike mi je odgovorio Alonso.

Mogu se složiti, no stoper Glauder nije igrač koji bi mogao biti prevaga u Prvoj HNL. Ono na što cilja  direktor T. Knežević je vjerojatno dolazak Rivasa i Enterne i njihova uigranost i ulazak u formu. Oni su večeras igrali  pola sata, odnosno 15 minuta, no izrazitijega stava o tome nemam.

Mislim da je Franić dobio formalnih pola sata, a Kamenar 62 minute i da se čeka da Rivas i Enterne krenu od početka. Zanimljivo će biti u tome Rudešu.

Interov pogled prenio je trener Samir Toplak. Precizno i prihvatljivo.

-Mi smo ipak stariji prvoligaš i naša pobjeda nije iznenađenje.

-Bili smo bolji u pas igri.

-Bit naše pobjede bio je u trokutu Puljić - Rak - Bencun.

-Ottochian da je zabio vratio bi se na velika vrata.

-Osobito uspješan bio je ulazak Vukmanića koji je dvaput izvanredno centrirao.

-Dalića sam zamijenio jer je imao problema s aduktorom.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>