SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Rudešu bod. Čondrić je poslije 0:1 fantastičnom obranom ostavio domaće u igri. Svraka nije igrač prevage. Bolji su Kamenar i Ivančić. Brkljača bi trebao dovesti nekoga tko će donijeti dobitak. Ispodprosječni nisu rješenje

Foto: Djuka / Čondrić
 
RUDEŠ - CIBALIA    1:1  (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Vidulin (Kanfanar) 6,5. Pomoćni suci: Kezele (Rijkeka) i Stolnik (Varaždin). Četvrti sudac: Frković (Gospić). Delegat: Rukavina (Rijeka). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).
 
Strijelci: 0:1 - Štrkalj (37), 1:1 - Budimir (74)
 
 
RUDEŠ: Čondrić 7, Franić 6, Borevković 6, Mesarić 6, Pavić 5,5, Vuco 6 (od 65. Kamenar -), Segado 6, Svraka 5,5 (od 77. Entrena -),,Turčin 5,5 (od 58. Havoić -), Lulić 6, Budimir 7. Trener Alonso 6.
 
CIBALIA: Šubarić 6, Karamarko 6, Zgrablić 6,5, Ikić x, Rubić 6,5, Plum 6, Pervan 6, Stepčić 5,5 (od 77. Filipović -), Štrkalj 7, Galić 5,5 (od 88. Kordić -), Dabro 5,5 (od 82. Miličević -). Trener Bartolović 6,5.
 
 
Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Čondrić (Rudeš)
 
Poslije prvoga poluvremena  izgledalo je da će Rudeš potonuti i nastaviti zaostajati, iako Istra, sada bod ispred njega, još ima utakmicu u ponedjeljak s Interom u Puli poslije koje - u slučaju pobjede - može doći i na četiri boda prednosti, ali i ne mora ako rezultat bude drukčiji. Rudešova igra u prvom dijelu bila je mlaka i bez osobitih šansi, a Cibalijina goropadna i probojna. Ključni trenutak dogodio se poslije Štrkaljevog gola, pri kojem je izvrsno odigrao Rubič, a loše zatvorio Pavić. Dabro je u 40. minuti bio u besprijekornoj prigodi, ali je Čondrić fantastično obranio. Da su Vinkovčani povisili na 2:0 teško da bi Rudeš u nastavku mogao nešto bitno popraviti. Čondrić je dakle Rudeš ostavio u igri. I doista nastavak je protekao o boljoj, agresivnijoj i kombinatornijoj predstavi domaćina. Ali je opet izjednačenje bilo djelo isključivo pojedinca. Budimir se sjajno snašao, iskoristio u neku ruku pogrešku vratara Šubarića i izjednačio omjer. Tako sada Cibalia ima 13 bodova, Istra devet i utakmicu manje, te posljednji Rudeš osam bodova.
Rudeš je u teškoj situaciji. Trener Alonso je dao prigodu nekim domaćim igračima kao i u utorak u Kupu protiv Slaven Belupa, ali je nejasno zašto je pri takvom rješenju izostavio Kamenara i Ivančića i dao prednost Svraki. Muamer Svraka, 29,5 godina nogometaš iz Bosne i Hercegovine koji je nosio i dres Istre nije igrač prevage i ne znam zašto sportski direktor Brkljača troši na takve pojedince. Rudešu trebaju oni koji će donijeti neki dobitak u igri.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>