SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

NK Bubamara osvaja svijet i to je postao njezin imidž i specifikum. Iz Londona se upravo vratila U12 selekcija. Osim drugih stilova igranja, družimo se, te upoznajemo druge kulture, znamenitosti i prehranu, kaže direktor i utemeljitelj Tokić

Foto: Djuka / Stipe TokićFoto: Djuka / Stipe Tokić
U zagrebačkom gradskom naselju Prečko od 2002. godine djeluje mala škola nogometa Bubamara, a od 2010. godine to je NK Bubamara s oko 400 djece  u 19 kategorija, s 12 trenera i jednom trenericom gimnastike za djecu od  7 do 11 godina, jedan put tjedno.
Školu je utemeljio Stipe Tokić (rođen 1976.), danas direktor škole u početku kadet Dinama, pa nogometaš Španskog, Ponikvi, Lokomotive, Širokoga, Intera i Cibalije.
-Ustanovili smo i seniorski sastav koji se natječe u 3. zagrebačkoj ligi da dečki poslije svršetka juniorskog razdoblja, a željni da i dalje i igraju i natječu se, imaju gdje, objašnjava Tokić.
Bubamara je zahvaljujući naporima svoga utemeljitelja i direktora, te njegovih trenera posebno na glasu zbog izuzetnih kontakata i suradnje s inozemnim  klubovima, to je u neku ruku glavni imidž, rekli bismo specifikum Bubamare.
-Posebno smo se sprijatelji s Kinezima. Posjećujemo njihovu školu nogometa s 5 tisuća polaznika. U kasnu jesen prošle godine tamo su bili naši juniori. Surađujemo s 84 zemlje iz čitavoga svijeta. Upravo smo se vratili iz Londona gdje je boravila šesta generacija za redom  U12 kategorije. Počinjemo suradnju s SAD i Brazilom od kuda smo dobili pozive. U Sesvetama 21. travnja počinje 9. Bubamara Total TV Cup s 32 ekipe iz 10 zemalja i sa 400 igrača, navodi direktor samo neke od akcija.
U Londonu su tijekom prošlog tjdna boravili U12 igrači: Rogina, Šegota, Puljiz, Bencuz, Mihaljevi-Jammal, Perak, Novak, Blagović, Grašić, Filipović, Latković, Družeta, Vuzem, Cerinski i Rečić. Osim utemeljitelja Tokića bili su i treneri Branimir Repić i Bruno Peterman.
-Igrali smo protiv Crystal Palacea, Readinga, Milwaukeea, te na turniru s nekoliko,engleskih klubova. Posjetili smo stadion Arsenala, Buchingham palace, Regent park, Big Ben. Nije bitno samo igrati nego i družiti se, upoznavati druge kulture, znamenitosti, prehranu, konačno i različite škole nogometa, dodaje Tokić.
Ova generacija U12 sljedeće godine biti će U13. Mogu li se dečki nadati kakvom novom izazovu?
-Mogu se nadati. U izgledu su Španjolska i Portugal.
 

Fotogalerija:

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room