SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

HNS ostvario plus od oko 900.000 eura. Životne nagrade Željku Huberu i Stanislavu Vugrinecu. Kustić umjesto Miškovića. Odbijen zahtjev za smjenom Šuprahe. Što stoji iza pisma Janice Kostelić

Foto: HNS-cffFoto: HNS-cff

Iza zastora Skupštine HNS-a obično navrne neki crv koji poljulja dojam punog zadovoljstva. Ali je ipak red prvo kazati o financijskom izvješću za prošlu godinu: Savez je ostvario dobit od 202 milijuna kuna i rashod od 195,6 milinuna kuna, što će reći da je plus oko 6,404 milijuna kuna, odnosno oko 900 tisuća eura.

 Najviše priznanje HNS-a "Trofej podmlatka" dobili su Željko Huber i Stanislav Vugrinec. Huber je stariji gospon, 87 godina, sjećam ga se kao direktora osječkog Vodovoda, predsjednika NK Osijeka i predsjednika HNS-a u jednogodišnjem mandatu 1981/82.  On je svakako tu nagradu trebao dobiti i prije.

Prva odluka je bila da Marijan Kustić zamijeni Damira Miškovića na dužnosti dopredsjednika HNS-a. Mišković je podnio ostavku, ali je ostao u Izvršnom odboru. Obojica su iz riječkoga središta.

Druga odluka koja je na neki način predstavljala  prvi crv u skupštinskim porama, bila je da se ne udovolji zahtjevu  iz splitsko-dalmatinske županije da se članstva u Izvršnom odboru razriješi Alojzije Šupraha. Kazano je kako nije jasno tko je to poslao i zahtjev je odbijen.

Pri kraju je naišao novi crv u obliku Vrbanovićeve obavijesti da je tijekom jučerašnjeg dana iz Središnjeg državnog ureda za sport s potpisom Janice Kostelić došao dopis u kojem se kaže da HNS u dva članka propise tumači drukčije od Središnjeg državnog ureda.

-Želim reći da smo taj dokument ozbiljno razmotrili, ali mi i dalje osporavamo taj članak. To je sada pravna materija, poručio je Vrbanović.

Bilo je tu još objašnjavanja i natezanja na konferenciji za novinare - skupštinari o tome nisu razglabali nego će dobiti u županije - ali je baš bit svega ostala nejasna. Možda se tu radi o onoj optužbi da se HNS ne drži Zakona o sportu.

Tijekom i skupštinskog i novinarskog dijela Šuker je forsirao tezu o iznimnom značenju predstojeće kvalifikacijske utakmici s Ukrajinom  24. ožujka u Zagrebu pred otvorenim tribinama.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room