SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Lokomotiva u polufinalu Kupa. Uništen travnjak u Kranjčevićevoj: Zašto Rudeš nije glasao za Šukera? Knežević: Šuker je najbolji za izlog, ali mi tražimo konkretno. Protiv ZNS-a.

RUDEŠ - LOKOMOTIVA    1:2  (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 170. Glavni sudac: Pejin (Donji Miholjac) 6. Pomoćni suci: Pataki i Conjar. Četvrti sudac: Bel (Osijek)
 
Strijelci: 1:0 - Glauder (10), 1:1 - Majer (40) 11 m, 1:2 - Ivanušec (65)
 
RUDEŠ: Picak 6,5, Livančić 6, Barbarić 6, Glauder 6 (od 72. Feng -), Boršić 6,5, Franić 6, Vuco 6, Muić 6, Ivančić 6 (od 81. Turčin -),  Havoić 6 (od 81. Lulić -), Budimir 5,5. Trener Alonso 5,5.
 
LOKOMOTIVA: Šemper 6,5, Barić 6,5, Majstorović 6, Kolinger 6,5, Musa 6, Šunjić 6,5, Chago - (od 19. Burić 6), Majer 7 (od 88. Brezina -), Ivanušec 7, Radonjić  5,5 (od 75. Oluić -), Krstanović 5,5.Trener Tokić 6.
 
Ocjena utakmice:6,5
Igrač dvoboja: Ivanušec (Lokomotiva)
 
Lokomotiva je ušla u polufinale Kupa zajedno s Dinamo i Hajdukom i još se čeka ishod meča između Intera i Rijeke (13.XII), tako da se -  ne samo teorijski - može dogoditi da se u finalu sastanu Dinamo i Lokomotiva. Mogu se sastati i u polufinalu. Komentari dijela javnosti bit će neugodni. SportNews tu ne može ništa!
No, to nije jedini kuriozum koji je proizašao iz ove utakmice. Pobrojati ću još neke.
Teren u Kranjčevićevoj je potpuno uništen i ne znam kako će Lokomotiva odigrati još dvije utakmice. U nedjelju protiv Cibalie, te sedam dana kasnije s Hajdukom. Teško da tri kluba mogu igrati na jednom terenu.Gdje je sada gradonačelnik Bandić koji je uoči izbora toliko obećavao?
Jedna  od neobičnosti je i pristup ovome susretu trenera Rudeša Alonsa. Španjolac ili Bask, kako hoćete, počeo je bez osmorice igrača koji su igrali protiv Dinama. Pomislio sam da ih odmara za ponedjeljak za Pulu i da se unaprijed predao, te da Rudeš žrtvuje Kup kako bi sve posvetio prvenstvu. No, dogodilo se nešto neočekivano. Rudeš je bio bolji i imao više šansi - Lokomotiva je doduše izjednačila iz kaznenog udarca u koji se nisam uvjerio i potom povela - da bi u samoj završnici bila posve pritisnuta. Kad je to uvidio španjolski trener je počeo uvoditi snage koje su danas trebale odmarati i odjednom je poželio izjednačiti. Je li on to pri kraju revidirao svoju stratešku zamisao s početka ili je nije ni imao? Vjerojatno je mislio neka bude kako bude.Rudeš je čak i izjednačio, ali suci nisu priznali jer da je lopta u svom preletu prešla korner liniju. Opet prigoda za stručnjake-analitičare. Moj je vid  neoštar pod reflektorima.
E sad Antonio Cristian Glauder Garcia (22), stoper, dečko koji je Rudešu skrivio već nekoliko golova, pa i onaj protiv Dinama, rođen je 20 km od Gibraltara s druge strane zaljeva, pravi Španjolac, poput Entrene, koji je zapravo došao iz B momčadi Espaynola, zaigrao je od početka. I onda je uništio moju sumnju golom u 10 minuti. Ali je u 40. navodno srušio Kolingera za jedanaesterac i time je poništio iskupljenje za nedjelju.
I o onda je došlo finale: razgovor s predsjednikom Rudeša Ivanom Kneževićem? Zašto u utorak nisu glasali za Šukera? Ne boje li se konzekvenci? Neće više biti neopravdano poništenoga gola Dinamu protiv Rudeša! Već danas mi se sudac Pejin činio u tom smislu vrlo opreznim.
-Mi nismo protiv Šukera. Nema boljega u izlogu našega nogometa od njega. Ali mi tražimo promjene, odnosno tražimo da kandidat kaže što nudi, što su ciljevi. Pogotovo smo za promjene u Zagrebačkom nogometnom savezu.Mi smo nezadovoljni sa ZNS-om.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>