SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Trener Osijeka Zekić kritizirao je Bočkaja zbog debljine i ostavio ga na klupi. Bočkaj je uveden u finišu i Krapinčan je Rudešu zabio euro-gol

Foto: Djuka / Petar Bočkaj
 
OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Gledalaca: 2.500. Glavni sudac: Matoc (Zaprešić) 6,5. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Kožarec (Domaslovec). Četvrti sudac: Krečak (Velika Gorica). Delegat: Blažićević (Gradina). Kontrolor suđenja: Kovačić (Križevci)
Strijelci: 1:0 - Mioč (55), 2:0 - Grezda (74), 3:0 - Bočkaj (85)
OSIJEK: Malenica 6,5, Grgić 6,5, Škorić 6,5, Barać 7, Barišić 6,5 (od 80. Bočkaj 7), Mioč 7, Jambor 6,5, Hajradinović  6,5, (od 73. Ejupi -) x, Grezda 7,5 (od 85. Pušić -), Lopa 7, Marić 6. Trener Zekić 6.
 
RUDEŠ: Čondrić 6, Franić 5,5, Borevković 5,5, Barbarić 5,5, Pavić 5,5, Segado 5,5 (od 75. Svraka -), Muić 5,5, Kamenar 6,5, Lulić  6 (od 78. Havoić  -), Entrena 5,5, Fazli 5,5 (od 57. Feng -). Trener Alonso 5,5.
Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Grezda (Osijek)
Rudeš je uvjerljivo poražen u Osijeku i po prikazanoj igri to je sasvim realno. Ali su gosti igrali puno bolje nego u prošlom kolu u Puli gdje su nakon 1:0 vodstva zaigrali neshvatljivo slabo i dopustili Istri 1961 da pobijedi s 2:1. Pretposljednji Puljani su tako stekli prednost od četiri boda ispred zadnjega Rudeša koja je i danas ostala unatoč Istrinom porazu u Maksimiru. Od svega u Osijeku Rudeš je samo jednom ostavio dojam i to u 64. minuti kada je Kamenar s 25 m pogodio prečku. Ostalo je bilo domaćinovo. Osobito loše igrali su Rudešovi stoperi, ali ni oni ne mogu bolje, ako su i zadnji vezni loši.
Potez utakmice bio je Bočkajov gol u 85. minuti iz slobodnog udarca s 25 m u same rašlje. Pogodak kakvi se ponekad viđaju. Samo pet minuta ranije Bočkaj je uveden u igru umjesto ozlijeđenog Barišića.
Tijekom prošloga tjedna Osijekov trener Zoran Zekić kojega sam gledao kao igrača Intera i trenera Maksimira, a bio je igrač mnogih drugih klubova, dao je vrlo neoubičajenu izjavu o Bočkaju. Da je predebeli, ili tako nešto i da zbog toga neće igrati. Učinilo mi se da je to vezano s disciplinom. Bočkaja zavičajno iz Krapine koji je počeo u Zagorcu i nastavio u Dinamu, upoznao sam kao igrača Maksimira i potom pratio kroz igre u prvoligašima Interu i Lokomotivi. Njemu je tek 21 godina i uvijek je na neki način imao problema s disciplinom. Ali nije bilo dvojbe da je iznimni talenat.
Dok je Zekić trenirao Maksimir mislim da Bočkaja još nije bio tamo. Došao je pod Matićem.
Zoran Zekić (42) je bio napadač, poznat po jakom šutu, ali je u tome znao i pretjerivati. Jednom na nekoj utakmici Intera, direktor Laljak se zbog toga bukvalno derao na njega. Kao trener Maksimira uveo je jaku disciplinu i dečki-amateri su ga jako respektirali. Tijekom protekloga tjedna njegova kritika Bočkaja demantirana je Bočkajevim euro-golom.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>