SportNews.hr

prava sportska priča

Novi trener Rudeša Jeličić vodi momčad na jednomjesečne pripreme u Španjolsku. Ne bih potencirao tamošnje igrače, kaže

Blagdani su donijeli dramatične događaje u NK Rudešu! Prije će biti da se čekalo da Božić prođe pa da se već prije dogovorene promjene proglase. 
Poslije zadnjega jesenskoga kola i poraza u Rijeci predsjednik Ivan Knežević najavio je smjenu trenera koja se u međuvremenu i dogodila. Alonso je bivši.
Dinko Jeličić koji je polusezonu proveo u omladinskom pogonu Alavesa, kao što se već zna, novi je trenerski kormilar. Jeličić se proslavio u Novigradu koji je u uveo u Drugu HNL s premoćno osvojenim prvim mjestom i sigurnim osmim mjestom u prvoj sezoni drugoligaškoga natjecanja. Poslije njegovog odlaska  Novigrad je ovu polusezonu završio na posljednjem mjestu iako ne samo zbog toga. 
Jeličić je vjerojatno ovih dana dogovarao u Rudešu jer je, kako reče predsjednik I. Knežević, danas otišao na skijanje i priključiti će se momčadi na početku priprema. One će početi 2. siječnja ili tjedan dana kasnije u trening centru Alavesa u Španjolskoj. Trajati će do početka veljače.
Predsjednik Rudeša nam je priopćio i neke zaključke koji su proistekli iz dogovora između Rudeša i Alavesa, te sportskog direktora i novog trenera.
-Predsjednik Alavesa je shvatio da nije svejedno i za njihove ciljeve u Hrvatskoj da li će Rudeš igrati u prvoj ili drugoj ligi. Zbog toga će se pripreme i odvijati kod njih. Uključiti će se i neki igrači Alavesa, pa će na kraju Jeličić izabrati sebi najbolje.
Obostrani je, dakle, plan da Rudeš zadrži prvoligaški status?
-Ne samo predsjednika Alavesa i mene. Tu su svakako ukomponirani i trener i sportski direktor Brkljača. Učiniti ćemo sve da ostanemo prvoligaši. Osim toga bitan nam je i razvoj. Podrazumijevamo i složnu svlačionicu u kojoj neće biti privilegija.
Da li ćete gledati i na neka pojačanja s domaće scene?
-Hoćemo, gledati ćemo. Oni će na pripreme u Španjolsku otići kasnije.
A tko neće ići?
-Neće ići oni koji su izrazili želju da odu iz kluba, te oni kojima ćemo mi predložiti raskid, zaključio je Knežević.
I baš kada sam završavao tekst, pozvonio je mobitel. Iako mi je Jeličić tijekom dana poslao poruku da je na putu i da će mi se javiti, nisam se nadao. Nisam ni znao kuda putuje i gdje je bio. Jeličić se javio sa svoga skijaškoga odredišta.
-I mene je sve to pomalo iznenadilo. Rezervirao sam odmor još prije mjesec dana i nisam ovo očekivao. Alaves s kojim imam ugovor smatrao je to najboljim rješenjem, kazao je trener.
Situacija je teška?
-Izuzetno je teška, iako vjerujem da se status može sačuvati. Ključni su igrači. Njihova opća i taktička disciplina. Treba nam zajedništvo kakvo je bilo kod Bišćana u Drugoj HNL. Trebamo podići razinu samopouzdanja.
Gledao sam gotovo sve ovojesenske utakmice Rudeša i nisam se uvjerio da su igrači iz Španjolske bili pojačanja. Da li ćete sada dobiti druge, bolje?
-Znam to, gledao sam i ja. Nitko se nije istaknuo, no ne bih potencirao igrače iz Španjolske ni sada. Nekoga ćemo sigurno dobiti. Ali ja ću se osloniti na naše.
Ako na pripreme ne krenete 2. nego 9. siječnja da li ćete početi u Zagrebu?
-Nećemo drugoga, no svakako nekoliko dana prije odlaska, naglasio je Jeličić.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>