SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Bartolec junior Dinama i prvotimac Lokomotive u Danskoj napreduje koracima od sedam milja. Među najboljim Europljanima do 23 godine, ima ponuda

Foto: http://fcn.dk
Karlo Bartolec koji će u travnju napuniti 23 godine odlično se snašao u Danskoj gdje igra u Nordsjaellandu, poslije prvoga dijela prvenstva superlige, trećeplasiranoj momčadi iz grada Faruma 20-ak km od Kopenhagena. Igra beka, ali je u jesenskoj dionici zabio  četiri gola i devet puta asistirao. U jednom trenutku proglašen je najboljim europskim igračem u skupini do 23 godine.
Bartoleca se sjećamo iz Lokomotive gdje je igrao od veljače 2014. do kolovoza 2016. godine. Prije toga bio je u Dinamu prošavši sve kategorije pogona mladeži. S Dinamom je potpisao ugovor u kolovozu 2013. Poslije Ramljakovog memorija trener Ivković ga je pozvao na Kajzericu.
Bartolec je primjer da se ne mora baš odmah u najjače lige Europe da bi se postigla uspješna internacionalna karijera. Može se to i postepeno, premda danska superliga i danski nogomet nisu za podcijeniti.
-Zovu me iz Francuske, Italije... imam ponude Nantesa i Sampdorije. Jedna ponuda je oko tri milijuna eura, spominje zagrebački dečko, na odmoru u Zagrebu, kojega je djed iz vrbovečkoga kraja. Premda, Bartoleca ima u deset država na četiri kontinenta.
Dokle vas veže ugovor u Nordsjaellandu?
-Veže me do 2020. godine, ali to nije zapreka.
Stojanoviću, Slovencu, desnom beku Dinama, baš ne ide centaršut? Ne razmišljate li o povratku u Maksimir?
-Bio sam tamo sedam godina, uspomene i nostalgija su veliki...
Kada nastavljate prvenstvo?
-Nastavljamo 11. veljače pa poslije 11. ožujka sedam momčadi počinje doigravanje.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>