SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Lokomotiva počela pripreme. Novi trener Tomić nije iz Mamićevog kruga što predstavlja iznenađenje. Capan u Rijeci. Nema povratka Lovrića s posudbe. Bez novinara

Foto: Nk Lokomotiva Press
Na Kajzerici me je dočekalo ugodno jutro. Čak ni uobičajenoga vjetra sa Save nije bilo. Bio sam neougodno iznenađen činjenicom  da - osim mene i fotoreportera Cropixa Ronalda Goršića - nije bilo predstavnika "sedme sile". Sportsko novinarstvo - kao uostalom i  svo drugo pisano novinarstvo - kao da se predalo. Odavno je prestalo biti sila pa nije ni sedma. Gazde se čude zašto su naklade mizerne. Nema novinarstva bez ljudi i bez izvještavanja s lica mjesta. Štednja i otpuštanja nisu formula. Samo zgrtanje novca, bez obzira na posljedice, nije dugoročno smisleno. Bez potrošnje i ulaganja nema razvoja ni napretka nigdje, pa tako ni i novinama. U neka bivša vremena nešto takvo bilo je nezamislivo. Ali su zato novine išle poput Halve. Jednom smo vođeni drugom logikom od današnje prodali čak milijun primjeraka Večernjeg lista.
 
Povod za okupljanje bio je početak priprema Lokomotive, šestoplasirane članice Prve HNL na čijem je kormilu od danas Goran Tomić (40) iza kojega je već iznimna igračka (u Europi) i trenerska karijera mahom u Kini. Tomić je iz šibenskoga zavičaja i nije iz Mamićevog kruga. To je bilo najvećei znenađenje u odluci Lokomotivinog čelinštva. No, s k kim god sam razgovarao rekao mi je "kapa dolje" treneru Tomiću.
Danas ujutro sam prvi put  s njim razgovarao "u četiri oka". Prije toga direktor prof. Šikić mi  je rekao da Capan sigurno odlazi u Rijeku, a da je iz Dinama došao Bojan Knežević. Neće biti povrataka s posudbi pa tako ni Kristijana Lovrića iz Lučkog. Kad sam Tomiću spomenuo Matka Babića trener je živnuo. Babić je na teren izašao nasmijan u društvu Šempera.
U razgovoru s Tomićem spomenuo sam mu činjenicu da nije iz "Mamićeve štale"?
-Ja sam svoju karijeru napravio sam. Usporedio bih se Dalićem.
Kakav ćete sustav igre primjenjivati? Ovo s Krstanovićem i Radonjićem u špici baš nije išlo. Babić koji je bio najbolji igrač Druge HNL bio potpuno zapostavljen. Njemu sustav  kakav je privilegiran ne odgovara i bolje ga je pustiti?
-Ne mogu davati odgovore na ta pitanja jer moram upoznati situaciju kroz treninge.
Tko će vam biti pomoćnici?
-Prskalo, Mujčin, Horvat, Sovin i Antonio Cinotti kojega sam doveo iz Šibenika.
Kako će se odvijati prišpreme
-Do 21. na Kajzerici potom u Medulinu, te na turniru Arena Cup Medulin 2018. Prije odlaska u subotu i iduću srijedu odigrati ćemo prijateljske susrete sa slovenskim klubovima.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>