SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Suci i španjolski igrači pokopali Rudeš. Goda zabio iz zaleđa, Rrafael Paez izravno kriv. Što je u pozadini prakse španjolskog kluba da u Hrvatsku šalje slabije igrače nego što ih ima ovdje? Je li riječ o skrivenim namjerama

SLAVEN BELUPO - RUDEŠ   2:0  (1:0)

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledalaca: 500. Glavni sudac: Pajač (Zelina) 6. Pomoćni suci: Conjar (Osijek) i Đurak (Stupno). Četvrti sudac: Pejin (Donji Miholjac). Delegat: Posavec (Maruševec). Kontrolor suđenja: Mamić (Bjelovar).

Strijelci: 1: 0 - Goda (34), 2:0 - Ivanovski (82).

SLAVEN BELUPO: Marković 7, Kitanovski 6,5, Musa 6, Katić 6, Goda 7, Brezovec 6 (od 81. Rebernik -), Vidović 6, Trebotić - (od 28. Boudla 6,5), Doležal 6, Delić 6 (od 69. Šarlija -), Ivanovski 7. Trener Ivković 6,5.

RUDEŠ: Čondrić 6,5, Grujević 6, Borevković 6, Mesarić 6, Pavić 5,5, Gallilea 5,5 (od 59. Rafael Paez 5), Ivančić 6, Lulić 6 (od 78. Entrena -), Turčin 6, Anderson 5 (od 46. Kamenar 6,5), Budimir 6. Trener Jeličić 6.

Ocjena utakmice: 6,5.

Igrač dvoboja: Ivanovski (Slaven Belupo)

Rudeš je suočen s dramatičnom situacijom. Zadnji je s dva boda manje od Cibalie  s kojom u srijedu u Vinkovcima igra zaostalu utakmicu. Cibalija u nedjelju dočekuje Osijek koji je četvrti i ne može ni naprijed ni natrag. I to bi mogao biti razlog da da Cibalia dočeka Rudeš sa značajnom prednošću, te u slučaju pobjede ode na plus pet. Potom je Rudeš gost Dinama u Maksimiru. Ne može biti teže. 

Kada se, uza sve slabosti sastava, doda nesreća i sudačke pogreške, kako je bilo večeras u Koprivnici, nada postupno kopni. Vodeći pogodak Belupo je postigao iz zaleđa, Poslije ulaska Kamenara događaji su se okrenuliu u korist gostiju, no to je bila igra bez ploda. Budimir je u 57. minuti postigao gol koji sudac nije priznao.

Postavljaju se dva pitanja: zašto je Kamenar više na klupi nego na terenu, premda Rudeš nema igrača koji bi išta kreirao? I drugo pitanje, zbog čega se forsiraju španjolski igrači koji su slabiji od ovih koje Rudeš ima?

Večeras je od 59. minute zaigrao i taj Rafael Paez i bio je izravni krivac za drugi pogodak Slavena. Oba Španjolca, zadnji vezni ili nisu igrali (Segado) ili su zamijenjeni (Gallilea). Zamijenjeno je i krilo Anderson kojega brzina nije došla do izražaja. Entrena je ušao pri kraju i nije ništa postigao.

Čemu onda sve to? O kakvoj je zapravo zamisli riječ? Je li to samo neka igra, poslovna, menadžerska? Zbog čega Alaves u Hrvatsku šalje slabije igrače od onih kakvih ovdje ima. Kako će na taj način Baski doći do nekih talentiranih hrvatskih igrača, ako je to uopće cilj? Ako je računica da će u hrvatskoj ligi španjolski igrači napredovati, ni to nema podlogu. U košmaru borbe za prvoligaški status, nešto takvo nije izvedivo.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>