SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Zašto je poslije samo 65 dana dobio otkaz? Jurčević je trener staroga kova, ali nije ni fulirant, ni prevarant. Rudešovi navijači su ga provocirali: Jura ostani! Na konferenciji s novinarima bio je nesiguran i tražio je podršku prijatelja iz SN

Foto: Djuka / Nikola Jurčević posljednji put vodio je momčad s RudešomFoto: Djuka / Nikola Jurčević posljednji put vodio je momčad s Rudešom
Poslije poraza od Rudeša, sinoć u Kranjčevićevoj, ustvrdili smo da Jurčević nije dao ostavku niti je netko iz Uprave najavio raskid, a bili su tamo predsjednik Barišić i njegova supruga, potpredsjednik  Svetina, šef osiguranja Krešimir Antolić i drugi. Nije primijećen Zdravko Mamić koji je bio na suđenju u Osijeku. Jedno je sigurno: kako parnica protiv njega odmiče, a izgleda da će se podići i nove, Mamićeva moć slabi. Posustaje i Dinamova efikasnost djelovanja u svakom pogledu. Iako je Mamić često griješio u izboru trenera, ono što mu se događa posljednjih godina je znakovito. Posebice je bilo neshvatljivo dugo zadržavanje bugarskoga trenera Peteva.
Vjerojatno se čekalo jutro i Mamićeva presuda. Ona je ubrzo i oglašena. Jurčević je sada bivši.
Bilo je zanimljivo promatrati reakcije dojučeršnjega trenera, kako u porazu s Lokomotivom 8. svibnja, tako i u posljednjem s Rudešom. Kod Jurčevića je jasno da on nije ni fulirant ni prevarant. On je jednostavno trener staroga kova koji dugo nije bio prvi trener, nego većinom pomoćnik Biliću i odvikao se tih novotarija u kojima je glumatanje, provociranje i skrivanje postalo sasvim prihvatljivo  ponašanje.
U jednom trenutku Rudešovi navijači su skandirali "Jura ostani". Jasno da je to bilo sasvim izravno provociranje. Jurčević se u čudu, naivno, iskreno okrenuo, nešto mu nije bilo jasno! Pa zar on ipak ima podršku?
Konferenciji za novinare Jurčević je pristupio jednostavno, bez zadnjih namjera. Pružio je svoju ocjenu koja nije bila bez argumenta, ali nije dao bitan odgovor: zašto nije uvjerio igrače da se valja motivirati do maksimuma, te da se u postojećim okolnostima samo sa 120 posto učinka mogu pobijediti Lokomotiva i Rudeš. To da je bilo šansi je samozavođenje. U konačnici kao da ih i nije bilo.
Shvatio je Jurčević svoju nesigurnost, pa kad je službeni dio konferencije završen, on je ostao u neformalnom razgovoru. Činili su to i Ćiro i Otto Barić, ali su njihove namjere bile druge. Približiti se novinarima, učiniti odnose prisnim, nametati vlastita stajališta... Jurčević se nije nametao. On je samo - i to kod svojih prijatelja iz Sportskih novosti - tražio da mu potvrđivanjem pomognu u otklanjanju vlastite nesigurnosti. Oni su bili korektni.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>