SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Majer ulazi u maksimirske dvore kao originalan proizvod zagrebačke škole, izvan Dinama, poput Belina, Cerina, Badelja, Brozovića i Pjace. Tomić, Majerov trener u Lokomotivi: Majer još nije, ali će uskoro biti igrač za lige petice

Foto: Djuka / Lovro MajerFoto: Djuka / Lovro Majer
Malom se broju zagrebačkih igrača dogodilo ono što će se Lovri Majeru (20) dogoditi u srijedu u 11 sati kada napokon potpiše ugovor s Dinamom. Naime malo je igrača koji su u Dinamu napravili vrhunske karijere, a da su, igrati za seniore, došli iz nekoga zagrebačkoga kluba. U velikoj većini to su bili dečki iz Dinamove škole ili su došli iz klubova izvan Zagreba. Očito su najtalentiraniji u Zagreb u pravilu, odmah počinjali u Dinamu zbog njegove reputacije pa su rjeđi oni kojima je to uspijevalo iz drugih zagrebačkih klubova. I to odmah skokom u seniorsku konkurenciju. U posljednjih 50 godina, kako rekosmo, takvi su rijetki pogotovo oni koji bi nastavili u najboljim europskim klubovima, ili su s Dinamom osvojili Kup velesajamskih gradova.
Među prvima, u pola stoljeća koliko analiziramo, je Rudolf Belin (1942) koji je 1959. iz Jedinstva prešao na stadion u Maksimir. Bio je veliki igrač onoga doba. Belin je poslije završio u Belgiji (1970-1974). Zlatko Škorić (1941) došao je iz Elektrostroja 1960. Nakon Dinama bio je, između ostalih klubova, golman Stuttgarta i Bayerna. Veliku pažnju izazvao je Snješko Cerin (1955) svojim prelaskom iz Trnja odnosno Zagrebačkih plavih u Dinamo 1976. godine. Iako njegova karijera u inozemstvu nije bila osobita. Ali je bio originalan, istaknuti tehničar, dribler i najbolji strijelac, na neki način i boem, da ga treneri dugo nisu prepoznali ili su podcjenjivali njegove kvalitete. S Modrima je osvojio prvenstvo 1982. i Kup 1983. godine. Cerin je ljubimac Dinamovih navijača koji dugo pamte. Milivoj Bračun (1958) bio je igrač TPK-a, pa Dinama od 1980. godine, potom Crvene zvijezde Beograd i španjolskoga Elchea. Danas je trener trećeligaša Trnja. Marcelo Brozović (1992) počeo je u Dragovoljcu, te iz Lokokomotive 2012. godine prešao u Dinamo. Milan Badelj (1989) i Domagoj Antolić (1990) počeli su u Ponikvama. Badelj se preko Zagreba, a Antolić preko Lokomotive otisnuo u Dinamo. Marko Pjaca (1995) je pretposljednji dragulj. Iako je njegov rani početak bio doista u Dinamu, Pjaca je svoj put do seniorskoga sastava Modrih pločio kroz ZET i Lokomotivu.
Lovro Majer (1998) će u srijedu postati još jedan iz ne baš velikoga mnoštva onih koji na veliku  pozornicu ušli iz nekoga zagrebačkoga kluba, a da to od početka nije bio Dinamo.
Prošlo je nekoliko godina otkada takav talenat nije ušao u "maksimirske dvore".
Majerov posljednji trener u Lokomotivi bio je Goran Tomić (42) iza kojega je vrlo afirmirana igračka i trenerska karijera. On je Majera trenirao u vrlo uspješnoj proljetnoj polusezoni prvoligaša s Kajzerice.
-Majer ima sve pretpostavke da postane izuzetan igrač. On će biti taj koji će završiti u jednom od klubova liga petice, ocijenjuje trener i nastavlja:
-Još nije spreman za žrvanj najvrhunskijega europskoga nogometa. On je dragulj kojega valja brusiti. Treba se strpjeti nekoliko godina. Mora popraviti igru u defanzivi, savjetuje Tomić.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>