SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dinamo je pobijedio i Triglav iz Kranja, ali opet protiv loših vratara. Bjelica ima previše igrača slične kvalitete i trebao bi se brže odlučiti. Bitno je pronaći rješenje da Majer i Olmo igraju zajedno. Manje je važno tko će biti desni bek

Dinamo je danas igrao novu pripremnu utakmicu i opet je bio efikasan, ali je na ovoj raspodijelio golove. Dok je jučer gubio prvo poluvrijeme (0:1), a u drugom zabio šest, danas je bilo dva plus dva (4:0,2:0).
Popodnevni suparnik Triglav iz Kranja nešto je jači sastav od austrijskoga drugoligaša iz Klagenfurta, ali ni jedan nije mjerilo makar i za pripremno razdoblje. Danas je bilo bolje, nego jučer u prvom poluvremenu, zbog toga što nisu ponovljene jučerašnje pogreške. Dinamo je jučer u prvom poluvremenu imao šansi, ali je izgubio zato što su njegovi igrači stajali daleko od suparničkih i nisu činili pritisak. Nije bilo jakoga angažmana, a kamoli visokoga presinga. Da je bilo toga, kako se kaže, ubitačnoga, ne bi se lopte zaustavljale na stativama. Bog i sreća u pravilu nagrađuju svaki pravi napor. Komociju kažnjavaju. Konačno, više nema podjele na slabije i jače protivnike. Ni protiv Savskog Marofa. Baš protiv slabijega u punom angažmanu se iskazuje unutrašnja ravnoteža pojedinca i momčadi.
Popodne su Fiolić i Olmo zabili dva efektna gola, te Šitum i Budimir po jednoga. Svaka čast, ali i jučer i danas suparnički vratari su bili "rupe".
Dinamo je igrao u sastavu: Šemper - Stojanović (od 59. Moharrami), Lešković (od 59. Theophile), Perić, Lecjaks - Gojak (od 65. Majer) - Šitum, Fiolić, Olmo, Oršić - Budimir (od 59. Menalo).

Dojam je da trener Bjelica ima previše igrača slične kvalitete, pa nastoji putem utakmica sa slabijim protivnicima napraviti određenu selekciju. Pitanje je da li je to gubljenje vremena kada se, ipak, već zna (80 posto) koji će sastav igrati. Ovakve utakmice neće riješiti dvojbu treba li, primjerice, desnoga beka igrati Stojanović ili Rrahmani. To će biti vječno pitanje. Valja riskirati i odlučiti se odmah. Trener ima visoko mišljenje o Šitumu i možda će trebati razdoblje da se ustanovi da ima boljih. A proći će vrijeme koje bi se moglo iskoristiti i za nešto drugo. Logično je naći kombinaciju u kojoj će Olmo i Majer igrati zajedno. Jedan poznati trener nam je rekao da se oni međusobno isključuju. Mi ne vjerujemo. Trebalo bi to isprobati i uigrati.

Konačne probe Dinamo će imati 18. srpnja u Sesvetama i 20. u Varaždinu, s domaćim drugoligašima. Hoće li to biti dovoljno? Prva europska utakmica je već 24. ili 25. srpnja.

Još samo prije dvije godine, 20.srpnja u pretkolu protiv Vardara, igrali su: Pjaca, Rog, Soudani, Fernandes, Machado, Antolić, Sigali...To nema usporedbe!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room