SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dinamo sigurno prošao u Astani. Olmo junak i u svakom pogledu igrač za Europu. Bjelica poput vojskovođe u antičkoj Grčkoj! Dinamo protiv jednog Srbina i trojice Hrvata, od kojih Zemunac nije želio igrati za Hrvatsku

Foto: Šogy / Dani OlmoFoto: Šogy / Dani Olmo
ASTANA - DINAMO 0:2 (0:1)
 
ASTANA - Arena stadion. Gledalaca: 20.000. Glavni sudac: Beaton (Škotska) 7. Pomoćni suci: Mather i Carr (Škotska). Četvrti sudac: McLean (Škotska).
 
Strijelci: 0:1 - Budimir (39), 0:2 - Olmo (85).
 
ASTANA: Erić 5,5, Rukavina 6, Postnikov 5,5, Aničić 5,5, Šomko 6, Maevskij 5,5, Tomasov 6 (od 80. Murtazaajev -), Kleinhesler 6, Herque 5,5, Mužikov 5,5 (od 46. Almeida -), Kabananga 6 (od 63. Janga -). Trener Grigorščuk 6.
 
DINAMO: Zagorac 7, Stojanović 6, Dilaver 7,5, Theophile-Chatherine 7,5, Leovac 7,5, Ademi 7 (od 63. Šunjić 7), Hajrović 7 (od 82. Kadzior -), Olmo 8,5, Gojak 7, Oršić 6,5, Budimir 7,5 (od 46. Gavranović 7). Trener Bjelica 8,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Olmo (Dinamo)
 
Dinamo je s  2:0 pobijedio u Aziji, četiri tisuće kilometara od Zagreba, protiv četiri sata vremenske razlike i protivnika u kojem su igrala tri Hrvata i jedan Srbin. Osim Tomasova i Aničića u sastavu Astane je bio i Antonio Rukavina (34) Hrvat iz Zemuna koji je svojedobno rekao da neće igrati za Hrvatsku iako ga u tom trenutku nitko i nije zvao. Vrhunac karijere doživio je u Partizanu u njemačkim i španjolskim klubovima, te 49 puta za Srbiju. Propustio je najslađe!
Poslije uzvrata za tjedan dana u Maksimiru u kojem se očekuje Dinamov definitivan prolaz, doći će nokaut-dvoboji sa švicarskim prvakom Young Boysom iz Berna. Kao i dosada, plasman u jesensku rundu Lige prvaka bio bi fenomenalan uspjeh.
U relativno  lošem prvom poluvremenu Astana je pogodila vratnicu i to više slučajno. Jedino vrijedno pažnje bio je izvanredan prodor Olma i dodavanje Budimiru za - gol!
Nastavak je protekao u ho-ruk pokušajima domaćina.
U 70. minuti Olmo, Gavranović i Hajrović mogli su u jednoj akciji dotući Astanu. I nekoliko minuta prije toga Olmo je mogao zabiti, no pet minuta prije 90. ipak je stavio krunu, Postigao je za 2:0!
Španjolac je odigrao izvanredno i ako ga se još može pridobiti za hrvatsku reprezentaciju, zadnji je trenutak. Olmo je u svakom pogledu spreman za Europu!
Trener Bjelica zasada se pokazuje kao izvanredan strateg, što je naziv za vojskovođu u antičkoj Grčkoj. Primijenjuje djelotvorne sustave igre i bira igrače koji to prihvaćaju. i realiziraju.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room