SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Fantastična atmosfera. Kakva disciplina, kakva kultura ljudi! Ipak, Gorica je minimalno pala! Atiemwen nije položio prijamni za Dinamo. Bjelica šuti o Olmu: Zašto poslije sjajnog početka u posljednje vrijeme igra sve slabije

Foto: Šogy / Prepune tribine u GoriciFoto: Šogy / Prepune tribine u Gorici

HNK GORICA - GNK DINAMO 0:1 (0:0)
 
VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledalaca: 4.029. Glavni sudac: Zebec (Cestica) 6. Pomoćni suci: Grgić (Osijek) i Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Frković (Gospić). Delegat: Jurina (Zabok). Kontrolor sudaca: Šupraha (Split).
 
Strijelac: 0:1 - Olmo (49).
 
HNK GORICA: Kahlina 7, Mčedišvili 6, Čagalj 6, Jovičić 6, Špičić 5,5 (od 70. M. Musa -), Marina 6,5, Maloča 6,5 (od 46. Miyja 6), Suk 6, Dvorneković 6 (od 64. Dabro -), Atiemwen 6,5, Zwolinski 5,5. Trener Jakirović 6,5.
 
GNK DINAMO: Livaković 7, Stojanović 6,5, Dilaver 6,5, Theophile 7, Mario Musa 6,5, Šunjić 6, Hajrović 6 (od 84. Marin 6,5), Olmo 6,5 (od 68. Moharrami -),  Gojak 6, Kadzior 7, Gavranović 5,5. Trener Bjelica 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Kadzior (Dinamo).
Isključen Stojanović (Dinamo) u 65. minuti zbog drugog žutog kartona.
 
Predsjednik kluba Nenad Črnko uzbuđeno je uoči početka hodao i nadgledao. Sve je bilo izvanredno. Nikada u Velikoj Gorici nije bilo takve nogometne predstave. Više od 4.000 ljudi. I staro i mlado, zaposjelo je tribine. Kakva disciplina i kakva kultura ljudi! Čak su i BBB bili u tom stilu. 
Velika Gorica nije se samo nogometno uzdigla. Grad s više od 60.000 stanovnika sigurno je među onim gradovima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji su u državnoj neovisnosti postigli najveći napredak. Bio je jednom NK Radnik, bio je dobar, ali ovo je druga priča.
Ipak, HNK Gorica nije uspjela pobijediti Dinamo. Minimalno je pala u utakmicu u kojoj nije bila slabija. Bila je neiskusnija. Atiemwen nije žario punim sjajem, samo je iskrio. Zwolinski je zatajio. Ako je to bio prijamni za Dinamo - to je naša kovanica, ne znamo mi to, ali znamo da Dinamu netko treba - onda ovaj put Atiemwen prijamni nije položio. Kada smo pomislili Stojanovića proglasiti igračem utakmice, jer je  jako dobro čuvao Atiemwena, desni bek je u 65. minuti isključen zbog drugog žutog kartona. 
Na kraju se nametnulo pitanje tko je najbolji? Olmo je zabio jedini i pobjedonosni gol, ali on nije bio taj. Olmo poslije sjajnog početka sezone igra sve slabije, ali se Bjelica ne očituje. Bjelica je izvrsni komunikolog, apsolutno vlada situacijom, novinari su u odnosu na njega "naivna djeca" i on se, naravno, kloni da sam pokreće pitanja na koja možda i nema odgovora. I poslije utakmice na konferenciji bio je suzdržan, sa stilom, bez i jedne rečenice koja bi mogla povući protupitanje. Rekao je sve što je trebalo, ali nije ulazio u bit.
-Zasluženo smo pobijedili. Bili smo bolji upravo za taj jedan gol. Gorica će svima biti tvrd orah. 12 igrača se vratilo s reprezentativnih obveza i to se uvijek osjeti. U nedjelju idem u Tursku pogledati našeg prvog protivnika u Europskoj ligi. Ademi gotovo sigurno neće igrati u četvrtak, Leovac možda hoće. 
Zašto je Poljak Kadzior igrač utakmice? Zbog toga jer je u prvom poluvremenu igrao  vrlo dobro i zato što je u 49. minuti izvanredno prošao po desnoj strani i servirao Olmu za pobjedu. Možda je to malo? Možda je igrač utakmice ipak bio tamnoputi francuski stoper Dinama? Da, možda jest, radi se samo o subjektivnoj odluci.
Kadzior je počeo na lijevom krilu, a onda se zamijenio s Hajrovićem i prešao na desno.
-To su učinili na svoju inicijativu, potvrdio je Bjelica.
Odlično su učinili.
U vrlo zanimljivu konferenciju s novinarima uklopio se i trener domaćih Jakirović.
-Primili smo gol iz početničke greške. Realniji bi bio neodlučan ishod.
Jakirović je u neku ruku u pravu, ali valja podsjetiti da je u 88. minuti Antonio Marin strahovito zabio u Goričinu prečku. Moglo je biti i 2:0.
Jakirović se sjetio i suca Zebeca.
I dobro da se sjetio. Zdravka Mamića nema već nekoliko mjeseci, ali Mario Zebec se nije ohladio prema Dinamu! Unatoč tome što je isključio Stojanovića.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>