SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dinamo se pobjedom u Bruxellesu jako približio proljeću u Europi. U prošloj sezoni Marseille je prošao s osam bodova. Dinamu realno treba još pobjeda i neodlučeno da bi imao deset što će biti dovoljno. Životna partija Gojaka

Foto: GettyImagesFoto: GettyImages

ANDERLECHT - DINAMO 0:2 (0:1)

BRUXELLES - Stadion Costant Vanden Stock. Gledalaca: 10.000. Glavni sudac: Bezborodov (Rusija) 7. Pomoćni suci: Dančenko i Gavrilin (Rusija). Četvrti sudac: Mosjakin (Rusija).

Strijelci: 0:1 - Hajrović (19) 11 m, 0:2 - Gojak (68).

ANDERLECHT : Didillon 6, Najar 6 (od 67. Saief -), Vranješ 5,5, Sannhen 6, Milić 6, Bakkali 6 (od 89. Morioka -), Trebel 6, Makarenko 6, Amuzu 6, Dimata 6 (od 84. J. Lawrence -), Santini 6. Trener Van Haezebrouck 6.

DINAMO: Livaković 7,5, Stojanović 7, Theophile 7, Dilaver 7 (od 46. Perić 7), Rrahmani 7, Ademi 7, Hajrović 7 (od 75. Šunjić -), Gojak 8, Olmo 7,5, Oršić 7,5 (od 89. Gavranović -), Petković 7. Trener Bjelica 7,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gojak (Dinamo)
U 46. minuti isključen Vranješ (Anderlecht) zbog drugog žutog kartona.
U 90+2 minuti isključen Theophile (Dinamo) zbog drugog žutog kartona.

Amir Gojak (21) pružio je životnu partiju u velikoj pobjedi Dinama nad Anderlechtom u Bruxellesu. Gojak je prije 3,5 godine došao iz Sarajeva iz Željezničara i probijao se najprije kroz Dinamo II, a onda i ulazeći u prvu momčad Dinama. Njegov talent, volja i disciplina došli su do punog izražaja u pripremama za ovu sezonu kada se sasvim jasno vidjelo da će on postati marka od igrača. Svaka, posebice, međunarodna utakmica je na to, ovog ljeta, ukazivala. Gol u Bruxellesu i ne samo gol, nego i angažman, trka i proboj bili su na najvišoj razini.
Ali nije samo Gojak bio taj koji je blistao. Dinamo ima petoricu koji bi odmah mogli u ponajbolje europske klubove. Vratar Livaković (23) premda golmanski relativno mlad, pokazuje toliku sigurnost da bi već protiv Engleske u petak 12. listopada na Rujevici morao na reprezentativna vrata. O Olmu ne treba trošiti riječi. On je uz Ademija najfiniji dragulj Dinamovog sastava. Oršić se pokazuje kao pun pogodak nedavnog prijelaznog razdoblja.
Dinamu je ovo druga pobjeda za redom i šesti bod. Postavlja se pitanje koliko će bodova biti potrebno za taj veliki cilj: plasman u proljetni dio natjecanja koji počinje 14. veljače iduće godine. Kao što je poznato, dalje idu dva najbolja kluba u svakoj od 12 skupina. Sve zavisi od jakosti klubova u pojedinim skupinama. Dinamo zasad sigurno vodi u svojoj. U prošloj sezoni Marseille je prošao s osam bodova. Zanit je osvojio najviše u svojoj skupini - čak 16. Vjerojatno bi Dinamu bilo dovoljno 10 bodova: dakle, još jedna pobjeda i jedan remi.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room