SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Što je u pozadini Bjeličinog otkrića: čujem se s Mamićem jednom ili dvaput tjedno. I uvijek mi čestita i kaže: Čuvaj mi Dinamo. Je li to iz Zagreba tješe usamljenog bivšeg ili Mamić još uvijek vlada?

Foto:Djuka / BjelicaFoto:Djuka / Bjelica

Dinamo juri prema svojim najvećim uspjesima, a mi smo tvrdili da će poslije odlaska Mamića Dinamo oslabiti. Tvrdili smo doduše dugoročno će oslabiti, no možemo govoriti i o sadašnjosti, o razlozima ovog realno senzacionalnog uspona. Nije isključeno da smo precijenili Mamićeve kapacitete, iako postoji puno pretpostavki, a malo se o tome danas piše i uglavnom se ističu samo trenutačni rezultati Bjeličinog sastava.

Postoje u osnovi dvije pretpostavke.

Prva, Mamić daleko od oka i daleko od srca, pokušava, nameće se, zahtjeva, sadašnji vladari to slušaju, ali rade po svojem. 

Druga je da Mamić i dalje odlučuje o svim bitnim pitanjima, a njegovi ljudi u klubu ga slušaju i to provode s tim da je klub olakšan jer nema njegovog prisustva, pritiska, miješanja u sve i uskraćivanja osobne inicijative. Mamićeva autoritarna vlast je sasvim sigurno bila i neka vrst tereta za unutrašnji život.

Neobično, ali i uznemirujuće je to da se klupski čelnici na svim razinama javno ne oglašavaju i da nema izjava o nekoj drugoj politici, odnosno nema izjava o ničemu što bi nagovještavalo razlike koje su u ovakvim situacijama neminovne.

Oni će sada možda reći: priželjkivali su naša međusobna sučeljavanja  i konkurenciju, a toga nema. Ako nema? Oni će se svakako za javnost pokušati držati zajedno do određenog trenutka. 

Mamićevci će prisnažiti:

Mamić je ostavio takve temelje da je klub još i jači, pa makar on nije tu, i blizu, ne diktira u obraz, nego povlači poteze i vlada na daljinu.

O tim bi se argumentima moglo diskutirati kad ne bi bilo i suprotnih.

Da su njegovi kapaciteti bili takvi, zašto su mu od 2016. mnogi potezi bili katastrofalni? 

Evo samo nekih: 2017. nisu osvojeni ni prvenstvo ni Kup, a iz Europe se ispalo u prednatjecanju od Albanaca. U rujnu 2016. je angažirao bugarskog trenera Peteva i držao ga je do srpnja 2017. iako je vjerojatno bio najlošiji trener u povijesti Dinama. Kakve su samo bile drame s trenerima ovoga proljeća? I najzad zbog čega se pod njegovim barjakom nikada nije dočekalo proljeće u Europi? Sve dok se i fizički nije maknuo.

Ovih dana veliki komunikator Nenad Bjelica dao je dva opširna intervjua: tjedniku Globusu i Sportskim novostima. Dnevni list ga o tome nije ni pitao.

Ali ga je zato otvorio Hudelist  

Darko Hudelist (1959) je najprotuslovniji suvremeni hrvatski novinar, zanimljiv, a njegova otkrića i mijene neočekivane. 

Napisao knjigu o Tuđmanu koje se vjerojatno sad srami.

Godine 1989. je u ondašnjem najistaknutijem jugoslavenskom magazinu Startu promovirao Šolevića vodećeg kosovskog Srbina i Miloševićvu udarnu pesnicu, organizatora "antiborokratskih minitnga" koji su srušili polukonfederalnu Jugoslaviju. 

Pet godina proveo je u Beogradu u druženju s Dobricom Ćosićem i drugim velikosrpskim nacionalistima (2006.-2011.) i o tome je napisao knjigu.

Potom je po vlastitom priznanju bio na rubu samoubojstva, promijenio je svoj svjetonazor, ubrzo je "ugledao Krista", te od ateiste postao vjernik. Knjigom "Rim, a ne Beograd" uzdigao je Katoličku crkvu u Hrvata.

Hudelist je ispravno konstatirao: Dojam je da među navijačima vlada percepcija da Mamića u Dinamu više nema. U stvarnosti međutim baš nije tako.

A onda je veliki trener i komunikator dosta otkrio:

-Čujemo se jedanput ili dvaput tjedno. I uvijek mi čestita kad pobijedimo. Kazao mi je jednom: Čuvaj mi Dinamo!

Dvojba je na stolu.

 

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room