SportNews.hr

prava sportska priča

I pod reflektorima Atiemwen sjajan! Hajduku ni brojčana premoć nije pomogla da postigne i rezultatsku.

Foto: Djuka / Atiemwenu nezaustljivom prodoruFoto: Djuka / Atiemwenu nezaustljivom prodoru

GORICA- HAJDUK 1:1 (1:1)

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledalaca: 3717. Glavni sudac: Jović (Zagreb). Pomoćni suci: Modrić (Zagreb) i Đurek (Sisak).  Četvrti sudac: Vučković (Zagreb). Delegat: Bebić (Metković). Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).

Strijelci: 1:0 - Atiemwen (14), 1:1 - Jairo (31)

HNK GORICA: Kahlina, Muhhamed, Čagalj, Jovičić , Suk, Zwolinski (od 90. Matošević), Dvorneković (od 75. Mtchedlishvil),Žutić (od 46. Oboabona), Čabraja, Marina , Atiemwen . Trener Jakirović .
HAJDUK: Blažević, Šehić (od 82. Palaversa), Lopez, Juranović, Jairoo, Said, Jurić, Fomitschow, Bradarić (od 70, Ivanovski), Ismajili, Jardi (od 89- Teklić). Trener: Vulić 

Nogometna atmosfera na gradskom stadionu u Velikoj Gorici, tribina predviđena za domaće gledatelje krcata, ona preko puta rezervirana za gostujuće zjapila je prazna. Torcida je dobila dvjesto ulaznica kao nedavno i BBB kada je ovdje gostovao Dinamo, ali njih je iz Splita pristiglo petstotinjak, a kako policija nije dopustila onima prekobrojnim pristup iz solidarnosti nije htio nitko. Hajduk je ostao bez podrške, kažu po prvi put ove godine. Za sve postoji prvi put.
Tako se prvi put igralo pod rasvjetom na koju su posebno ponosni u Gorici, čini nam se da je dobra, najbolja u Zagrebu i njegovoj okolici, fotografi će biti sretni. Iz boljeg otvaranja Gorica dolazi u rano vodstvo golom fantastičnog Atiemwena koji je u solo akciji "povaljao" cijeli zadnji Hajdukov red. Ovaj momak koga od milja u Gorici zovu "Beli" nezaustavljiv je kada krene u slalom i nijedna zapreka nije za njega nerješiva. Gorica je do izjednačenja stvorila još nekoliko situacija i mogla je povećati prednost da je Zwolinski bio prisebniji i malo odlučniji. Ključni trenutak utakmice bilo je isključenje Čaglja zbog grubog starta đonom iz 43 min. Hajduk nije uspio brojčanu prednost pretvoriti u rezultatsku i to dovoljno govori o njegovoj trenutnoj snazi.
Presica nakon utakmice raspršila nam je sve nedoumice i rasvijetlila sve razloge Hajdukove pozicije i stanja u kojem se nekad veliki klub danas nalazi. Opservacija trenera Vulića, svodila se na prigovor sucu na nedosuđen kazneni udarac, žaljenje što Atiemwen nije u Hajduku jer ga je on odbio kada se nedavno nudio, kao da nekad nisu odbili i Modrića. Posebno nam je zaparao uši odgovor jednom domaćem novinaru koji priupitao nešto o Šehiću, "Mora da Vam je on zemljak".
Hajduk se urušio, nije to više onaj moćni, veliki Hajduk. od njegove veličine ostala je samo arogancija i bahatost, ali to nije dostatno da bi bio veliki, moćan i poštovan.
Na žalost Hajduk nema više autoriteta, organizacijskog, financijskog i inog, morat će sve ispočetka da se vrati na nekadašnji slavni put. Za razliku od Hajduka Gorica gradi i stječe taj autoritet, organizacijom, ponašanjem, ulaganjima i rezultatom na terenu.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room