SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dinamo fenomenalan: sedma pobjeda u nizu. Čudesan gol Petkovića. Morin potez iz fantazije. Livaković bi trebao ostati na golu reprezentacije. Direktor Lokomotive Šikić: U odličnoj utakmici Dinamo nije bio ništa bolji

Foto: Šogy / Fenomenalan potez Petkovića za pobjednički golFoto: Šogy / Fenomenalan potez Petkovića za pobjednički gol
LOKOMOTIVA - DINAMO 0:1 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 3.500. Glavni sudac: Pajač (Zelina) 7. Pomoćni suci: Crnčić (Vrbovec) i Zobenica (Velika Gorica). Četvrti sudac: Krečak (Velika Gorica). Delegat: Balen (Zagreb). Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).
 
Strijelac: 0:1 Petković (16).
 
LOKOMOTIVA: Grbić 7,5, Karačić 6,5, Majstorović 6,5, Kolinger 6,5, Datković 6 (od 54. Krstanović -), Jakić 6,5 (od 89. M. Babić -), Ivanušec 7, Uzuni 7, Lecjaks 7, Kastrati 6 (od 67. Drožđek -), Radonjić 6,5. Trener Tomić 7.
 
DINAMO: Livaković 7,5, Moharrami 6,5, Theophile Catherine 7, Dilaver 6,5, Musa 6,5, Šunjić 7, Ademi 7 (od 66. Olmo -), Moro 7, Kadzior 6,5, Šitum 7 (od 83. Menalo -), Petković 8,5 (od 75. Budimir -). Trener Bjelica 7,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Petković (Dinamo).
 
Dinamo ima sedam pobjeda u nizu u Europi, prvenstvu i Kupu i Mamić je priznao da i dalje vlada klubom, što se znalo, ali s njegove strane nije bilo tako eksplicitno potvrđeno, kao ovo u Sportskim novostima. Mamić sukladno vlastitom biću želi naglasiti svoje značenje u ovim vrhunskim dostignućima i nije ga briga za eventualne posljedice u budućnosti, za bilo koga. Ali je dobro da igra postane otvorena, iskrena i do kraja istinita. Pogotovo bi bilo dobro da se objektivno analizira i 15-godišnja prošlost. Ne samo kroz broj školovanih i prodanih igrača.
Dinamo doista igra izvanredno, možda kao nikad dosad. Večeras je pobijeđena Lokomotiva, je li sestrica, ili nije, to u ovom trenutku nije najvažnije, ali će biti važno u budućnosti. Identitet će se morati pronaći. To više nisu i neće biti željezničari, kao što više nije važan ni salonski vagon. Lokomotiva u mlađim kategorijama školuje gotovo kao i Dinamo i tu je njezina najveća prednost nad ostalima i nisu to samo posudbe, preprodaje i razmjene igrača, kako tumače zavidni i nesposobni. Lokomotiva ima svoj stil.
Bruno Petković (24) je zabio čudesan gol škaricama, a u drugom poluvremenu je to gotovo ponovio. Momak iz Metkovića koji je 10. kolovoza stigao na posudbu iz Bologne pokazuje mnogo više nego neki iz ranije Mamićeve faze. Petković je igrao po Italiji, ali i u Dragovoljcu, HAŠK-u i Zagrebu.
Na konferenciji za novinare treneri su iznijeli svoje, a onda je "skočio" novinar Predrag Jurišić i rekao: niste spomenuli ono najspektakularnije.
Tomić i Bjelica su se trgnuli i počeli s pohvalama s tim da je Lokomotivin trener za Petkovićev gol okrivio i loše stajanje svojih u obrani.
Dominik Livaković na vratima je opet pokazao izuzetnu sigurnost i bila bi velika nepravda kada bi ga sad izbornik Dalić maknuo s gola i u četvrtak opet stavio nekog drugog. Livakoviću su svega 23 "golmanske godine" i može postići karijeru kakvu ni jedan hrvatski golman još nije.
Povratak Mora je najveći mogući dobitak. On još nije u punoj formi, ali je njegovo prodor u 23. minuti, bio pravi bljesak, prava fantazija. Ako ga posluži sreća, on će biti najskuplje prodan Dinamov igrač svih vremena.
Za kraj ili početak direktor Lokomotive Šikić je izjavio:
-Ovo je bila odlična utakmica. Pravi derbi. Dinamo nije bio ništa bolji.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room