SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Drama u Rudešu. Rijeka u produžetku prošla Rudešov pričuvni sastav. Poslije 0:3 Rudeš iz tri kaznena udarca izjednačio na 3:3. Matoc sudio ukupno četiri 11-erca,. Topić pogodio sva tri za Rudeš. Izvanredna igra Matka Babića

 Foto: Emil Midžić / Babić RudešFoto: Emil Midžić / Babić Rudeš

RUDEŠ - RIJEKA 3:5 (3:3, 0:3)

ZAGREB: Stadiona Rudeša. Gledatelja oko 1.000. Glavni sudac: Matoc (Zaprešić) 7,5, Pomoćna sutkinja: Sanja Rođak-Karšić (Podravske sesvete), Pomoćni sudac: Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Gabrilo (Split)

Strijelci: 0:1 - Gavranović (5) 11 m, 0:2 - Mitrović (8), 0:3 - Andrijašević (33), 1:3 - Topić (53) 11 m, 2:3 - Topić (62) 11 m, 3:3 - Topić (83) 11 m, 3:4 - Šofranac (104), 3:5 - Gordon (107)

RUDEŠ: Hendija 5,5, Šimunović 6,5 (od 74. Barišić 6,5), Borevković 7, Mlakić 6, M. Franić 6,5 (od 103. Boršić -), Jagić 6,5, Čubel 7 (od 75. Hussain 6,5), Topić 8,5, Kamenar 7,5, Jackues 6,5, M. Babić 9. Trener Bišćan 7,5.

RIJEKA: Sluga 5,5, Martić 6, Mitrović 6,5 Šofranac 7, Zuta 6 (od 73. Ristovski -), Bradarić 6, Čanađija 6, Andrijašević 7 (od 68. Mišić -), Vešović 7 (od 53. Čmic -), Gavranović 6,5, Gorgon 6,5. Trener Kek 7.


Ocjena utaakmice 7,5
Igrač dvoboja: M. Babić (Rudeš)

Takav nogomet, s toliko sadržaja i uzbuđenja mogao bi se gledati svaki dan. U srazu su bile dvije vodeće prvenstvene momčadi Prve i Druge HNL. što se rijetko poklopi čak i Kup natjecanju.
Kad sam dobio sastave momčadi meni se učinilo da Rudeš ne ide "na sve ili ništa". U sastavu su bili Hendija, Jagić, Mlakić Ćubel, Topić... koje trener Biščan rjeđe koristi, a na klupi Letica, Grbić, Boršić Barišić, Vuco...Mislio sam da Rudeš neće izgorjeti u Kupu da bi upropastio prvenstvo. Ali se to Bišćana ne može pitati, odnosno može, ali bi on odgovorio da ima vrlo širok krug. Rijekim trener Kek je manje riskirao. Njemu trebaju prvenstvo i Kup i igrati protiv vodećeg drugogoligašaq, na njegovom, teškom terenu, nije ugodno.
Kad je već u petoj minuti sudac Matoc pokazao na bijelu točku - a nisam dobro vidio - učinilo mi se da je to poguranac prvoligaškog suca prvoligaškoj momčadi. Za svaki slučaj. Ubrzo je zabio Mitrović, te Andrijašević s 30-ak metara, zatekavši Hendiju odveć ispred svojih vrata. Rudeš se nije predavao i pogodio je stativu.
Nitko se nije nadao da bi druga dionica mogla donijeti neki prekret, možda gol za Rudeš, ali izjednačenje s tri kaznena udarca i neizvjestan finiš, to ne. Možda je sreću donio Bandić koji se pojavio početkom drugog poluvremena.
Ali ne: Bišćan je to ovako objasnio:
-Dali mo si riječ u stanci da ćemo pokušati nemoguće, ali bez karaktera to ne bismo uspjeli. A karakter se stječe na u poluvremenu nego u dužem vremenskom razdoblju.
I onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Matko Babić,18 godina, trenutačno na jednogodišnjoj posudbi iz Lokomotive u Rudešu odigrao je izvanredno. Prouzročio je sva tri jedanaesterca koja je sudac Matoc bez krzmanja presudio kaznenim udarcima. Ako sam pomislio da je na početku pogurao Rijeku, kajem se. On je sva četiri jedanaesterca dosudio s istim ili sličnim kriterijama. U sva tri navrata lopti je prilazio Mateo Topić (20) junior Dinama, te igrač Sesveta i Splita i zabio s maksimalnom sigurnošću. Rijeka je djelovala hipnotizirano i zakočeno. Babić, Topić i Kamenar išli su kao kroz tijesto. Rudeš je pogodio i prečku.
Popričao sam s Babićem nekolkio minuta poslije susreta. Od sreće je bio gotovo izgubljen:
-Pa je li se to stvarno dogodilo. Pružili smo sve od sebe.
Je li Bišćan mogao sastaviti i bolju momčad od ove. Da li je igrala baš najbolja?
-Ovo su dečki koji su zaslužili igrati, demantirao me Babić, ali je sportski direktor Ivan Knežević bio puno konkretniji::
-Ponosan sam, što drugo reći. Ipak, mi smo igrali s pričuvnim sastavom.
Na konferenciji za novinare Kek je mrmljao na kaznen udarce (naravno Rudešove), dok je Bišćan bio izravniji:
Po meni, Rijekin i naš prvi nisu postojali.
Već sam rekao da se slažem sa sucem Matocom.

Link na Fotogaleriju

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room