SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Inter je jedini petoligaš koji je svojedobno išao u karantenu. Toplak: Zavisi hoće li Kek Rijeku nabrijati kao u Osijeku. Puljić: To će biti izlog

Foto: Djuka / Jakov Puljić na pripremnoj utakmici Inter- SesveteFoto: Djuka / Jakov Puljić na pripremnoj utakmici Inter- Sesvete

Poslije velike igre i pobjede u Osijeku, Rijeka u nedjelju (17 sati) dolazi u Zaprešić. To negdašnje prigorsko-zagorsko općinsko mjesto danas je grad s oko 25.000 stanovnika podrijetlom i iz ostalih hrvatskih županija. Zaprešić je grad s dosta atrakcija od kojih neke bude povijesne uspomene. Nogometni klub Inter daje svojevrsni pečat. Kada je klub, 1970. ušao u petu jugoslavensku ligu, noseći ime obližnje, poznate tvornice Jugokeramika, počelo je i njegovo praćenje u novinama. Ja sam još kao jako mlad bio zadužen za praćenje i izvještavanje o klubu za Večernji list i Sportske novosti. Dolazio sam autobusom sa Črnomerca koji nije išao baš često, a ponekad i vlakom i gotovo pola sata pješačio od željezničke stanice do tada još samo igrališta. Jedino što mi se čini da je ostalo od onda je prostor današnjeg restorana Novi Dvori. Klub je ubrzo igrao kvalifikacije za Zagrebačku zonu i tada se dogodila posebnost kakva dotada nije zabilježena među jugoslavenskim petoligašima. Momčad je noć uoči utakmice provela u karanteni. I, na žalost, izgubila.

Pod tim sjećanjima, te oduševljen kako je Rijeka odigrala u Osijeku, nestrpljivo čekam nedjelju.  Interovci  također.

Jakov Puljić, najbolji strijelac, nije igrao na startu u Vinkovcima, zbog tri žuta kartona. Iako je njegov klub (ne)očekivano osvojio bod, Puljić nije ostao sam na drugom mjestu ljestvice strijelaca. Dostigao ga je Muzafer Ejupi, kao što  je i sjajni Andrijašević na prvom mjestu dostigao Soudanija.

Pitam Puljića kao i kasnije trenera Toplaka je li uopće moguće da Inter ne izgubi od Rijeke. Piše se o uspješnoj tradiciji. Je li ona neka garancija tomu?

-Za mene je jedina garancija da ćemo svi mi igrači dati sve od sebe. Poginuti na terenu. Ovo je utakmica dokazivanja, jer je na nju usmjerena velika pažnja. Gleda je velik broj ljudi, dolaze razni skauti, menadžeri, to je pravi izlog za nas koji još tražimo punu afirmaciju i povoljan transfer u inozemstvo.

Puljićeva logika je sasvim prihvatljiva.

Treneru Samiru Toplaku sam čestitao na vinkovačkom bodu ne zato što je to svemirsko ostvarenje, nego je on uoči utakmice, nasuprot mojoj velikoj skepsi s obzirom na nekompletan sastav i prijeku potrebu Cibalije da pobijedi, odlučno uzvraćao: "Nećemo izgubiti, ovo je momčad za jedan bod".

Pa kad tako dobro pogađate, možete li u nedjelju proći bez poraza. Rijeka je u Osijeku bila čudo?

-Svaka nova utakmica donosi i novi sadržaj. Nastupaju druge okolnosti. Od šest susreta mi četiri nismo izgubili, premda je i tada Rijeka bila jaka. Sve zavisi od koječega. Od toga da li će i koliko kolega Kek nabrijati svoje igrače, a koliko ja. Sjetite se prošle utakmice ovdje, jednostavno su ušli u naš ritam.

Sjećam se, trener Kek je na press konferenciji bio jako ljut i svađao se s riječkim novinarima.

Opet ćete biti nekompletni?

-Od početka igrat će samo Puljić. Još nije dovoljno pripremljen Mazalović, a dalje su ozlijeđeni: Kolar, Mamut i Ottochian.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room