SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Rijeka igra sjajno, ali nema rutinu osvajanja prvenstva. Unutrašnji nemir razlog promašajima u Zaprešiću. Inter dao sve od sebe, hoće li tako i s Lokomotivom?

Foto: Djuka / Rijeka je furiozno napadala,nedostajala realizacijaFoto: Djuka / Rijeka je furiozno napadala,nedostajala realizacija

INTER - RIJEKA 1:2 (1:1)

ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledatelja; 3.100. Glavni sudac; Vučemilović-Š (Osijek)  7. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek) Četvrti sudac: Bel (Osijek)

Strijelci: 1:0 - Mišić (7), 1:1 - Filipović (9), 2:1 - Filipović autogol (48)

INTER Čović 6, Bosec 6,5, Filipović 7, Komorski 6,5, Mesfin 6,5, Mazalović 6,5 (od 63. Postonjski -), Šarić 6,5, Puljić 6,5,  Blažević 7, Mujagić 6 (od 73. Zulim -), Brlečić 6 (od 55. Polizzi -). trener Toplak 7.

RIJEKA: Prskalo 7, Ristovski 7,5 (od 90+1 Martić -), Šofranac 6,5, Elez 6,5, Žuta 7, Maleš 7, Mišić 7,5, Andrijašević 7,5 Vešović 7,5, Gorgon 6,5, Gavranović 6 (od 84. Čanađija -). Trener Kek 7,5.

Ocjena utakmice: 7,5

Igrač dvoboja: Mišić (Rijeka)

Rijeka je odigrala sjajno prvo poluvrijeme s pregršt idealnih prigoda, ali je moj dojam da se Riječani boje! Čega se boje? Primjerice, da im unatoč velike forme i šest bodova prednosti ispred Dinama nedostaje "rutina osvajanja naslova", osobito ako bi tijekom prvenstva upali u  "rezultatsku rupu", ili doživjeli seriju sudačkih nepravdi. A Dinamo bi kao "iskusni vuk" to iskoristio. Stari poput mene sjećaju se, krajem šezdesetih godina  u jednoj sezoni Dinamo je do pred sam kraj imao prednost od pet bodova nad Crvenom zvezdom, a ipak nije bio prvi. Naslov je odnijela Zvezda. Pedesetih godina to je bilo još drastičnije. Pobijedio je on u situacijama krajem šezdesetih u Beogradu i Zvezdu i Partizana i OFK-a, ali je gubio na Kantridi u Zenici, Tuzli...Tamo bi Zvezda pobjeđivala i na kraju je u zbroju imala više Nije nemoguće da se to sada dogodi drugome, pa i u posve novim okolnostima. 

Onako kako Rijeka trenutačno igra, nema nikakve dvojbe da je od Dinama bolja i zaslužuje naslov, ali će se u Modrim salonima pozvati na poznatu krilaticu koja uvijek može piti vodu: igramo slabo i pobjeđujemo, a kako ćemo tek pobjeđivati kad konačno zaigramo dobro. Realisti, kao i ja, reći će, ako ikada zaigraju dobro.

Zašto sve to pišem? Zato jer sam iz uočenoga prije i poslije susreta u Zaprešiću zaključio da su Riječani intimno bili jako prestrašeni. To se vidjelo i po tome da su poslije utakmice izgledali kao da su sa sebe skinuli težak teret. Mislim da razlog nije bila samo tradicija slabih rezultata na gostovanjima kod Intera. Čak i to što su tako nevjerojatno promašivali u prvom dijelu, meni izgleda kao posljedica dekoncentracije i nekoga unutrašnjega nemira. "Rutina osvajanja naslova" važan je faktor, ma kako god to nekome izgledalo, ili kako god tumačio.

Po ovome večeras u Zaprešiću Rijeka je lakše, s manje šansi, zabila Dinamu pet komada na Rujevici nego što je s više šansi tankim rezultatom dobila Inter.

S druge strane, Zaprešićani su odigrali iznimno hrabro - a zna se da su hrabri i u milosti sreće - ali sumnjam da će s tom žestinom i željom odigrati u sljedećem domaćinstvu s Lokomotivom. Iako će ta utakmica biti važnije od ove s Rijekom.

Ali kao što mi je prošli tjedan rekao Jakov Puljić ovakve su utakmice idealna prigoda za dokazivanja i pokazivanja: osobna igračka, kao i klupska. Tako će biti i u subotu u Maksimiru.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room