SportNews.hr

prava sportska priča

Ponovno odgoda u 1.HNL za žene, Osijek i Split potvrdili dobru polusezonu

Foto: Slaven Knežević / Katarina Zrinski-SplitFoto: Slaven Knežević / Katarina Zrinski-Split

AGRAM – DINAMO-MAKSIMIR 3:0 (1:0)

OMBLA – OSIJEK 0:6 (0:3)

KATARINA ZRINSKI – SPLIT 0:3 (0:2)

VIKTORIJA – PREGRADA 7:1 (4:0)

MARJAN – TRNAVA (Odgođeno)

I u devetom kolu 1.HNL za žene došlo je do odgode utakmice. Ovoga puta odgodu je tražila Trnava zbog termina odigravanja utakmice. Utakmica se trebala odigrati u Splitu u nedjelju u 18 sati, a to bi značilo da bi se igračice Trnave vratile u Goričan tek u sitnim jutarnjih satima što im nije odgovaralo zbog poslovnih i drugih obaveza u ponedjeljak. Marjan je pristao na odgodu.

U zagrebačkom derbiju Agram je bio prejak za Dinamo-Maksimir. Matea Čuljak dovela je domaći sastav u vodstvo u 45. minuti i na odmor se otišlo s 1:0. U drugom dijelu Ana Dujmović i Kristina Ivanuš dodale su svaka po pogodak za pobjedu Agrama od 3:0. Na toj utakmici od suđenja se oprostila i jedna od naših najboljih sutkinja Lada Rojc. Rojc je u karijeri sudila brojne domaće i međunarodne utakmice, a sad je zaključila da je vrijeme da se posveti drugim stvarima, te se okreće poslu profesorice što je i do sad radila uz nogomet.

Aktualne prvakinje ŽNK Osijek rutinski su odradile gostovanje u Dubrovniku kod Omble. Lorena Balić koja se vratila nogometu nakon duže pauze zbog ozlijede zabila je četiri pogotka, a po jedan su dodale Izabela Lojna i Tamara Laslavić. Osijek ove sezone očekivano nije izgubio niti jedan susret. Ipak, ono što je neočekivano prosuli su bodove u Splitu kad ih je ŽNK Split šokirao i odnio jedan bod.

Split također ne zna za poraz ove sezone. U subotu su u Mihovljanu, nedaleko od Čakovca pobijedili Katarinu Zrinski i potvrdili da su ozbiljna ekipa. Junakinja subotnje pobjede bila je Anela Lubina koja je izborila jedanaesterac i zabila jedan pogodak. Lubina je tako pokazala da nije slučajno dobila poziv za reprezentaciju, a Split je pokazao da nisu slučajno gdje jesu. Vidi se da se radi o ekipi s glavom i repom koja polako, ali sigurno raste i puše za vrat Osijeku.

Viktorija iz Slavonskog Broda na svom je terenu pobijedila Pregradu s rezultatom 7:1. Ivana Katunar u mrežu gostiju pospremila je četiri lopte. Dva pogotka dodala je Rea Tunić i jedan Nikolina Romić. Počasni pogodak za Pregradu postigla je Suzana Brodar.

Detaljnu statistiku utakmica i igračica, kao i poredak na ljestvici možete pogledati na našem sportmanageru

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room