SportNews.hr

prava sportska priča

ŽNK Split završio polusezonu bez poraza i tako postao hit prvenstva

Foto: Slaven Knežević / Pozdrav prije utakmiceFoto: Slaven Knežević / Pozdrav prije utakmice

KATARINA ZRINSKI – SPLIT 0:3 (0:2)

ZAGREB – Igralište Sloboda. Gledatelja: 50. Glavna sutkinja: Martinčić (Koprivnica) 6,5. Pomoćne sutkinje: Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Vidović (Milanovac).

Strijelci: 0:1 Petrović (11 m, 33), 0:2 Lubina (38), 0:3 Pedić (77).

KATARINA ZRINSKI: Šoltić 6, Kušteljega 6, Bojko 6, Vugrinec 6, Perčić 6, Krog 6, Kovačić 6, Zadravec 6, Horvat 6, Đula 6, Brežni 6. Trener Kreslin 6.

SPLIT: Vrdoljak 6,5 (Od 82. Skejić -), Kovač 7, Petrović 7,5, Lubina 8, Dulčić 7, Vranješ 7, Pedić 7,5, Grbavac 7 (Od 59. Marks -), Mišetić 7, Bojčić 7, Bukač 7. Trener Brkić 7,5.

Ocjena utakmice: 6.

Igračica utakmice: Anela Lubina (Split).

 

Foto: Slaven Knežević / Ekipa SplitaFoto: Slaven Knežević / Ekipa SplitaŽenski nogometni klub Split polusezonu je završio bez poraza. Splićanke su pokazale kako se na njih ozbiljno treba računati kad je u pitanje razvoj ženskog nogometa, ali i borba za naslov prvaka u sezonama koje dolaze. Ove su sezone svakako hit prvenstva. Jedini su uspjeli Osijeku uzeti bodove nakon dugo vremena. 

Uspjeh Splita nikako nije slučajan. Današnji rezultati plod su rada predsjednice Vinke Fabjanac i njenih suradnika koji traje već šest godina. 2009. osnovan je ŽNK Split, a samo šest godina kasnije pušu za vrat Osijeku. Vinka Fabjanac prva je operativka kluba i jedna od osnivačica. Pod pojmom prva operativka podrazumijeva se da vodi brigu o apsolutno svemu i prva je u redu kad treba nešto napraviti. Predsjednica Splita jednostavno neće dozvoliti da njenim igračicama išta fali i ništa ne prepušta slučaju.

Za utakmicu s Katarinom Zrinski unajmljen je moderan minibus kojim su cure dan uoči utakmice doputovale u Prelog nedaleko od Čakovca i odsjele u hotelu Panorama. Kako doznajemo u hotelu, ŽNK Split je čest gost koji kad god treba igrati u blizini Čakovca odsjeda upravo u Panorami. Hvale iz hotela Splićanke, a one uzvraćaju istom mjerom. Ljubazno osoblje, odlična hrana i smještaj, sve kako bi se cure osjećale što ugodnije i misli okrenule isključivo nogometu.

Ako je Split bio jak prošle sezone, ove je još jači. Nije se Split pretjerano pojačavao. Došlo je nekoliko igračica, nekoliko ih je otišlo. Jedno od većih pojačanja je zapravo trener Ivan Zvonimir Brkić, koji je Split digao na razinu više. Mlad je, pristojan, stručan i cure to osjete i vraćaju mu na najbolji mogući način. Osim toga, Split je ekipa koju krasi fantastična atmosfera i prijateljstvo koje im vrijedi i više od nogometnih vještina koje neupitno posjeduju.

U današnjoj utakmici domaća Katarina Zrinski jednostavno nije imala šanse za pozitivan rezultat. Ipak, dobro su se držali i na lošem terenu uspjeli izvući samo 0:3. IgračicaFoto: Slaven Knežević / Ekipa Katarina ZrinskaFoto: Slaven Knežević / Ekipa Katarina Zrinska utakmice bila je nova – stara reprezentativka Anela Lubina koja je svojim odličnim igrama u posljednje vrijeme izborila poziv da brani boje Hrvatske. Lubina je u današnjoj utakmici izborila jedanaesterac i zabila jedan pogodak.

Trener Splita, Ivan Zvonimir Brkić, bio je zadovoljan novom pobjedom, ali i cijelim prvim dijelom sezone:

„Zadovoljan sam. Težili smo tome da igrom dođemo do pobjede. To smo i ostvarili. Zadovoljan sam i zbog činjenice da su nam danas falile dvije ključne igračice iz prvog sastava, a dobro smo igrali i pobijedili. Ponosan sam na to što jedino mi i Osijek nismo izgubili ove sezone. Moram biti zadovoljan radi ekipe i kluba. Nije mala stvar završiti polusezonu bez poraza. To se dogodilo zahvaljujući mojim igračicama i predsjednici. Bez nje to ne bi bilo moguće.“

Trener Katarine Zrinski, Neven Kreslin, nije nezadovoljan zbog poraza:

„Unatoč porazu od 0:3 sam zadovoljan. Znamo da smo igrali sa Splitom prošle godine i ove godine. Bilo je 9:0, pa 6:0, a sad je samo tri. Napredujemo. Naš cilj je izbjeći zonu ispadanja i mirno završiti ovu sezonu.“

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room