SportNews.hr

prava sportska priča

Nastavljena 1-HNL za žene: ponovno odgode, Trnava bijesna zbog tretmana

Foto: Djuka / PongracFoto: Djuka / Pongrac

ŽNK OMBLA – ŽNK TRNAVA 3:0

ŽNK AGRAM – ŽNK VIKTORIJA 4:1

ŽNK MARJAN – ŽNK SPLIT (odgođeno)

ŽNK KATARINA ZRINSKI – ŽNK DINAMO MAKSIMIR (odgođeno)

ŽNK PREGRADA – ŽNK OSIJEK (odgođeno)

Nastavljena je 1.HNL za žene i već u prvom kolu došlo je do novih odgoda. S obzirom na to da Hrvatska ženska nogometna reprezentacija nastupa na Istria Women's Cupu neke utakmice su odgođene. Osijek je trebao gostovati kod Pregrade, no zbog velikog broja reprezentativki ta je utakmica odgođena. Odgođen je i gradski derbi Marjana i Splita, jer su tri Splitove igračice u reprezentaciji. Ove odgode u skladu su s pravilnikom HNS-a koji kaže da se utakmica može odgoditi ako su tri ili više igrača pozvana u reprezentaciju.

Situaciju s nastupom u reprezentaciji iskoristila je i Katarina Zrinski kako bi odgodila svoju utakmicu s Dinamom Maksimir što su iz Dinama prihvatili iako za to nema nikakvog temelja. Naime, vratarka Katarine Zrinski jedina je igračica koja je pozvana u reprezentaciju iz tog kluba i time klub nema pravo tražiti odgodu. Ipak, pogled na prvi dio 1.HNL za žene pokazuje da je ovo jedna od opravdanijih odgoda s obzirom na to da su se utakmice odgađale i predavale čak i zbog berbe grožđa. Možda je ipak vrijeme da se pravila postrože ili da se počnu primjenjivati puno strože no do sada.

Agram je očekivano savladao Viktoriju s 4:1, a malo iznenađene napravila je Ombla pobjedom protiv Trnave. Predsjednik Trnave, Mladen Pongrac, kaže kako se i nakon malog odmaka osjećaju pokradeno i razočarano:

„U Dubrovnik smo putovali bez pet prvotimki, no to nikako nije opravdanje za poraz. Izgubili smo i od Osijeka pa smo lijepo rekli da su zasluženo pobijedili jer su bolja ekipa. Ono što me smeta su neke druge stvari. Utakmicu su nam zakazali u 13 sati pa smo zbog toga morali u pola noći krenuti prema Dubrovniku i tako izmrcvareni od puta ići na utakmicu. Kao da to nije dovoljno još je i suđenje bilo katastrofalno. Ne volim komentirati suce, ali smatram da tri jedanaesterca nije dosudio za nas, a za njih je jedan koji nije ni blizu tome. Dobili smo i crveni karton. Cijelu utakmicu su nas tukli, no kriterij je bio neujednačen. Potrošili smo dosta novaca da dođemo na utakmicu i da ju odigramo kako bi sve bilo regularno i onda se vraćamo kući ovako razočarani zbog potpuno nenogometnih stvari. Pitam se kako je to u redu prema curama koje igraju? To su mlade cure i ne zaslužuju takav tretman. Isto tako, ove odgode su već postale smiješne. U redu su dvije odgođene utakmice zbog reprezentacije što je po pravilniku, no to što Katarini Zrinski fali vratar nije razlog za odgodu. Što da je dobila crveni karton u prošloj utakmici? Bi li se i onda odgodilo? Regularnost natjecanja je u pitanju. Mislim da nam treba pošteniji sustav. Ne želim iznositi sve o sucima, jer mi je delegat obećao da će u zapisnik unijeti sve što je bilo. Nadam se da će netko reagirati.“

Delegat čini se nije unio nikakve primjedbe u zapisnik što znači da su suci dobili prolazne ocjene. Ne želimo ulaziti u to kakvo je suđenje bilo u Dubrovniku, ali činjenica je da smo u ženskoj ligi vidjeli svakakve sudačke greške i to je također nešto što treba ići prema naprijed.

U idućem kolu Agram dočekuje Pregradu, Viktorija Katarinu Zrinski, Dinamo Maksimir Marjan, Split Omblu i Trnava Osijek. 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room