SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Šuker kandidat ZNS-a za novi mandat. Rudeš protiv. Neuspio sastanak Šukera s novinarima. On ljut i mrzovoljan, pitanja za njega provokacija. Nikada lošija pozicija novinara

Foto: Djuka / Davor Šuker prije sjednice Skupštine

Zagrebački nogometni savez dao je svoj glas Davoru Šukeru kao kandidatu za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Plenum je održan u Hotelu Antunović pod budnim okom policije. Navodno, negdje u Prečkom okupljali su se BBB. Šuker je dobio povjerenje velike, apsolutne većine. Od 51 prisutnoga člana samo su NK Rudeš i NK Zagreb 041 glasali protiv. Sava s Gredica i Alumnus bili su suzdržani. To je priopćeno na sastanku s novinarima poslije jednosatnoga plenuma, a na konferenciji sa "sedmom silom" bili su Damir Vrbanović, predsjednik ZNS-a i izvršni direktor HNS-a, te Davor Šuker, predsjednik HNS-a.
Predsjednik Šuker bio je ljut i mrzovoljan, a novinari su pitali svoje i taj sastanak nije dobro prošao. Šuker je izgleda smatrao da su pitanja o protukandidaturi Šimića, ili javnom mnijenju koje je navodno pretežno protiv njega, u neku ruku provokacija i nije odgovarao nego je iznio niz vlastitih primjedbi prema stajalištima medija. On se pozivao na uspjehe reprezentacije i ponovio da će dio novaca HNS-a biti usmjeren prema bazi.
Bilo je tu nekoliko problema. Prvo, savjetovao bih Šukeru kojemu sam usput rečeno uručio šest trofeja kao nogometašu godine u izboru Večernjeg lista da bude opušteniji i da svoju ulogu javnog djelatnika prihvati sa svim vrlinama i manama toga angažmana. Nije on sada u ulozi najboljeg strijelca svjetskoga prvenstva, pa da mu se svi klanjaju nego u nekoj sportsko-političkoj košulji u kojoj javnost i mediji uzimaju sebi sva prava. Nije demokracija najbolja stvar na svijetu, ali boljega načina življenja nema. I to treba prihvatiti. Ili se zavući u sobu, ne izlaziti, odreći se materijalnih dobara, uživati u minimumu životnih radosti, odreći se hedonizma, prekrižiti bilo kakve javne ambicije i čekati sudnji dan. Tada neće biti ni izbora, ni kampanja, ni novinskih tekstova ni podmetnutih nogu. Šuker ne želi biti izoliran i bez javne pažnje zato se mora suočiti s realnošću svoje političko-sportske uloge koju sam želi.
Pozdravio sam se sa Šukerom prije početka. On mi je rekao: Pa zar još nisi u penziji. Očito je ciljao na moje godine. Ja sam promrmljao: i starost ima neke prednosti. Naravno, on to još ne zna.
Drugi problem je općenito taj odnos prema novinarima. Nikada se prema njima nije postupalo lošije. Ja sam prošao različite političke sustave, politiku i sport i mogu to slobodno reći. Ne znam zašto je taj plenum bio zatvoren? Nije imalo nikakvoga razloga ni smisla. Dvadesetak novinara je jednostavno u Hotelu Antunović izbačeno poslije nekoliko minuta da se snalazi kako zna. Sjedni u kafić i pij nešto ako imaš novaca. Ako ne lutaj. Kad već nisu mogli prisustvovati, nije im dodijeljena ni neka sobica. Kamo li netko tko bi poveo malo računa. Tako nikada nije bilo. Čak i u bivšem sustavu nikada nije bilo zatvorenih nogometnih sastanaka. Izvještavao sam od Jugoslavenskoga nogometnog saveza do Zagrebačkog nogometnog saveza. Nikada, baš nikada nisam naišao na zatvorena vrata- Kad smo došli domaćini su se obradovali. I u jednostranačkom Hrvatskom saboru nije bilo nekih razlika između novinara i zastupnika osim što logički novinari nisu bili u dvorani za sjednice. Tako je bilo i poslije 1990. godine. barem dok sam ja izvještavao. Kod Tuđmana, ako nismo mogli prisustvovati, smješteni smo u pokrajnju prostoriju, nikako otjerani ni protjerani. Dobro, neko će reći: samo neki. Samo neki, ali večeras su svi bili odbačeni i podcijenjeni.

Fotogalerija

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room