SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun u subotu igra protiv Dinama II, ali bez Prijića koji će kao i većina pripreme početi u ponedjeljak. Dinamo II će biti prijamni za mlade i igrače na probi

Sportski direktor NK Jaruna Željko Ačkar izvijestio je da će u subotu u 18,30 kombinirani sastav igrati protiv Dinama II.
-To će biti prijamni za mlade i igrače na probi. Trener Predrag Jurić će ocijeniti stanje, kaže Ačkar.
Jučer je bilo prvo okupljanje, ali pripreme u biti počinju 13. srpnja.
-Još sam u Osijeku. U ponedjeljak ću biti na lisu mjesta, poručuje najveće pojačanje Igor Prijić.

Direktor Ljevar i trener Kautero stvaraju novo Lučko. Vratili se Koprić i Ceraj, došao je Rašić, definitivno je pristupio Pavlak

Novi trener Lučkog Josip Kautero počet će pripreme 15. srpnja. Za stvaranje križaljke prve momčadi zadužen je Duje Ljevar, direktor koji je i financijer.
-Vratio se Miroslav Koprić, iskusni vratar. Klemenčić traži drugo rješenje, informira novi trener Kautero.
No, Koprić nije i jedini novak.
-Naš igrač postao je Dinamov junior Pavlak koji je u prošloj sezoni bio kod nas na posudbi. Vratio se Ceraj iz Međimurja, a pristupio je i Rašić iz Vinogradara, nabraja dalje trener i zaključuje do to nije konačno.
U prošloj sezoni niste se uspjeli vratiti u Drugu HNL. Hoćete li u predstojećoj?
-Učinit ćemo sve da uspijemo s obzirom da infrastrukturne i ostale uvjete imamo. Nismo slučajno i nedavno dobili licenciju.

Luka Cipurić: Vinogradar se neće prijaviti za sljedeću sezonu 3. HNL središte

NK Vinogradar neće se prijaviti u natjecanje sezone 2020/21 3.HNL Središte, odlučio je IO kluba.
- Nakon dugog razmišljanja donijeli smo odluku da se nećemo prijavljivati za sljedeću natjecateljsku sezonu u 3.HNL središte. Sad tek vidimo koliko je pok. Ivo značio, koliki je teret nosio, koliku je energiju ulagao koja je pokretala ovaj klub. Premalo je prošlo vremena i nismo još došli k sebi, tako da smo teškog srca donijeli ovu odluku za koju mislimo da je odgovorna i najispravnija u ovom trenutku. Vidjet ćemo iz kojeg ranga ćemo krenuti imamo još vremena za tu odluku, rekao je Luka Cipurić direktor Vinogradara nakon današnje sjednice IO.

Nova senzacija u Jarunu: Žica Janječić podnio ostavku! Je li riječ o privremenoj svađi ili potezu s nesagledivim posljedicama? Predsjednik Jolić: Ne treba to uzeti zdravo za gotovo. Žica je sjajan u pronalaženju igrača, ja financiram

Što se to događa u NK Jarunu, poslije senzacionalnih transfera, među kojima je i dolazak najboljeg strijelca svih liga Igora Prijića? Jutros smo od glavnog operativca i visoko rangiranog člana Uprave Janječića Žice dobili sljedeću poruku:
-Od danas više nisam u Upravi Jaruna zbog poslovnih i obiteljskih obveza. Dosta sam se u zadnje vrijeme trudio napraviti respektabilnu momčad i žao mi je što neću biti dio te lijepe priče, ali obveze su obveze. Bila mi je čast!
S obzirom da je poruka stigla relativno rano ujutro nismo bili sasvim sigurni u smisao, pa smo nazvali Žicu. Njegovo  objašnjenje je bilo kategorično:
-Ne želim govoriti ništa pobliže, ali napuštam Jarun. Idem na more.
Učinilo se kako je riječ o nekom nesporazumu s predsjednikom Grgom Jolićem, no izgledalo je previše ozbiljno da bi se moglo zanemariti. Uskoro smo razgovarali s Jolićem:
-Ne bih to uzeo zdravo za gotovo. Sinoć smo iznijeli različita mišljenja oko omladinskog pogona i Žica se naljutio. Ne bi imalo smisla, poslije svih ovih poteza u jačanju momčadi, razilaziti se i sve poništavati. Gospodin Janječić je izvrstan u pronalaženju igrača i formiranju momčadi, ja sve financiram. Mislim da ćemo suradnju nastaviti.
Ostaje nejasno je li to samo privremena svađa i emotivna reakcija popularnog Žice ili je kriza dublje prirode koja će donijeti nesagledive posljedice.

Igor Prijić i NK Jarun se dogovorili: Prijić dolazi, ali su otišli Konjević, Grdenić i još trojica. Je li Jarun ušao u velik rizik s Prijićem, s obzirom i na odlaske i hoće li iskusni trener Predrag Jurić uspjeti NK Jarun pretvoriti u najbolji klub?

Dogovor je sklopljen: Igor Prijić (30), najbolji strijelac svih liga u dugom razdoblju, postaje novi igrač NK Jaruna i predstavljat će ubojitu iglu jarunskog sastava u borbi za viši rang od sadašnje 3. HNL središte.
-Našli smo zajednički jezik. Moja zadaća je nastaviti zabijati kao u Vinogradaru, poručuje Prijić. On nije jedini igrač koji je napustio Vinogradar. To je  učinio i Matej Ivkovčić koji se vratio u Samobor.
Novu kompoziciju NK Jaruna priopćio je istaknuti član Uprave Darko Janječić Žica. U Jarun su došla četvorica novih igrača, ali su i petorica dosadašnjih otišla iz kluba. Osim Prijića novaci su: Bruno Špišić (Maksimir), Tin Andre  Tolić (Dubrava) i  Admir Mislimi (također Vinogradar). Otišli su: kapetan Ivan Pavičić, Goran Konjević, Filip  Hodak, Marko Jazvić i Marijan Grdenić koji je pristupio Lukavcu.
Svakako je iznenađenje odlazak Konjevića i Grdenića. Ovaj drugi slovio je kao veliki talent na poziciji desnog beka, prošao je i vrhunski sastav Vinogradara, no nije se nametnuo ni tamo ni u Jarunu. Konjević je po mnogima bio najbolji igrač Jaruna.
Visokog dužnosnika Jaruna pitali smo zašto nisu doveli stopera Ivkovčića. On je bio jedan od najboljih igrača Vinogradara u najboljim danima.
-To je točno, ali smo na tim pozicijama vrlo dobro popunjeni. Slobodan je i Vukadin poznat kao igrač Kustošije, Trnja i još nekih klubova.
Prijić će svakako biti najveće ime prijelaznog roka među zagrebačkim amaterskim klubovima. Od njega su očekivanja velika, ali je i rizik za NK Jarun popriličan.
Novi trener, iskusni Predrag Jurić počinje pripreme 6. srpnja u 18 sati. Pomoćnici će biti Jurica Šimir i Tomislav Žuna.

Zasjedao IO NK Vinogradara u ponedjeljak će đonijeti konačnu odluku hoće li se prijaviti za 3. HNL Središte u sljedećoj sezoni.

Nakon iznedne smrti Ivana Rubinića koji je bio duša i srce NK Vinogradara večeras je zasjedao IO NK Vinogradar kako bi raspravio kako dalje. Nije donesena nikakva odluka već je dogovoreno da do ponedjeljka 29.06.2020. još malo razmisle kada će odlučiti hoće li se prijaviti za sljedeću sezonu 3.HNL Središte. Rok za prijave je 30.06.

- Razgovarali smo kako dalje i što je najbolje za Vinogradar sada kada nas je sve zatekla iznenadni odlazak Ive Rubinića koji je bio sve, znate i sami da je on bio Vinogradar i teško će biti bez njega. Prijavu za sljedeću sezonu trebamo predati do kraja mjeseca pa smo si stoga uzeli do ponedjeljka da razmislimo iako se još nismo oporavili od šoka smrti našeg gazde. Promislit ćemo o svim prijedlozima koji su na IO izneseni, rekao je Luka Cipurić direktor NK Vinogradar nakon sjednice IO.

Jarun ili Trnje, tko će biti jači? Oba se pojačavaju, ali pregovori Prijića i Jaruna su prekinuti. Prijić je preskup. Jarun bi morao probuditi Vragolovića i Grdenića. Trnje su napustili Miloš i Josipović, Bezera to ne brine. Ima on za trku...

Iako se još ne zna ni kakva će biti sljedeća 3. HNL, a kamo li, kakva će biti ona iza nje, pa ona potom, dva zagrebačka trećeligaša Jarun i Trnje spremaju momčadi koje bi u svakoj situaciji bile maksimalno konkurentne. Natjecateljski problem, ili prednost - kako tko preferira - je u tome što Izvršni odbor HNs-a, uslijed Covida 19, zasad ne mora ustanovljavati sustav natjecanja za godinu unaprijed, nego zavisno od trenutačnih okolnosti. Puno se govori o jedinstvenoj trećoj HNL, ali da bi to bilo od jeseni nije izvedivo. Ipak bi morali postojati neki kriteriji. Vjerojatnije je kako će se promjena dogoditi u sezoni 2021./2022. i prije će se do jedinstvene lige doći postupno, smanjenjem sadašnjih pet, nego što bi ona bila nametnuta.
Pitanje svih pitanja je hoće li Igor Prijić, najbolji strijelac svih liga, pojačati Jarun ili ne? Vrlo važna osoba u Jarunu, Janječić Žica kaže da su pregovori prekinuti jer je Prijić preskup. To potvrđuje i sam Prijić: "Sve smo se dogovorili, a onda su javili kako im je moja cijena odveć paprena". Bit će zanimljivo kako će se to pitanje rješavati. Pripreme Jaruna počinju 6. srpnja i uglavnom su riješili sva mjesta u momčadi osim strijelca. Bekovi će biti Grdenić i Mislimi, stoperi Ćerdić i Šoša. vezni Radoš, Tolić, Vragolović, Ačkar, Darojković, Hodak. Na žalost Konjević je otišao. I sad još ostaje špica. Bez Prijića to neće biti ono pravo. Za pretpostaviti je da će se ipak naći. Za Jarun je vrlo bitno da Vragolović i Grdenić potvrde svoj talent i tu bi dužnosnici Jolić i Janječić trebali upotrijebiti više svog autoriteta. Kao i novi trener Predrag Jurić.
Trnje su napustili stoper Miloš i napadač Josipović. Čini se kako se vraća stoper Antonio Marić iz inozemstva koji je prije nekoliko sezona igrao izvrsno u tandemu s Vukadinom.
- Mislim da ćemo sastaviti jako dobru momčad, ističe trener Bezer.
Pripreme počinju 15. srpnja pa ima vremena i za nove promjene.
Zasad bi ta momčad izgledala ovako: Gudelj na vratima, stoperi: Marić, Jelić, Krizmanić, vezna petorica: Bogović, Tabaković, Gašparac, Poldrugač, Kurbalić i napadači: Dragović i Guja.

Otišao je Ivan Rubinić, zauvijek nas je fizički napustio, ali ostaju epizode koje su za njegova života postale legende koje će se često spominjati.

U petak poslije podne zvoni mobitel, zove Milivoj Bračun trener Vinogradara. " Ispričavamo se što smo na ručku, a ti nisi s nama" samo njemu svojstveno šeretski se šali, pa nastavlja "evo ti gazde". Gazda je Ivan Rubinić, alfa i omega NK Vinogradara najboljeg amaterskog Hrvatskog nogometnog kluba kojeg je SportNews upravo takvog predstavio nogometnoj javnosti. Ivan Rubinić je to jako cijenio iako nikada nije javno priznao.
Slušam Rubinića tom prigodom u petak poslije podne kako mi govori o novim velikim planovima, stvaranju nove momčadi, odlasku Prijića i o nekim igračkim imenima koja će predstaviti sljedeće sezone. Dogovaramo se da će se javiti i da ćemo se uskoro vidjeti..
Jučer zove Darko Janečić Žica još jedan "luđak za nogometom" : " Đuka, Rubinić je umro".
Kako? Nemoguće, roje se misli, zovem Tomu Viševića, a on mi kroz suze potvrđuje da je gazda Rubinić iznenada umro u 65 godini oko podneva. Ništa više nije mogao reći.
Puštam vijest, na portalu s jednom rečenicom "Umro je Ivo Rubinić". Ništa drugo, samo da se zna da nas je jedan od najvećih nogometnih fanatika kojeg sam upoznao napustio, da nestaje njegova silna energija s nogometnih terena koju je iskazivao s ogromnom strašću puno puta krivo shvaćenu, ali od svih cijenjen njegov doprinos nogometu kojem se cijeli davao.
Cijelo popodne zvoni mi mobitel, zovu mnogi, svjesni da odlaskom gazde Rubinića nastaje veliki gubitak na svaki način.


Tko je Ivan Rubinić, kakav je naš odnos, kakav je čovjek bio i što iza njega ostaje, roje se misli, kako se oprostiti od takvog čovjeka, odgovor dokraja je nedokučiv...?


Ivan Rubinić je uspješan poduzetnik, stvorio je tvrtku DIR s preko 200 zaposlenih, jednu od najuspješnijih u Jaskanskom kraju. Stekao je bogatstvo radom i upornošću unoseći strast samo njemu svojstvenu. Dio toga bogatstva ulagao je u najveću svoju ljubav poslije obitelji, NK Vinogradar. Izgradio je lijepi stadion u najljepšem ambijentu. Stvorio je tim bogatsvom najbolji amaterski nogometni klub u Hrvatskoj. Ove godine po četvrti put uzastopno Vinogradar je prvak treće lige. Igrao je nekada i u drugoj, mogao je i sada, ali gazda svoj protest prema onima kojima njegov način funkcioniranja u sportu po principu " Davanja, a ne uzimanja" nije po volji. Onima kojima je smetao odgovarao je uvijek sa stvaranjem momčadi u koju su i najveće igračke veličine barem na kraju karijere rado zaigrale. Prkoseći im gazda Rubinić je uživao u pobjedama i uspjesima svoje momčadi.
Rubinić je bio za većinu zatvoren i teško mu se bilo približiti, ali kada je nekoga prihvatio to je činio cijelim bićem. Prijateljski odnos s njim je nosio puno zamki i zahtijevao spremnost na kompromis, rekao bih najsličnije kao što je to u svakom braku. Bio je direktan, svoje zamjerke iskazivao je glasno, sugestije je prihvaćao, ali tek poslije pomne analize, poštovao je odanost što je nerado pokazivao. Oprez koji je bio usađen u njegov karakter posljedica je mukotrpnog puta od malog obrta do respektabilne tvrtke i ostalih uspješnih biznisa koje je razvijao. Obitelj mu je bila na prvom mjestu, a NK Vinogradar odmah iza nje.
Otišao je Ivan Rubinić, zauvijek nas je fizički napustio, ali ostaju epizode koje su za njegova života postale legende i koje će se često spominjati.
Zbogom Ivo, zbogom koje teško izgovaram, a još teže mi pada što se na ovaj način opraštamo od našeg hirovitog, ali do kraja iskrenog i poštenog odnosa.

Pogreb Ivana Rubinića bit će usrijedu, 17.06.2020. u 16 sati na groblju Plešivica.

Umro je Ivan Rubinić

Foto: Djuka / Ivan RubinićFoto: Djuka / Ivan Rubinić

Danas je umro Ivo Rubinić osnivač NK Vinogradar. 

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room