SportNews.hr

prava sportska priča

Tom Kačinari na plenumu 3. HNL središte postigao pun pogodak: zbog čega prvak zagrebačkog središta ne ide izravno u Drugu HNL? ZNS i predsjednik Svetina se o tome nisu izjasnili. Sivrić novi predsjednik plenuma

Foto: Djuka / Sjednica plenuma 3. HNL SredišteFoto: Djuka / Sjednica plenuma 3. HNL Središte
Na plenumu klubova 3. HNL središte koja je ponovno uspostavljena u neku ruku i na silu, kao diktat krova nogometne organizacije, pojedini sudionici digli su glas protiv. 
-Rješenje o pet skupina treće lige je katastrofalno i vodi nas u provaliju. Ne znam u čijem je to interesu, izjavio je Vinko Barišić, predsjednik HAŠK-a.
Zvonimir Maslać predsjednik NK Maksimira kritizirao je način odlučivanja u krovnom dijelu nogometne organizacije koji ne vodi računa o mišljenju klubova.
-Mi smo plenum treće lige i imamo pravo reći.
Najizravniji je bio Tom Kačinari, predsjednik NK Vrapča koji je napustio neke dužnosti pod sumnjom kako je "Mamićev čovjek", no njegova diskusija je bila vrlo prihvatljiva i direktor HNS-a  Marijan Kustić mogao bi se zamisliti: nisu li neke promjene u HNS-a dosad napravljene samo da bi Kurta zamijenila Murtu? Predsjednik Natjecateljske komisije koji je možda i započeo taj kaos i dalje čvrsto sjedi na položaju.
Kačinari je izrekao i jednu najizravniju istinu:
-Klubovi zagrebačkog središta koje je donedavno bilo i neslužbeni amaterski europski prvak, bez sumnje najkvalitetniji i najbrojniji, moraju igrati kvalifikacije za plasman u Drugu HNL s klubovima sjevera i zapada koji su praktički natjerani u treću HNL. Prvak središta stavljen je u isti položaj s četveroligašima. Ako ništa drugo prvak zagrebačkog središta trebao bi izravno u Drugu HNL.
Kačinari nije rekao, a mi bismo dodali: Zagrebački nogometni savez se o tome morao izravno oglasiti. Zašto Svetina šuti?
Plenumu je nazočio i Davor Ivić direktor Mladosti Petrinja i član izvršnog odbora HNS-a koji se u neku ruku i složio s kritikama prethodnika - u svakom slučaju nije ih odbacio - no s pravom je primijetio kako su u sezoni 2017./18. Vinogradar i Opatija izborili plasman Drugu HNL, ali se nisu potrudili dobiti licenciju.
Direktor Vinogradara Tomislav Višević, nazočan na plenumu, je šutio, iako bi bio red da je objasnio razlog i koji je smisao svega.
Javljao se i predstavnik NK Vrbovca u duhu kako su to iznosila trojica prethodnika. Predstavnici pojedinih klubova smatrali su da bi HNS trebao pomoći u plaćanju članarine i pribaavljanju lopti. Jedino je u opreznoj formi krov HNS-a branio povjerenik za natjecanje Damir Stipković.
Nije bilo predsjednika Međužupanijskog odbora, ni predstavnika ZNS-a osim kao predstavnika klubova. Za novog predsjednika plenuma izabran je direktor Trnja Jakov Sivrić.
Oređeni su natjecateljski brojevi klubova: 1. Dugo Selo, 2, Lučko, 3. Kurilovec, 4. Vrbovec, 5. Vinogradar, 6. Vrapče, 7. Zagorec, 8. Maksimir, 9. Jarun, 10. Trnje, 11. Bistra, 12. Špansko, 13. HAŠK, 14. Ponikve, 15. Gaj Mače, 16. Mladost Petrinja, Prvenstvo počinje 24. kolovoza, a završava 30. studenoga. Neće se igrati ni jedne srijede.

Brajko je pojačao Vrapče i to je sve što su trebali. Bračun tipuje na Vrapče, ali Radišić ne pristaje na takvu ulogu

Nikola Brajko (25), istaknuti strijelac, pojačati će Vrapče u sezoni povratka u treću ligu. Pristupio je i Josip Brkić iz Ponikvi. Karlo Belak je otišao u Austriju. Brajko je dosad igrao u Dinamu Odranski Obrež, a prije toga u Kurilovcu. U momčadi dugog trajanja strijelac je i bio jedina želja.
Milivoj Bračun je dan prije u Trnju izjavio:
-Ako će netko ići prema vrhu, bit će to Vrapče.
Zbog čega?
-Zbog kontinuiteta. To je momčad koja će igrati u istom sastavu u kojem je u pretprošloj sezoni, kad je ispala, u proljetnom dijelu bila među najboljima, no nije bilo dovoljno zbog velikog zaostatka, objasnio je svoju prognozu Bračun. Sada se to može jako isplatiti.
Trener Vrapča Željko Radišić je na početku priprema, Bračunov kompliment primio s pažnjom, ali nije prihvatio ulogu favorita za najviše pozicije.
-A ne, to ne! Iako je Bračun u pravu u smislu kontinuiteta. Mi smo u pretprošlom proljeću osvojili 30 bodova, nismo se spasili jer je jesen bila katastrofalna. Ipak mogu reći: ići ćemo čvrsto.

Trnje je napustilo devet ponajboljih, došlo je osam prinova. Među njima nema igrača Kožićevog kalibra

Devetorica ponajboljih igrača napustila su Trnje. To su: Kožić, Malekinušić, Abramović, Marić, Knez, Radić, Hasan, Franić i Šostik. Prinova je zasad osam: Dianežević i Kos (HAŠK), Bernadić (Novigrad) Perišić i Klepac (Dugo Selo) Kurbalić (Ponikve), Josipović (Krk) i Nikšić (Sesvete).
Premda je odlazak stopera Antonia Marića vjerojatno najteži udarac jer je razbijena najčvršća karika Vukadin-Marić, ipak će navijači zasigurno najviše žaliti za Lukom Kožićem, 21-godišnjim veznim igračem koji se u završnici prošle sezone uzdigao možda i u najboljeg igrača treće lige.
Pripreme su počele u 18 sati, a vrijeme do početka proveli smo i s trenerom Milivojem Bračunom, razgovarajući i o Kožiću. Začudo, Bračun nije bio posebno žalostan. Možda čak ponosan. Po dolasku iz Segeste Kožić se, pod Bračunovim ravnanjem, razvio u primamljivog igrača.
-Ne bi bilo u redu da smo ga zadržavali. Dečko je talentiran i neka se dokaže i u Sesvetama u drugoj ligi. Ja mu želim puno sreće.
Među osmoricom koji su pristupili nema igrača Kožićevog kalibra i zasad se najvećim problemom čini upravo središnji vezni.
-Spremam iznenađenje, najavio je tehniko Marko Nujić.
Prvu utakmicu 24. srpnja Trnje igra sa Zagorcem u gostima.

HAŠK bez šestorice, Lončarević i dalje na kormilu. Štulec je napustio Bistru. Brčić ostaje u Jarunu. I M. Bubnjić je u Lučkom

HAŠK će u novu trećeligašku sezonu ući bez barem šestorice dosadašnjih. Ilija Lončarević ostaje na kormilu.
-Neće biti Miloša, Dianeževića, Vinkovića, Karoglana, Krajačića i Zelenike. Snaći ćemo se mi, ali o prvom mjestu nema ni govora. Bilo bi smiješno to i spominjati.
Bistra, novi (stari) trećeligaš je izgubila Željka Štuleca, a dobila Mateja Bagarića, stopera Segeste.
-Nadamo se još prinova, osobito mladih igrača iz Intera, napominje trener Gulić.
Kristijan Brčić se gotovo oporavio od ozljede palca i ostaje u Jarunu. On je 20 posto vrijednosti momčadi i svakako dobra vijest za novog trenera Antu Petrovića.
Igor Prijić, najbolji strijelac svih liga otkad se pamti, upravo se vozio prema Vinogradaru.
-Moj prijatelj Josip Bagarić napustio je klub i otišao u Njemačku. Ali će mi doći moj stari znanac i partner Štulec.
Vinogradar napušta i Grdenić, dok Ivkovčić ostaje. Nedavno je Dučkić otišao u Sesvete.
Ratko Ninković počeo je pripreme s Maksimirom. Najbolji igrač Josip Mohač je ostao. Prvu prijateljsku utakmicu  Maksimir igra 23. srpnja u Zaprešiću.
Lučko je dobilo još jednog napadača, Marka Bubnjića, dosad igrača Zagreba.

Marko Medarić: Način provedbe licenciranja je netransparentan i lakrdija. Mi nismo prijavili Gaj, ali smo tražili dopisima od HNS-a da se dosljedno provedu svi kriteriji o licenciranju

Foto: Arhiva SportNewsaFoto: Arhiva SportNewsa

Marko Medarić predsjednik Segeste kojega nam je u prethodnom tel. razgovoru najavio Mile Buinac javio se na povratku s mora potaknut našim člankom da će Gaj iz Mača igrati u Krapini u kojem prema našim izvorima navodimo da su iz Segeste prijavili da neke dimenzije ne odgovaraju kriterijima o licenciranju.

- Mi nismo ništa u tajnosti mjerili kako ste naveli, već smo samo u dopisima koje smo slali HNS-u zahtijevali i apelirali da se u postupku licenciranja klubova za 3. HNL dosljedno drže i provode svi propisani kriteriji. To što radi HNS nije u najmanju ruku transparentan postupak licenciranja, samo napominjem da su zahtjevi trebali biti podnešeni do 30.04., prvi odgovor saveza je trebao biti do 26.06., a prije par dana je zasjedala natjecateljska komisija, čiji je zaključak da će konačnu odluku donijeti IO HNS-a. Gaj Mače je sportski izborio nastup u 3. HNL i mi smo im na tome čestitali i nemamo ništa protiv njih, mi se borimo za transparentnost, borimo za svoj podmladak i imamo pravo na to kao najstariji Hrvatski klub. U nekoliko dopisa koje smo po pitanju licenciranja uputili HNS-u nismo spominjali niti jedan drugi klub osim našeg. Ovakav način provedbe licenciranja je netransparentan i lakrdija. Neka sportska inspekcija provjeri da je sve provedeno kako treba, rekao nam je Medarić i obećao proslijedi kopije dopisa upućene HNS-u.

Mladost Petrinja igrat će u Kutini, a Gaj Mače u Krapini dok njihova igrališta ne dobiju licence

Foto: Djuka / Stadion Moslavine u KutiniFoto: Djuka / Stadion Moslavine u Kutini

Novi članovi nove 3.HNL Središte Mladost iz Petrinje i Gaj iz Mača prijavili su zamjenska igrališta za odigravanja utakmica na području svojih županija. Tako je Mladost iz Petrinje prijavila igralište u Kutini, a Gaj iz Mača u Krapini.

Oba kluba su dosta učinila u podizanju kvalitete infrastrukture na svojim igralištima, ali postoje još neki nedostaci koje treba otkloniti kako bi stekli licencu za odigravanje utakmica 3.HNL.

U Petrinji su u tijeku radovi na postavljanju sjedalica i kada se radovi završe imat će 500 sjedećih mjesta od toga 200 natkrivenih.

- Mislim da neće biti potrebe da igramo u Kutini, planiramo do 20.srpnja sve radove završiti, ali ako se nešto nepredviđeno dogodi prijavili smo stadion u Kutini, rekao nam je Davor Ivić direktor Mladosti.

Gaj Mače je uredilo sve kako bi mogli pred svojom publikom na svom igralištu početi sezonu, ali onda su se pojavili neki problemi s dimenzijama sigurnih zona, a kako doznajemo po prijavi Segeste čiji su predstavnici u tajnosti izmjerili igralište u Maču i sve prijavili povjerenstvu za licenciranje. Mače je uvijek imalo veliku posjećenost i jaku podršku publike pa se nadamo da nedostaci nisu takvih razmjera, te da će se ubrzo vratiti na svoj teren.

Ratko Ninković trener je Maksimira

Ratko Ninković preuzeo je trenersku dužnost u Maksimiru. Ninković je cijenjen trener, koji je nakon šest godina provedenih u HAŠKU odstupio i ustrojio omladinsku školu u GNK Sveta Nedjelja te ju podigao na vrlo respektabilnu razinu. Njegovo preuzimanje klupe Maksimira veliko je pojačanje kluba s Oboja.

 

Bezer devet mjeseci poslije moždanog udara na trenerskoj dužnosti u Zagorcu. Smrekar i Poljak ostaju, Majcenić i Kanceljak odlaze. Pripreme u Brezovi, bliže Zaboku nego Krapini. Sedam trening utakmica

Denis Bezer je devet mjeseci poslije moždanog udara opet na trenerskoj dužnosti, odsad na klupi krapinskog trećeligaša Zagorca. Nesreća mu se dogodila lani u rujnu kad je trenirao drugoligaša Kustošiju.
-Osjećam se dobro i mislim da mogu odgovoriti trenerskim obvezama u trećeligašu. Želim se zahvaliti Kustošiji i osobito predsjedniku Babiću na podršci i pomoći koju su mi pružali u razdoblju oporavka.
Hoćete li i dalje biti zaposlenik škole u Žitnjaku?
-Da, bit ću i dalje.
Što će biti s dosadašnjim trenerom Zagorca Mitrečićem?
-On će ostati u klubu kao pomoćni trener.
Da li ostaju iskusni Smrekar i Poljak?
-Oni ostaju, ali odlaze Majcenić i Kanceljak.
Zagorec stalno muku muči s mladima?
-S mladima, ali i igračima iz Krapinsko-zagorske županije. Morat ćemo posegnuti i za igračima iz drugih županija i tako se pomagati.
Gdje ćete se pripremati s obzirom na preuređenje igrališta u Krapini?
-Trenirat ćemo u Brezovi bliže Zaboku nego Krapini i odigrati sedam utakmica uglavnom u Zagrebu, objašnjava Bezer.
-

Vukelić nakon Vukelića na klupi Španskog, Mihu zamjenio Zoran.

Vukelić Miha Vukelić Miha

Špansko je promijenilo trenera, umjesto Mihe Vukelića novi trener je Zoran Vukelić. Ovu vijest javio nam je dosadašnji trener Miha Vukelić, s dozom razočarenja u glasu.

- Više nisam trener, a ni moj pomoćnik nije Šenjug, smijenjeni smo iznenada bez nekog posebnog razloga. razočaran sam takvom odlukom uprave i predsjednika.

Tko je novi trener?

- Moj prezimenjak Zoran Vukelić.

Zoran Vukelić novi stari trener Španskog vodio je Špansko 2017. u onim turbulentnim vremenima, tužbi, smjena, podmetanja, obračuna dvije struje, a nakon nekoliko ponuđenih ostavki na kraju je dao i neopozivu ostavku.
- Predsjednik me je pozvao i ja sam pristao vratiti se na klupu Španskog, potvrdio je Zoran preuzimanje trenerske klupe.

Miha se žali na nekorektnost oko smjene?

- Nije na meni da o tome govorim i ne znam o razlozima, ali mogu reći kao kolega da njegov rezultat nije loš, a i igrači imaju samo pozitivno mišljenje o njemu.

 

Prijić ostaje u Vinogradaru, Marko Bubnjić napušta Zagreb, Kožić još razmišlja

Igor Prijić rekordni strijelac svih vremena koji je u prošloj sezoni za Vinogradar zabio 55 golova neće mijenjati klub.
-Sve govori kako ću i dalje nositi zeleni dres, poručuje Prijić.
Marko Bubnjić koji je u majicama Trnja i Zagreba zabio 17 golova, a u zimskoj pauzi je iz Trnja prešao u Zagreb, neće ostati u dosadašnjem klubu, novom četveroligašu koji se žalio na iseljenje iz Veslačke.
-Sigurno neću ostati, a vjerojatno ni moj brat, iako ne mogu govoriti u njegovo ime, ističe Marko Bubnjić.
Luka Kožić najbolji igrač Trnja još razmišlja hoće li ostati.
-Reći ću vam za deset dana!

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>