SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Franjo Pužin: Ja sam stvorio Jedinka, godinu i pol s njim sam trenirao dva puta dnevno

Foto: Djuka / Franjo Pužin

Australija se po četvrti put uzastopno plasirala na Svjetsko prvenstvo pobjedom nad Hondurasom, a junak je bio Mile Jedinak australski Hrvat kapetan i trostruki strijelac čime je došao u fokus naših medija. Poznato je da je Jedinka iz Australije u Hrvatsku doveo Zambata no nitko nije zabilježio da je tada individualno trenirao sa zagrebačkim trenerom Franjom Pužinom.
- Zambata je 2002 doveo Bosnara, Šantaleka i Jedinka u Zagreb iz Australije. Bosnar je potpisao za Dinamo, a ja sam počeo trenirati Šentalaka i Jedinka, Šantalak se nakon dva mjeseca vratio u Australiju, a ja sam s Jedinkom dva puta dnevno trenirao sljedeću godinu i pol,, govori nam Pužin.

Gdje ste trenirali?

- Svugdje, najviše gdje se sada nalazi hotel AS, imao sam za njega prijepodnevni i popodnevni program. Zambata ga je pokušao ponuditi Zagrebu koji je tada bio prvak no oni ga nisu prepoznali, pa je njegov stric koji se o njemu brinuo predlagao da odustane od nogometa, da se vrati u Australiju i počne nešto drugo raditi. Rekao sam njemu i Zambati da bi bila grehota odustati od dečka koji ima Šantekovu loptu, a to je parabolična lopta koja na 40 metara "gađa trepavicu", može se reći da sam najzaslužniji da je on danas to što jest. Poslije je jedno kratko vrijeme bio u Varteksu bez nekog zapaženog traga, a nakon toga se vratio doma u Australiju pa je preko Turske otišao u Crystal Palace gdje je bio kapetan, a sada je igrač Aston Vile.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room