SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

"Zlatarevo zlato" opet u Maksimiru. Veterani dočarali djelić slavne prošlosti. Kasalo ne ide u Lučko

Foto: Djuka / Mulahasanović a Mlinarićem i VabecomFoto: Djuka / Mulahasanović a Mlinarićem i Vabecom

Posljednjeg dana memorijalnog turnira Mladen Ramljak na Hitrec-Kacianu odigrana je i revijalna utakmica veterana Dinama i Slobode iz Tuzle.

Za vrijeme utakmice za 3. mjesto iza južnog gola Hitrec-Kaciana počela su pristizati neka lica koja su na ovom terenu prije tridesetak godina trenirala i spremala se za utakmice u ono vrijeme, četvrte najjače lige u Europi.  Kako su izlazila ta poznata lica u jednom trenu prestalo je biti važno što se događa u susretu za treće mjesto, iako su se Maribor i Copenhagen borili za brončanu medalju. Počele su navirati uspomene i sjećanja na davne dane kada su ljudi koji su se okupili iza gola bili nogometne ikone. Bili su zvijezde, ali bez toliko novaca kao što je to slučaj s današnjim zvijezdama.

Mlinarić, Mustedanagić, Cvitanović, Vabec, Poldrugač, Jozić, Bračun, Deverić, legendarni šef Ćiro Blažević u bijelom odijelu, Dautbegović, Belin, Kasalo, Kobešćak,...skoro da sam ostao bez daha od toliko nogometnih veličina na jednom mjestu. S druge strane, u crveno-crnom izdanju velikani iz Tuzle, mog rodnog grada: Šećerbegović, Kovačević, Mujkanović, Hukić,... Njihov voditelj je Fuad Mulahasanović s kojim sam davne 1978. godine u Skoplju služio u ondašnjoj JNA. Njega je legendarni pokojni reporter Hrvatskog radija Ivan Tomić prozvao "zlatarevim zlatom". Nisam ga prepoznao, rekli su mi evo go to je on i uslijedio je pozdrav i prisjećanje na one dane, te razmjena informacija o zdravlju i obitelji, a potom svatko dalje svojim zadaćama.

Kasalo,  Zajec, Komljenović nisu se skidali, ali bili su tu.

Pitam Kasala: koliko ima istine u pričama da će na mjesto sportskog direktora Lučkog.

- Nije istina, gdje baš Lučko, nije još vrijeme ima još dana da do njega stignem.

Fotografiram ove nogometne ikone, uspoređujem ona vremena sa sadašnjim i upadam uobičajenu zamku da je onda bio ljepše. Bilo je više publike i poštovanja prema igračima. Možda mi se samo to čini jer ovdje preda mnom su takve veličine koje se poštuju i dan danas, ali svejedno me misli vode u budućnost i neku revijalnu utakmicu za 20-30 godina i nameću mi se pitanja: „Tko će tada nositi veteranski Dinamov dres? Hoće li se uopće moći okupiti,? Hoće li današnjim Dinamovim „zvijezdama“ uopće biti važna ovakva okupljanja? Hoće li Soudani, Matel, Taravel, dečki iz Alžira, Portugala, Francuske imati vremena doći odigrati revijalnu utakmicu u nedjeljno prijepodne pred finale juniorskog turnira koji se zove po Dinamovoj veličini Mladenu Ramljaku u znak sjećanja na Hadžiju koji nas je eto prerano napustio i otišao putem koji nas sve čeka? Hoćemo li uopće imati veteranske zvijezde kao ove što su tu danas pred nama?“.

Prije utakmice zajednička fotografija legendi. Utakmica je prošla u fer i korektnom nadmetanju. Vidjeli smo nekoliko majstorija i na trenutke se osjetio duh onoga nogometnog vremena. Dečki su nam danas održali sat povijesti na kojem se nije pojavio veliki gazda današnjeg Dinama Zdravko Mamić. Šteta, zasigurno bi uživao kao svi prisutni na Hitrec Kacijanu.

Fotogalerija:

Foto: Djuka&Šogi

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room