SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Liga Zagreba i četiri okolne županije mogla bi biti jača no ikad! Perković i Janječić u Udarniku, Radišić u Španskom, Karlovac nestrpljiv. Ambicije dodatno povećala premoć u Kupu regija

Foto: Djuka / Borivoj PerkovićFoto: Djuka / Borivoj Perković

Još je daleko do starta, ali neka događanja govore da bi sljedeća sezona u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Središte mogla biti iznimno zanimljiva.Nedavni Kup regija HNS-a na kojem je reprezentacija Središta premoćno pobijedila govori da se u Zagrebu i četiri okolne županije igra najbolji amaterski nogomet u Hrvatskoj pa je vjerojatno  i njihova jedinstvena liga kvalitetnija od drugih u državi. Neosporno najjača Kustošija plasirala se u Treću HNL zapad i sada je borilački ring otvoren za druge ambiciozne i kvalitetne. Karlovac toliko "prednjači" da je s prijavom za viši rang požurio godinu dana ranije, iako na to nema pravo. Ušao je i Zagreb II. Špansko je ispalo iz treće lige, ali se nada brzom povratku. Predsjednik i trener Mario Rendulić odstupio je s trenerske dužnosti i odsad će biti "samo" predsjednik i trener juniorskog sastava. Za trenera prve momčadi angažiran je Željko Radišić, istaknuti učitelj amaterskih ekipa, koji je svoju posljednju punu sezonu s Dubravom u 3. HNL zapad (2014/15.) zasladio trećim mjestom. Boris Perković, u prošloj sezoni trener Dinama Odranski Obrež, preuzeo je kormilo Udarnika Kurilovec. Perković se proslavio s treće ligašom Stupnikom koji je godinama uspješno vodio kroz 3. ligu zapad. Novi sportski direktor Udarnika je Darko Janječić, ne tako davno uspješan predsjednik Obreža. Dolazak tandema Perković - Janječić svakako je i određena garancija.

-Prije svih u Špansko su me privukli odlični uvjeti treniranja i blizina stanovanja, ističe Radišić.Zatim, Špansko je izvanredan poligon juniorskog i kadetskog nogometa i to je također izazov. Kažu mi da su dečki uglavnom izrazili želju ostanka, da su klapa, Dovest ćemo i neke prinove i vjerujem složiti momčad za povratak.

Kada startate s pripremama?

-Moj ciklus traje šest tjedana i počet ćemo toliko ranije prije početka prvenstva. S obzirom na europske sveučilišne igre mogli bismo imati neke probleme s igralištima, ali mislim da će to biti zanemarivo, kaže Radišić.

U Kurilovec bi, pak, sportski direktor treba dovesti značajna pojačanja:

-Žica Janječić to može, ohrabren je trener Perković. Pripreme ćemo početi 10. srpnja i vjerujem da ćemo stvoriti sastav i klimu za prvo mjesto.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room