SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Rudeš s 11 m do tri boda i prvoga mjesta s opasnim životom u finišu utakmice. M. Cvitanović smatra da je Dinamo II primio jeftin gol i postavlja pitanje zadnjih situacija s loptom na crti

Foto: Djuka / Havojić precizan s bijele točkeFoto: Djuka / Havojić precizan s bijele točke

RUDEŠ - DINAMO II 1.0 (1:0)

ZAGREB - Stadion Rudeša. Gledalaca: 300. Sudac: Kulušić (Šibenik) 6,5. Pomoćni suci: Gulin (Šibenik) i Nimac (Benkovac). Četvrti sudac: Papak (Šibenik)

Strijelac: 1:0 - Havojić (23) 11 m

RUDEŠ: Hendija 7, Franić 7,5, Borevković 7,5, Šare 7, Boršić  6, Vuco 7, Grbić 6 (od 71. Kamenar -), Havojić 7 (od 89. Mihić -), Ivančić 7,5, Ćubel 6, Bašić 6,5 (od 78. Aralica -). Trener Bišćan 7.

DINAMO II: Horkaš 7, Morris 6, Uremović 6, Soldo 6,5, Čabraja 6 (od 75. Čuže -),  Plantak 6,5, Goncalo 6 (od 59. Gogić -), Fintić 6, Špišić - (od 16. Đurasek 6), Lovren 7, Miklić 6. Trener I. Cvitanović 6.

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Borevković (Rudeš)

Rudeš se vratio na čelo ljestvice neuvjerljivom, ali posve zasluženom pobjedom protiv Dinama II  koji je u završnici susreta toliko pritisnuo domaće da se bukvalno radilo o životu "na rubu smrti". Trener Dinama II Mario Cvitanović izjavio je nakon utakmice da smatra kako su od Rudeša primili jeftin gol za poraz (iz kaznenog udarca), te da postavlja pitanje nekiih zadnjih situacija kada je lopta prelazila (ili nije) granicu igrališta. U jednom trenutku Modri su zabili i gol koji suci nisu priznali. Teško se dolazilo do odgovora što je prava istinina. Konačno susret je prenosila i televizija, pa je na svakome gledatelju da prosuđuje. Po završnom mišljenju Dinamova trenera utakmica je bila dobra. Neki su rekli - poput bivšeg trenera Mirka Bazića - da nije bila dobra. Predsjednik i sportski direktor Rudeša Ivan Knežević nije se posebno osvrtao, ali je upozorio na Rudešove šanse. Primjerice onu Vucinu u 89. minuti koju je gostujući vratar Horkaš skinuo ispod same prečke.

Po mojem sudu bila je bitka dva vezna reda, ili preciznije kazano, dva zadnja reda u kojoj je Rudeš nadigrao Dinamo II. A evo zašto? Borevković je bio najbolji igrač susreta, a njemu uz rame ide desni bek Franić nad kojim je skrivljen i jedanaesterac. Ivančić je odigrao izvrsno na zadnjem veznom, Vuco vrlo dobro, također u toj ulozi.. Kod Dinama II Goncalo, Plantak i Fintić nisu bili na toj razini. Ali je zato Lovren bio nezaustavljiv. Kod Rudeša Havojić, a pogotovo Ćubel nisu igrali tako dobro kao u Lučkom. Zbog trećih žutih kartrona za Rudeš u Sesvetama neće igrati Ivančić i Havojić.

 

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>