SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Polufinale Kupa ZNS-a: Rudeš u velikoj formi. Kompletno Lučko skinuto s rezervnim sastavom. Bišćan: To nisu rezerve nego prvotimci. Rudeš ima što nemaju ni prvoligaši

Foto: Djuka / PosavecFoto: Djuka / Posavec

RUDEŠ - LUČKO 2:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledalaca: 200.. Glavni sudac: Čuljak (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Marić (Zagreb) i Varivoda (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Topić (1), 2:0 - Posavec (51), 2:1 - Rak (66) 11 m.

RUDEŠ: Čondrić 6,5, Boršić 7, Biškup 7, Jelić Balta 7, Šare 6,5, Ljubičić 6,5 (od 88. Grbić -), Kovačić 6,5, Posavec 7,5, Mihić 7, Topić 7, Aralica 6,5 (od 86. Havojić -). Trener Bišćan 7.

LUČKO: Radelić Žarkov 6, Bajalica 6,5, Lončar 6, Kunštić 6, Rihtar 6 (od 46. Shin 6), Pezo 6, Brtan 6 (od 46. Karamatić 6,5), Janiš 6, Rak 7, Golubar 6 (od 87. Kćira -), Petrović 6. Trener D. Biškup 6.

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Posavec (Rudeš)

Shvatio sam potrebu trenera Rudeša Bišćana da poslije utakmice kaže kako nije s drugom nego s prvom momčadi u polufinalu Kupa ZNS-a svladao Lučko i plasirao se u finale, gdje ga čekaju Sesvete.

-Sve je to prva momčad, samo što neki igraju više, a neki manje. Nisam imao potrebu za uočljivijim izmjenama tijekom susreta. Znao sam da su u igri sve karakterni momci koji će izdržati potrebno za prolazak opovrgnuo je Bišćan moju tezu da je s drugom momčadi eliminirao Lučko, koje je došlo uistinu u najboljem sastavu. Bišćan je želio ostaviti dojam kako je svih 22 igrača podjednako,te da su neki privremeno u boljoj formi, pa da ne bi bilo uvreda i pada motivacije. Ponavljam, shvaćam Bišćana, iako je to mogao reči i drukčije: u znatno povoljnijem smislu za Rudeš, kao klub. To je klub koji svakako ima dvadeset i dvojicu igrača, sigurno ne i podjednake, ali svakako približne vrijednosti, što za svoj rang nemaju ni jedan Inter pa možda ni Lokomotiva. Ne mora Bišćan kazati da mu je sastav bez Hendije, Borevkovića, Havojića, Vuce, Matka Babića... najbolji. Rudeš je velik i jak, te u situaciji da uz prvenstvo, opet osvoji i Kup.

No, svatko tko pročita sastave, a poznaje situaciju znati će o čemu je riječ.

Rudeš je poveo već u prvoj minuti golom Topića, što je imalo značenje izvanrednog ulaska u utakmicu. Lučko je došlo kompletno, osim bez ozlijeđenoga Baltića i sigurno ga je pekla činjenica da ono makar i pri dnu ljestvice gubi od druge momčadi jedne drugoligaške momčadi, makar to bila i čelna ekipa prvenstva. Lučani su uložili snažan napor, ali su, što bi rekao Bišćan, njegovi momci bili karakterni. Poluvrijeme je završilo s većim posjedom lopte za goste. Njihova premoć očitovala se i nastavku, osobito poslije smanjenja rezultata na 2:1 što je učinio Rak s bijele točke, na kojemu je prekršaj i napravljen. No, Lučko nema igrača koji bi s pozicije središnjeg veznog igrača kontrolirao utakmicu i upošljavao napadače zadnjim pasom. Njegovi visoki i snažni momci nemaju pravoga vođu i zbog toga su tu gdje jesu. 

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>