SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Ivan Prelec ima tek 30 godina, a već sjedi na klupi vjerojatno najjačega službenoga drugoligaša. Sutra stiže Solin. On je discipliniran i izdržljiv, kaže Prelec

Foto: Djuka / Prelec
Ivan Prelec koji će u srijedu po treći put biti na klupi HNK Gorice - otkada je nedavno zasjeo na poziciju u Poljsku otišloga Klafurića - vrlo je zanimljiva osoba. Prije svega njemu je tek 30 godina i malo ih u toj dobi (odnosno ja i ne znam nikoga) koji treniraju  tako visoko kotirajućega drugoligaša. Prelec se trenerstvom počeo baviti s 19 godina jer je kao junior Dinama ozbiljnije ozlijeđen za ozbiljan aktivni nogomet. No njegova veza s Modrima nije prestala. Posljednjih pet godina trenirao je mlađe uzraste. Predsjednik HNK Gorice povjerio mu je doista odgovornu dužnost.
Prelecovi roditelji su između Zeline i Vrbovca, ali on je Goričanin, kako kaže, osjeća se Turopoljcem.
U svom prvom trenerskom nastupu za Goricu  pobijedili ste u Lučkom, a onda neočekivano izgubili doma od Varaždina?
-Ne bih se bavio s onim na što ne mogu utjecati, a to je suđenje. Mi nismo iskoristili naše šanse. Poraz nismo zaslužili.
U srijedu ste opet domaćini. Stiže Solin. Još je u sjećanju prošlo sezonska neizvjesna završnica upravo s njim?
-Solin je disciplinirana i fizički izdržljiva momčad.
Hoćete li na raspolaganju imati sve igrače?
-Sve osim pocrvenjeloga Žutića.
Dinamo II i Hajduk II su prvi i drugi, ali to u biti puno ne znači jer ne mogu u viši rang. HNK Gorica je uvjerljivo treća i prema tome glavni kandidat za Prvu HNL. Hoće li tako biti na kraju?
-Mi imamo svoj put. Od utakmice do utakmice i u svakoj što bolji učinak. Tako ćemo ići do finiša sezone i onda prosuditi jesmo li mi ti koji imamo potencijal za natjecanje u višem stupnju.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>