SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Dramatična završnica u Drugoj HNL. Varaždin s "vjetrom u leđa", a jesenski prvak bi moglo biti Dugopolje s mečom zaostatka. Bojko trener: Hajduk je odgodio da bi došao jači

Foto: Šogy / Bojko
 
Slažem se s onima koji kažu da je ovosezonska Druga HNL po kvaliteti slabija od prošlosezonske, unatoč pojačanju s Hajdukom II, ali se ne mogu zaobići, niti zanemariti neke zanimljivosti, odnosno činjenice koje u ranijim sezonama nisu bile toliko uočljive. Imam dojam da se svim silama u Prvu HNL želi progurati Varaždin koji je primjerice u dvije utakmice Dinamu II uzeo svih šest bodova, te Hajduku II u dosad jednoj utakmici tri boda u Splitu, dok se sljedeća igra u Varaždinu 17. ožujka iduće godine. Varaždin ne taji svoju prvoligašku ambiciju, konačno angažirao je i 15-ak novih, sve afirmiranih igrača, ali je zasad tek šesti na ljestvici s 24 boda. Gledao sam Varaždin i zaključio da unatoč imenima, barem zasad, nema igru. Ono što je bitno Varaždin ima izvanredne infrastrukturne uvjete, tamo je igrano finale Kupa i europsko U17 prventvo. Tamo je također i tradicija iz vremena pokojnoga Anđelka Herjavca, doduše pod drugim imenom. Možda u taj sklop spada i ono davno finale jugoslavenskoga kupa protiv Vardara u Beogradu. Nije važno što to nije igrao klub pod ovim nazivom. Važno je podneblje iz kojeg dolazi.
Ali fakti koji su trenutačno na snazi govore da bi realni jesenski prvak vrlo lako moglo biti Dugopolje. Ono je doduše poraženo u subotu u Kustošiji, no ima utakmicu zaostatka koju nadoknađuje doma s Hajdukom u srijedu u 13,30 sati.Potom opet igra na svome terenu sa Sesvetama i na kraju jeseni gostuje kod Dinama II. Prvi Dinamo II ima 33 boda, druga Gorica 31 i treće Dugopolje 29 s utakmicom manje. Gorici do kraja jeseni predstoje dvije utakmice, obje u gostima u Varaždinu i Solinu. Po nekoj logici stvarni, realni jesenski prvak (uzimajući u obzir da Dinamo II i Hajduk II igraju u neku ruku izvan konkurencije) trebalo bi biti Dugopolje.
-Mi smo jedini koji odlučujemo sami o sebi, uoči srijede poručuje trener Dugopolja Miroslav Bojko i pripominje nekoliko zanimljivosti:
-Što mislite zašto je Hajduk II odgađao svoju utakmicu protiv nas? Da bi što jači došao u srijedu na meč s nama. I Dinamo je dao nekoliko juniora za reprezentaciju pa nije odgađao. Nama je svejedno koliko će Dinamo II i Hajduk II imati bodova više od nas kada oni ne mogu u viši rang.
Zar vi stvarno računate s prvim mjestom?
-Znate ja sam trener i meni je plasman pitanje svih pitanja. pa tako i prvo mjesto. Ali plasman u Prvu HNL je pitanje za moju Upravu. Ako dođe vrijeme oni će vam na to odgovoriti. Ja samo znam da je Dugopolju otišlo 12 igrača i tu smo gdje jesmo, a Varaždin je doveo petnaest i šesti je s negativnom gol razlikom.
Dobro, ali ja se nadam da shvaćate koliki Varaždin ima "vjetar u leđa"?
-Znam i on je glavni favorit, ali morati će napraviti igru, a to je najteže.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>