SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Derbi Gorice i Sesveta (1:0) solidan, ali ne i nezaboravan. Prelec: Ulazili smo u nepotrebne pogreške. Jakirović: U prvih pet minuta trebalo je biti 2:0 za nas. Kahlina: Ušao sam mu nisko u šut. Kontek: Ušao mi je u putanju

Foto: Igor Đuran / OjamaaFoto: Igor Đuran / Ojamaa
GORICA - SESVETE 1:0 (1.0)
 
VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7. Pomoćni suci: Pejić (Vukovar) i Knez (Osijek). Četvrti sudac: Matić (Osijek). Delegat: Rašić (Pula). Kontrolor suđenja: Radić (Rijeka)
Strijelac: 1:0 - Ojamaa (23)
 
GORICA: Kahlina 7,5, Mtchedlishvil 6,5, Čagalj 6,5, Ljubisavljević 7, Žutić 6,5, Maruna 6,5, Krsnik 6,5 (od 60. Atiemwen -), Maslowski 6,5, Matošević 6 (od 72. Dvorneković -), Ojamaa 7,5, Astafei 7 (od 83. Špičić -). Trener Prelec 7.
 
SESVETE: Filipović 6,5, Mikulić 6,5, Kontek 6,5, Petanjek 6,5, Goić 6 (od 46. Markota 6), Ćosić 6. Maloča 6, Tolić 6 (od 60. Brezina -), Kluk 6, Kolega 6 (od 70. Dago -), Mamut 6. Trener Jakirović 6,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Henrik Ojamaa (Gorica)
 
Na prvi ovogodišnji dan proljeća u Velikoj Gorici je padao lagani snijeg! HNK Gorica i  Sesvete borili su se za pozicije koje određuju raspored u trećem krugu aktualnoga prvenstva, ali i za što bolju zalihu bodova uoči posljednje runde ove sezone. Bio je to zapravo derbi dosadašnjega dijela natjecanja, posebice u svjetlu činjenice da vodeći Dinamo II nema pravo na plasman u viši rang. U neku ruku Gorica je nakon popodnevne pobjede nad Sesvetama prvak s jednim bodom više od Dugopolja i s najvećim izgledima da od srpnja igra u Prvoj HNL, naravno ako dobije potrebnu infrastrukturnu licencu. Sesvete su četvrte i još u igri za prvaka, ali ponajprije za poziciju koja vodi u nok-aut meč za popunu Prve HNL protiv pretposljednje prvoligaške momčadi na kraju prvenstva. Ostaje nejasno na kojem će stadionu Sesvete igrati, ako se to dogodi.
Utakmica između Gorice i Sesveta bila je solidna, ali svakako ne i nešto nezaboravno što bismo se od derbija dosadašnjega tijeka prvenstva mogli nadati. Igralo se taktički zrelo i tehnički dotjerano, ali s malo šansi, osrednjeg tempa i sukladno tome  bez ubitačnog presinga koji svakom susretu podiže draž.
HNK Gorica je pobijedila spretnim golom Henrika Ojame iz estonskoga grada Tallinna koji je igrao u desetak klubova, a na leđima mu je 27. godina. Dobro su igrala još dvojica stranaca: Stelian Victor Astafei iz rumunjskoga grada Trgu Muresa, pokraj Cluja, gdje su nekada većina živjeli Mađari. Njemu se bliži 31 godina. I treći je Srbin Nemanja Ljubisavljević, rođen u Kruševcu koji je uz ostale klubove igrao i za Dinamo, ali iz Vranja. On ide u red mlađih igrača (21 godina).
Trener HNK Gorice Ivan Prelec ovako je ocijenio utakmicu:
-Zbog borbe za vrh u svaku utakmicu ulazimo pod određenim pritiskom pa je tako bilo i ovaj put. Uslijed toga ulazili smo i u nepotrebne pogreške. Nismo previše tražili igru kojoj težimo. Nije bilo mnogo prigoda. Nešto je trebalo pitati i Sesvete čime želi reći da su one bile jak suparnik.
Sergej Jakirović, trener Sesveta, imao je svoj kut:
-U utakmicu smo ušli vrlo dobro i u prvih pet minuta trebali smo voditi s 2:0. Ishod je odlučila  naša individualna pogreška. Gorica je iskoristila našu nesmotrenost.
Jedan od ključnih momenata zbio se u 31. minuti kada Sesvete nisu pogodile svoju najbolju prigodu. U "borbenom položaju", poslije nabacivanja, bili su stoper Sesveta Ivan Kontek i vratar Gorice  Kristijan Kahlina. Pogodak se nije dogodio, iako se činilo da je neminovan.
-Ušao sam mu nisko u šut, objašnjavo je Kahlina i spomenuo Ljubisavljevića kao najboljega igrača dvoboja.
Slično Kahlini objašnjavao je i Kontek:
-Ušao mi je u putanju, Toliko da je mogao izbiti loptu.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>