SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Drugoligaši bez prava na popravni. Ima li Varaždin prvoligaške zrelosti i hoće li odlučivati dvoboj u Sigetu u zadnjem kolu? Je li Dugopolje ozbiljan pretendent? Koliko je Gorica zaista odlučna da uđe u Prvu HNL? Hoće li Kustošija nastaviti sa senzacijama

Još samo jedan krug i 11 utakmica bez prava na popravni. To je stvarnost drugoligaških klubova. Na vrhu ljestvice tri su bitna pitanja. 
Prvo i možda i najzanimljivije jest, može li Varaždin, inače s najboljom infrastrukturom, ali i s pet bodova zaostatka za Goricom, pokazati zrelost budućeg prvoligaša? U tri proljetna kola sva tri puta bio je domaćin i osvojio je sedam bodova, što je dobro, ali nije devet, što je bila prijeka potreba. Varaždin mora biti prvi, ako hoće u Prvu HNL jer teško da bi u kvalifikacijama pobijedio pretposljednjega prvoligaša, bez obzira tko to bio. Osim toga krije se i jedna zamka. U posljednjem kolu Varaždin gostuje u Sigetu. Ako Dragovoljac već prije osigura status možda neće biti dramatično, ali što ako to bude utakmica odluke za jedne i druge?
Druga je tajna, koliko zapravo može Dugopolje. Meni se čini da taj orkestar više počiva na umijeću trenerskoga dirigenta Miroslava Bojka nego na prvoligaškoj zrelosti sastava, premda ni jedan od pretendenata zasad i nije baš sasvim zreo. Dugopolje ima infrastrukturne uvjete - odmah. Iako ne sumnjam da će se Gorica snaći i da se Sesvete ne bi snašle.
Treće je pitanje baš ta HNK Gorica. Hoće li uložiti sav žar i umijeće da uđe izravno i daj joj se ne ponovi prošlogodišnja Cibalia. Prije nekoliko dana, baš poslije utakmice Gorica - Sesvete, kaže mi vratar Kahlina:
-Ovdje se u svakom pogledu radi ozbiljno na Prvoj HNL.
Da, sada je predsjednik kluba Črnko i visoki dužnosnik HNS-a. Upravo je u SAD. Nije ni to nevažno.
Pri dnu tri su imena u najvećoj opasnosti. Ovim redom: Novigrad, Kustošija, Hrvatski Dragovoljac! U prošlom kolu kao da se naslutio rasplet, no ne mora on biti takav. Kustošija je senzacionalno pobijedila u Solinu, a Novigrad iznenađujuće izgubio na svom terenu. Dragovoljac nije pobijedio Šibenik. Ali na programu će biti i druge kombinacije raspleta. Novigrad, trenutačno s tri boda manje, ipak je 12. svibnja domaćin Kustošiji. Za utjehu Kustošijancima, Novighrad 9. svibnja gostuje u Sigetu, a Dragovoljac 5. svibnja u Kustošiji. No ni konačno pretposljednje mjesto nije garancija jer slijede kvalifikacije s drugoplasiranim klubom južne skupine treće lige. Ipak svaki drugoligaš biti će iskusniji i vjerojatno kvalitetniji i sa znatno većim izgledima.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>