SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dogodilo se ono od čega se strahovalo: Kustošija će u subotu u najvažnijoj utakmici prvenstva, igrati bez požutjelih Bjelanovića i Lovrića. Sudac Župan iz Bjelovara pokazao treće kartone. Horkaš vratar DInama II: Mi igramo samo za sebe

Foto: Djuka / Drugi ghol dvostrukog strijelca Đuraseka Foto: Djuka / Drugi ghol dvostrukog strijelca Đuraseka
DINAMO II - KUSTOŠIJA 4:0 (4:0)
 
ZAGREB - Stadion Hitrec-Kacian. Gledalaca: 500. Glavni sudac: Župan (Bjelovar) 5,5. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Plantak (Križevci). Četvrti sudac: Bionda (Zaprešić). Delegat: Ukić (Zagreb). Kontrolor sudaca: Pelc (Sisak).
 
Strijelci: 1:0 - Božić (13), 2:0 - Đurasek (17), 3:0 - Đurasek (25), 4:0 - Gabriel (28)
 
DINAMO II: Horkaš 7,5, Perković 6,5 (od 81. Stolnik -), Gabriel 7,5,  Morris 7, Čabraja 6,5, Muhar 7, Plantak 7,5, Đurasek 8 (od 76. Tashima Rintaro -), Čuže 6,5, Lisakovich 6,5 (od 65. Cekici -), Božić 7. Trener Igor Jovićević 7,5.
 
KUSTOŠIJA: Berković 5, Burić 5, Pantalon 6, Močilac 5,5, Sabolović 5,5, Lihić - (od 31. Vragolović 6), Stanić 6, Topić 5,5 (od 46. Soldo 5,5), Al Tharwan 5,5, Lovrić 6, Bjelanović 5. Trener Bule 5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Neven Đurasek (Dinamo II)
 
Umjesto zaključka o igri i rezultatu početi ću zaključkom o posljedicama. 
Unatoč upozorenju na mogućnost da Kustošija uoči jedne od najvažnijih utakmica prvenstva u subotu protiv Lučkog ostane bez dvojice ponajboljih igrača - i to napadača - i da bi bilo logičnije iz sastava izostaviti Bjelanovića i Lovrića zbog njihove "sklonosti" kartonima, dogodilo se da su oni u sastav uvršteni i trećim kartonima doista kažnjeni, te u subotu neće igrati.
Zanimljivo je da su tijekom tjedna u optjecaj puštene i pretpostavke kako bi Kustošija na Hitrec-Kacianu mogla osvojiti bod, pa čak i pobijediti, ako bi igrala u kompletnom sastavu, što je bilo pogrešno isasvim nerealno.
Kustošija je doživjela težak fijasko ne samo zbog uvjerljivog poraza nego i očajne igre u prvom poluvremenu, posebice u prvih pola sata dvoboja. Osim što je požutio, Bjelanović je igrao i vrlo slabo. Vratar Berković koji je na nekoliko nedavnih utakmica bio najbolji igrač, danas je podbacio. Lovrić je počeo loše, ali se prema kraju popravljao.
Osobe sklone teoriji zavjere - nisam taj, ali je slučaj zanimljiv - vjerojatno bi prst usmjerile prema glavnom sucu Ivanu Županu iz Bjelovara. Taj 30-godišnjak dosudio je Lovriću žuti karton zbog simuliranja u suparničkom šesnaestercu (tako je Župan prosudio) i to je bio taj treći. Kada je Lovrić, nešto kasnije, stvarno odgurnut u kaznenom prostoru Dinama II, sudac se nije oglasio. Kazneni udarac vjerojatnono nije ni bio, ali po kriteriju po kojem je dosuđen žuti karton, vjerojatno je bio. Pa i u slučaju Bjelanovića teorija zavjere je savim upotrebljiva. Bjelanović centarfor Kustošije dobio je treći žuti karton za prekršaj na polovici Kustošije. Naravno, mogao je dobiti i metar ispred gol crte Kustošijinih vrata. No, nisam siguran zapravo siguran sam - a to ne spada u teoriju zavjere - da je Župan u osobnim pripremama za utakmicu pročitao i tko ima i koliko kartona i što bi mogle biti posljedice.
Dakle, Kustošija će u subotu jednu od najvažnijih utakmica prvenstva igrati bez dvojice napadača i ponajboljih igrača, a treneru Nini Buli to je treći poraz za redom. U srijedu je izgubio u Kupu od zagrebačkog petoligaša. U pravilu poslije takvoga skora slijede po trenera i neke posljedice.
Dinamo II je u prvih pola sata imao izvanredan učinak. Igrao je "do noge", neki to zovu "tika-taka", opasno i prodorno, sa sjanim Đurasekom i vrlo dobrim Plantakom u veznom redu, sigurnim stoperima Morrisom i Gabrielom koji je bio i strijelac, te također vrlo sigurnim vratarom Horkašom koji je pokupio sve makar i zalutalo s Kustošijine. strane. Ne treba zaboraviti da su Lovrić i Bjelanović, inače dobri i da ih mogu ukrotiti samo bolji od njih.
Poslije utakmice zamolio sam za kraći razgovor Dinka Horkaša (19) u biti trećeg vratar Dinama kojega mladost i nadarenost upućuju na lijepu karijeru.
-Nismo mi krivi što se ovo dogodilo Kustošiji, rekao je Horkaš. Mi u svaku utakmicu ulazimo odlučni da pobijedimo i igramo samo za sebe. Moja karijera ide svojim tijekom. Bitno je da sada, braneći za Dinamo II, budem što uspješniji.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>