SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Burno u Sigetu! Solin nezadovoljan lošim suđenjem Jelenčića. Gruica kapetan: Mene je osobno sram, a ovo je i sramota za hrvatski nogomet. Pamić: Bili smo loši, no ako je i bilo pogrešaka sudaca, naših 1:0 je zasluženo

Foto: Djuka / Nakon čistog starta Jelenčić svira prekršaj što je bilo previše za moje oči otišao sam s utakmiceFoto: Djuka / Nakon čistog starta Jelenčić svira prekršaj što je bilo previše za moje oči otišao sam s utakmice
HRVATSKI DRAGOVOLJAC - SOLIN 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Jelenčić (Kastav) 5. Pomoćni suci: Balen i Pajić (Rijeka). Četvrti sudac: Župan (Bjelovar). Delegatkinja: Branka Juhas (Karanac). Kontrolor sudaca: Tomišić (Pazin).
Strijelac: 1:0 - Majstorović (25) 11 m.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šolčić 6, Čavić 6 (od 46. Hanžek 6,5), F. Filipović 6, Bukvić 6, Bagarić 6,5, Bilić 6, M. Filipović 6, Sunagić 6,5, Jajčinović 6,5 (od 83. Topuzović -), Burić 6 (od 75. Pejić -) Majstorović 7. Trener Pamić 6.
 
SOLIN: Jelić 6,5, Mrković 6, Gruica 6,5, Taraš 6, Farić 6 (od 71. Žižić -), Ninčević 6 (od od 77. Ožegović -), Svalina 6,5, Zoungrama 6,5, Cicijelj 6 (od 64.Pavlinović -), Kapetanović 6, Mastelić 6. . Trener D. Tokić 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Majstorović (Hrvatski Dragovoljac)
Isključen Mrković (Solin) u 90+2.
 
U Sigetu nije bilo ni lijepog nogometa ni puno golova. Samo jedan jedini i to iz kaznenog udarca koji je donio minimalnu pobjedu Hrvatskom Dragovoljcu i pomak na 30 bodova koji mogu donijeti spas, ali i ne moraju jer slijede dva gostovanja u Šibeniku i u Kustošiji. Poraz je donio glavobolju Solinu koji je samo bod ispred Dragovoljca, a za utjehu u idućem kolu na svom terenu dočekuje također davljenicu Kustošiju.
Sudac Vedran Jelenčić (33) iz Kastava i više nego što je trebalo kažnjavao je igrače Solina tako da su oni uoči samoga kraja bili spremni napustiti dvoboj. Stvorila se ružna atmosfera. Jelenčić je dodijelio brojne žute i crveni karton gostima kao da su se oni strahovito ogriješili o pravila nogometne igre, što  nije bilo točno i Solinjani imaju pravo biti ljuti. Nije da je Jelenčić pogriješio nepriznavanjem golova ili suđenjem jedanaesteraca koji nisu postojali - ne toga nije bilo - ali je jednostavno gušio igru gostiju, tako što ih je kažnjavao prestrogo i neujednačeno. Netko bi to prozvao perfidnim, mi nećemo, nego pozivamo na razmišljanje. Čemu to?  
Taj Jelenčić bio je u središtu pažnje također u Sigetu protiv Novigrada 20. listopada prošle godine, kada je dosudio dva kaznena udarca za domaće. Ne tvrdimo, možda je i ovo i ono bilo samo slučajno. Ali neka se zna.
Poslije utakmice među gostima smo tražili njihovog najboljeg igrača Anđela Svalinu, ali nas je kapetan momčadi Goran Gruica zamolio da on da izjavu:
-Imam 32 godine, prošao sam svakakve utakmice, ali nešto ovakvo nisam doživio. Ovo je sramota za hrvatski nogomet. Mene osobno je sram! Poslije ove polusezone vjerojatno ću prestati  igrati,baš zbog ovakvih događanja, bio je oštar Gruica.
Vrlo zanimljivim činio se monolog trenera Dragovoljca Igora Pamića:
-Ako je i bilo pogrešaka u suđenju mi smo bili bolji upravo za taj jedan gol. Inače, jako smo zakazali. poslije odlične igre i pobjede u Lučkom. Baš ni sa čim danas ne možemo biti zadovoljni. Nismo zbog izostanka igrača imali ni vezne linije. Imali smo sreće i puno loših i neraspoloženih igrača.
To kao da je navelo gostujućeg trenera  Duju Tokića koji je zamijenjivao kažnjenoga Labrovića da kaže:
-Zadovoljan sam našom igrom i to me hrabri uoči nastavka prvenstva.
Pitali smo i Valentina Majstorovića jedinoga strijelca iz kaznenog udarca, kako je on vidio susret:
-Teška pobjeda. Nismo se igrom baš iskazali. Dosta će zavisiti od ishoda utakmice Kustošija - Lučko.
Kako to da ste igrali s petoricom u zadnjoj liniji?
-To je pitanje za trenera, no mislim da je ponovio sustav kakav je bio vrlo uspješan u Lučkom.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>