SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Kustošija 8. Novigrad posljednji 12. ali se još uvijek nada. Pravi odgovori, idući tjedan, kada se objave licence. Još se ne zna koliko će Druga HNL zapravo brojati klubova. Bjelanović i Lovrić slomili Hajduk II, treću momčad proljeća

Foto: Djuka / Bjelanović škarice rasnog strijelacaFoto: Djuka / Bjelanović škarice rasnog strijelaca
KUSTOŠIJA - HAJDUK II 2:0 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion Kustošije. Gledalaca: 170. Glavna sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica) 7. Pomoćni suci: Mađarić (Vrsar) i Balen (Rijeka). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Moslavac (Virovitica). Kontrolor sudaca: Šetka (Đakovo).
 
Strijelci: 1:0 - Bjelanović (47), 2:0 - Lovrić (54).
 
KUSTOŠIJA: Berković 7, Biškup 6 (od 67. Sabolović -), Pantalon 7, Cmrečnjak 7,  Deak 6,5, Šimunić 6, Stanić 6 (od 85. Močilac -), Topić 6 (od 73. Kim -), Al Tharwan 7, Lovrić 7,5, Bjelanović 8. Trener Bezer 7.
 
HAJDUK II: Ljubić - (od 42. Gujić 6), Relota 5,5, Šuto 5,5, Batarelo 5,5, Ciprić 5,5, Pasariček 6,5, Ćurić 5,5 (od 57. D. Jurić -), S. Jurić 6, Delić 5,5, Sahiti 6, Teklić 5,5 (od 69. Deliu -). Trener Oreščanin 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Bjelanović (Kustošija)
 
Pobjedom nad Hajdukom II Kustošija je na kraju zauzela osmo mjesto što je za početnika u drugoj ligi vrlo solidan plasman. Posebice uspješna bila je u proljetnom nastavku sezone kada je u 14 susreta uknjižila 23 boda. Hajduk II koji je treći po proljetnoj berbi, osvojio je u tom razdoblju 26 bodova. U jesenskih 19 utakmica Kustošija je osvojila samo 17 bodova. U nastavku prvenstva u prvom redu zahvaljujući dolasku Lovrića i Bjelanovića momčad je dobila na kvaliteti, probojnosti i efikasnosti. I protiv Hajduka II ta su dvojica donijela prevagu, ne samo pogocima nego i filozofijom igre koja je pružila priličan broj šansi. Bjelanović je mogao zabiti još dva gola. 
-Trenirati ćemo do kraja svibnja, a onda idemo na odmor. Pripreme ćemo početi šest tjedana prije prvoga kola novoga prvenstva, objasnio je trener Bezer. 
Ako prvenstvo počinje 18. kolovoza onda bi to moglo biti negdje oko 7. srpnja.
Hajduk II pod trenerskom rukom Siniše Oreškovića igra akcijski nogomet, tehnički dotjeran i bez nabijanja. Podsjetio je na pokojnog trenera Dinama Josipa Kužea iz sezone 2005./2006. Ali iz nekoga razloga trener Oreščanin je smatrao da ne bi trebalo isticati činjenicu da je Hajduk II bio nekompletan. Juniori Hajduka u nedjelju popodne igraju važnu prvenstvenu utakmicu protiv Intera u Zaprešiću i tamo su usmjerene sve snage.
-Nemojte to, zamolio je Oreščanin, a nama se činilo da navijače, ipak, valja probuditi i pozvati ih u Zaprešić.
No, u jednom smo se suglasili:
-To da ne nabijamo, to je sasvim sigurno, kazao je Oreščanin.
Od ostalih iznimno važnih utakmica Novigrad je pao u Šibeniku i plasirao se na posljednje 12. mjesto, što znači i bezuvjetno ispadanje. Ali tijekom prošlotjednoga razgovora s izvršnim direktorom Novigrada shvatili smo da makar na kraju i bili posljednji oni neće izgubiti svaku nada. Kao primjer naveden je slučaj iz austrijske druge lige. Naime može se dogoditi da licencne uvjete za Drugu HNL stekne neparni broj klubova. Uefa nije sklona prihvatiti lige s neparnim brojem. Pa su Austrijanci da bi to izbjegli ostavili posljednje plasirani klub koji je bezuvjetno trebao ispasti. Posljednja slamka Novigrada glasi: možda tako učini i Izvršni odbor HNS-a?
Zapravo se još doista i ne zna da li će biti 16 klubova s potrebnom licencom. Od toga zavisi i sudbina Hrvatskog dragovoljca. On će izbjeći kvalifikacije za opstanak u Drugoj HNL, ako klub potrebnoga plasmana u južnoj skupini treće lige, ne dobije licencu. Sve će biti jasnije slijedeći tjedan kada bi trebala biti objavljena konačna odluka Komisije za licenciranje. A u zaključku Propozicija Druge HNL piše i ovo: "Odluku o sastavu lige donijeti će Izvršni odbor HNS-a".
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>