SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Licence se znaju! Dosta je iznenađenje i dubioza. Je su li kriteriji prestrogi ili su klubovi neozbiljni? U neozbiljne bi se mogli svrstati Sesvete i Vinogradar, a u neku ruku i Zagreb. Neodgovorna je Cibalia. Dubrava je zaustavljena. 2.HNL bez 16 klubova

Neke licence nisu prošle, za neke se slutilo da neće, ali kada rješenja izađu u javnost onda to izgleda iznenađujuće, nesvagdašnje, s puno dodatnih pitanja i nerazjašnjenih dilema. To je uvijek tako.
Jedna od dvojbi jest, kakva je sportska poanta ako se klub čitavu sezonu bori za prvo odnosno drugo mjesto na ljestvici koja pretpostavljaju plasman u viši rang, preda zahtjev za licencu, pa tijekom procesa odustane, iako mu plasman to omogućuje?

Odluka o odustajanju je legitimna, možda i sasvim sportska, jer se okolnosti mogu promijeniti, ali nam se čini da nije i sasvim ozbiljna. U prvome redu prema vlastitim igračima od kojih je malo koji bez težnje za napredovanjem, a osobito je nekorektno kad se na prvoj prozivci, uoči početka nove sezone, govori "vi samo izborite prvo mjesto i višu ligu, a ostalo je naša briga". Tako je bilo na početku priprema Sesveta i Vinogradara. Opatija je bila nešto suzdržanija, ali je Drugu HNL vjerojatno mogla igrati da je prihvatila Kantridu. Njezina deviza o "prvom mjestu kao prvenstvenom cilju" je ispravna, ali je pitanje koliko nju može podržati Rudar ili Pazinka ako će zbog toga ispasti iz zapadne skupine treće lige.
-To je katastrofa, uzviknuo je Dinko Vulelija, predsjednik Plenuma Treće HNL zapad i sportski direktor Maksimira kada je saznao da ni jedan klub iz najkvalitetnije skupine u kojoj je i Središte Zagreb, neslužbeni amaterski prvak Europe, neće u Drugu HNL. To neće ni Vinogradar u jesen sigurno - a možda i u proljeće - najbolja amaterska momčad Hrvatske. I to u situaciji kada na kraju
sezone u viši rang mogu dva kluba, plasirana do četvrtoga mjesta.
Dubrava Tim kabel je htjela naprijed. Osigurala je i stadion u Kustošiji koji je licencu dobio. Ali nije prošla.
-Jako smo razočarani, kaže predsjednik Roko Ivanović. Imamo novce i nismo nikome dužni. Možda smo pogriješili nešto s papirima. Zagreb se gura, a dužan je.
Da Zagreb bi igrao Drugu ligu i dobio je tu mogućnost na stadionu u Sigetu, ali je trenutačno osmi s 42 boda, deset manje od četvrtoga Vrbovca, četiri kola prije kraja prvenstva. A koliko čujemo i dužan! To također izgleda neozbiljno. Uostalom, nije NK Zagreb više ni domicilan u Kranjčevićevoj, kao prije. Ima on Veslačku.
Navijači Cibalie pretrpjeli su najveći šok. Iz prve su pali u treću HNL. Toliko se strmoglaviti ipak ulazi u red neodgovornosti tzv. odgovornih u klubu.
Kakvoga li još apsurda? Iz najkvalitetnije zapadne skupine treće lige nema kluba za Drugu HNL, a iz druge po kvaliteti, istočne skupine, infrastrukturne i ostale tehničke uvjete imaju tri. Ali Međimurje zaostaje šest bodova za drugoplasiranim BSK-om iz Bijelog Brda, tri kola prije kraja i realno je da ne ode u viši stupanj.
Apsurd se širi dalje. Nema dovoljno klubova da bi Druga HNL brojila predviđenih 16 klubova. S licencom ih ima 13, plus Međimurje, ali ono ne može ako se drukčije ne odluči.
Možda se HNS ipak prestrogo drži licencnih pravila UEFE? Predsjednik Opatije Robert Perčić tvrdi da to drugi Savezi ne čine.
Podsjećamo, konačnu odluku donosi Izvršni odbor HNS-a.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>