SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Popunjavanje Druge HNL: Neće se više čekati Vinogradar, Opatija ili netko treći. Popunjavati će se s juga i istoka

U sezoni trećeligaškoga zapada koja je iza nas dogodio se neuobičajeni presedan: iako su, s obzirom na proširenje Druge HNL u viši rang mogli prvoplasirani i drugoplasirani klub, te eventualno i trećeplasirani, to se nije dogodilo. Vinogradar i Opatija odustali su tijekom postupka za dobivanje licence, dok je trećeplasirana Dubrava TK otpala jer nije dobila licencu iz tehničkih razloga. Iako je trećeligaški zapad po mnogim pokazateljima najkvalitetnije amatersko nastjecanje u Hrvatskoj, Vinogradar i Opatija najuspješniji klubovi, a zagrebačka regija europski prvak, ta činjenica da nitko nije otišao dalje, predstavljala je udarac prestižu kako tih klubova, tako i svih klubova i čitavoj ligi. Zbog neulaska Vinogradara i Opatije Druga HNL biti će u sezoni 2018./19. uskraćena za dva kluba i umjesto 16 brojiti 14 članova.
-Za sada prvaci koji odustanu od napredovanja nisu podložni nikakvim sankcijama, objasnio je Damir Stipković, povjerenik za natjecanje 3. HNL zapad.
Ako je tako, a sigurno jest, na nedavnom Plenumu u Sesvetama su Vinogradar i Opatija, osim čestitki za plasman, zaslužili i "drugarsku kritiku" zbog "narušavanja ugleda lige". Nisu čak dali ni objašnjenje. Opatije nije ni bilo.
Prema Propozicijama natjecanja Druge HNL u sezoni 2018./19. više se neće moći dogoditi da ona ne sastavi predviđeni broj članova, jer će po potrebi posegnuti za klubovima iz drugih skupina (naravno, ako klubova s licencom bude).
U članku 39. Propozicija piše: Ako ni jedan klub treće HNL, pojedine skupine, plasiran od 1 - 3 mjesta ne dobije licencu za Drugu HNL ili odustane od nastupa u Drugoj HNL u prvenstvu 2019./20. u Drugu HNL plasirat će se bolje plasirani klub iz jedne od druge dvije skupine, zaključno s trećim mjestom u skupini, koji je dobio licencu za Drugu HNL. Ako su klubovi jednakoplasirani u svojoj skupini igrat će kvalifikacije po dvostrukom kup sistemu.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>